Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δημοσιογραφική σαχλαμπούχλα

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Διαβάζω στην… αγωνιστική "Contra News" (φ. 2/1/2014, σελ. 5) και τα εξής από το πράγματι αποκαλυπτικό ντοκουμέντο του υποστρατήγου Κώστα Φράγκου γύρω από το βασίλειο της διαφθοράς, που είχε στήσει ο περίφημος υπουργός Αμύνης Άκης, ο νούμερο 2…. σοσιαλιστής του ΠΑΣΟΚ.
Το εν λόγω ρεπορτάζ, αναφερόμενο στο ντοκουμέντο εκείνο που κυκλοφόρησε το 2007 με τον εύλογο τίτλο: "Αμύνεσθαι περί πάρτης",γράφει και τα εξής: "Και ενώ στο βιβλίο περιγραφόταν με λεπτομέρειες όλη αυτή η βρωμιά που βγαίνει τώρα στην επιφάνεια, εν τούτοις ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε ένας εισαγγελέας ή ένας ανακριτής…"
Ξέχασε ο όψιμος ερευνητής της διαφθοράς να προσθέσει: "Ούτε ένας δημοσιογράφος", γιατί; Γιατί η πλειοψηφία τους σιωπούσε, μασούσε, έκανε καριέρα και έμπαζε λογαριασμούς. Γι' αυτό εδώ και δέκα χρόνια καυτηρίασα την γονατισμένη ελληνική δημοσιογραφία με το κείμενο που είχε ως τίτλο: "Αρρωστημένη δημοσιογραφία = χυδαία δημοκρατία" (βλ. "Πολιτικά Θέματα" της 24/1/2003).
Αν οι τώρα λαλίστατοι δημοσιογράφοι διάβαζαν τότε όχι μόνο τα  ευαγγέλια της εξουσίας αλλά και τον μη επώνυμο γράφοντα, θα διάβαζαν και του τούτες τις γραμμές από το ντοκουμέντο του Φράγκου, το οποίο είχε φτάσει στα χέρια του σε φωτοτυπία!
Τότε, λοιπόν, το 2009, στο κείμενό μου: "Συνωστισμός αρπαχτικών στις βουλευτικές υποψηφιότητες" αναφερόμενος σε αυτό το έργο έγραφα: "Το ΕΘΝΙΚΟ αυτό  ντοκουμέντο, που οφείλουν να μελετήσουν όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες και όλοι όσοι ψηφίζουν, επιτάσσει την παραπομπή των πλείστων όσων αρπαχτικών στα κακουργιοδικεία και τα έκτακτα στρατοδικεία, για να τιμωρηθούν οι πολλαπλώς και πολυειδώς ασελγήσαντες σε βάρος του οικονομικού πτώματος της Ελλάδας…"
Συνεχίζοντας έγραφα: "Σε αυτό το έργο παρελαύνουν γύρω από τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σκάνδαλα υπερμεγέθη και ρωμαϊκά φαγοπότια. Τύφλα νάχει ο ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός Λούκουλος…".
Εκεί μετέφερα και τούτη τη διαπίστωση του Φράγκου: "Ο Άκης απέτυχε μεν να κερδίσει την πρωθυπουργία κατάφερε όμως να στήσει στο Χολαργό ένα δικό του μίνι ανεξάρτητο κρατίδιο με μίνι
πρωθυπουργό και με ανάλογες υπηρεσίες Εξωτερικών, Πολιτισμού, Δημ. Έργων, Προεδρίας, Υγείας κ.τ.λ. Οι δραστηριότητες και οι πιστώσεις το μαρτυρούν".
Ώστε, λοιπόν, κράτος εν κράτει ο Άκης με την  πλήρη ανοχή του τότε πρωθυπουργού Σημίτη, των κυβερνητών, των επιτελών εθνικής αμύνης, των φαύλων  κομμάτων του φαύλου λαού, της φοβισμένης Δικαιοσύνης και ασφαλώς της καριερίστικης δημοσιογραφίας.
Αυτή την κατάρα της σημερινής Ελλάδας η "δημόσια πόρνη", όπως είπε στα 1953 ένας Αμερικανός δημοσιογράφος.
Εν μέσω αυτής της πολιτικής και κοινωνικής αθλιότητας, αναφερόμενος στο πρόστυχο άρθρο 86 του Συντάγματος, που θωρακίζει τους κλέφτες πολιτικάντηδες, έγραφα: "Γι' αυτό και μόνο το άρθρο όσοι το συνέταξαν θα έπρεπε ήδη να στηθούν στο Γουδί και όσοι το ψήφισαν να πάνε ισόβια για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ" (βλ. το μηνιαίο περιοδικό "Ηλιαία", τεύχ. Σεπτεμβρίου 2009 και αναδημοσίευση στο έργο μου: "Κριτικά κείμενα: Για την κοινωνική και πολιτική διαφθορά", εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιανάκενας - Αθήνα 2012, σελ. 264-271).
Αυτά, τότε, όταν οι δημοσιογράφοι ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ! Το πότε και το γιατί γράφουν και μιλούν έχει σημασία. Αν υπάρχουν και εξαιρέσεις του ένα στα χίλια αυτό δεν αλλάζει την ουσία.
Για να δούμε αν τολμήσουν να το δημοσιεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: