Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΕΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ'' ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ & ΨΕΥΔΟΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ !!

του Νικόλαου Λάου*

Η τεχνογνωσία και οι τεχνολογίες χειραγώγησης συνειδήσεων που έχει αναπτύξει το ατλαντικό σύστημα, χρησιμοποιήθηκαν, μετά από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, για να ελεγχθεί ο νέος 
εθνικισμός που αναπτύχθηκε στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Ευρώπη και γενικά στον πρώην σοβιετικό χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, από το 1990 και μετά, αναπτύχθηκαν διάφοροι θρύλοι για προφητείες με πολιτική σημασία και για μυστικές πατριωτικές οργανώσεις που μεριμνούν, από το ιστορικό παρασκήνιο, για τα δίκαια των λαών και διαθέτουν υπερτεχνολογίες και μεγάλη πολιτική και επιστημονική ισχύ. Αυτού του είδους οι ανόητες αφηγήσεις αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικές στο να διαχειριστούν το φαντασιακό μεγάλου μέρος της κοινωνικής μάζας σε διάφορες χώρες, ειδικά δε σε χώρες «υπό μετάβαση» και σε χώρες σε κρίση. 

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, τέτοιου είδους αφηγήσεις χρησιμοποιούνται για να υπονομευθεί, με πολύ πονηρό τρόπο, οποιαδήποτε στρατηγική πολιτική και πολιτιστική προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας. Συγκεκριμένα, μέσω της παραγωγής και έντεχνης διακίνησης ‘ελληνοκεντρικών’ νεομυθολογιών, ατλαντιστές συνδεδεμένοι με φιλοΝΑΤΟϊκές μυστικές υπηρεσίες και παρακρατικές οργανώσεις (συνήθως Ακροδεξιάς ταυτότητας) εξυπηρετούν τους εξής στόχους τους:

 -       Αποτρέπουν τη δημιουργία ενός ελληνο-ρωσικού γεωπολιτικού και πολιτιστικού άξονα, και στρέφουν την προσοχή μεγάλου μέρους του ελληνικού ‘πατριωτικού’ χώρου σε προφητείες δημοφιλών ‘πεφωτισμένων’ μοναχών (σύμφωνα με τις οποίες τα αιτήματα του ελληνικού ‘πατριωτικού’ χώρου θα ικανοποιηθούν ‘θαυματουργικά’ και οι Έλληνες θα είναι, ή πρέπει να είναι, ουδέτεροι μεταξύ του ατλαντικού συνασπισμού και του ρωσικού συνασπισμού) και σε θρύλους για μυστικές ελληνικές υπερ-οργανώσεις και ομάδες, ώστε να προκαλούν σύγχυση και πλάνη (αν όχι και παράνοια) στον ‘πατριωτικό’ χώρο και να παρεμποδίζουν τα αθώα μέλη του ‘πατριωτικού’ χώρου από το να μάθουν την αλήθεια για τη γεωπολιτική και τη νοοπολιτική.

-       Διατηρούν τον ‘πατριωτικό’ χώρο σε μια θεμελιωδώς φιλική σχέση με το ΝΑΤΟ και αποτρέπουν την άρθρωση σοβαρού εναλλακτικού προς το ΝΑΤΟ πολιτικού και πολιτιστικού λόγου (π.χ. διάφοροι θρύλοι για τη μυστική ελληνολατρική «Ομάδα Ε» χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν τον ελληνικό ‘πατριωτικό’ χώρο στο στρατόπεδο των ατλαντιστών μέσω της μυθολογίας ότι, μέσα στο ατλαντικό στρατόπεδο, π.χ. στη NASA, δρουν μέλη της υποτιθέμενης ελληνολατρικής μυστικής «Ομάδας Ε», οι οποίοι φροντίζουν για τα ελληνικά συμφέροντα και πραγματοποιούν γεωπολιτικούς άθλους μέσα από τους ατλαντικούς θεσμούς).

-       Προκαλούν σύγχυση στις μάζες ως προς το δίπολο ‘εχθρός-φίλος’, καθώς προβάλλουν και ‘αναλύουν’ φανταστικούς ‘εχθρούς’ (όπως λ.χ. το διαλυμένο τάγμα των Ιλλουμινάτων του Βαϊσχάουπτ) σαν υπερσυνωμότες, προκειμένου να εμποδίσουν τις μάζες από το να κατανοήσουν τους πραγματικούς εχθρούς, τις πραγματικές συνωμοσίες και τα μυστικά της πολιτικής ηγεσίας και της γεωπολιτικής.

-       Επιδιώκουν να καρπωθούν, να διαχειριστούν και τελικά να αποδομήσουν ή ακόμη και να γελοιοποιήσουν θέσεις της ρωσικής

γεωπολιτικής σχολής, της ρωσικής Διπλωματίας και γενικά του αντιατλαντικού χώρου. Διάφορα πρόσωπα, είτε έχουν επίγνωση του παιχνιδιού που παίζουν είτε όχι, λειτουργούν, de facto, ως ΝΑΤΟϊκοί προβοκάτορες μέσα στον ‘πατριωτικό’ και στον εκκλησιαστικό χώρο, καθώς αρθρώνουν μια κριτική εναντίον της ατλαντικής «Νέας Παγκόσμιας Τάξης», αλλά αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν είναι να αναμειγνύουν την κριτική προς την ατλαντική «Νέα Παγκόσμια Τάξη» με γελοίους μύθους (συχνά χολιγουντιανής αισθητικής), ανακρίβειες και παραληρηματικά κείμενα, ακόμη και με UFOλογία. Με αυτόν τον πονηρό τρόπο, ουσιαστικά, απαξιώνουν και γελοιοποιούν τον αντιατλαντικό πολιτικό χώρο στα μάτια των σοβαρών ανθρώπων και γενικά προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2013, κυκλοφόρησαν στο ελληνόγλωσσο διαδίκτυο πολλά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δεν επενέβη το ΝΑΤΟ στρατιωτικά στη Συρία επειδή απέτρεψε αυτόν τον πόλεμο η υποτιθέμενη «Ομάδα Ε», δρώντας μέσα στο ίδιο το ΝΑΤΟ, και όχι επειδή λειτούργησε αποτρεπτικά η ρωσική Διπλωματία.

Μια ακόμη μέθοδος παραπληροφόρησης και σύγχυσης των μαζών που χρησιμοποιούν διάφοροι προβοκάτορες και προπαγανδιστές στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων που διεξάγουν είναι η ερμηνευτική κακοποίηση συμβολικών θρησκευτικών κειμένων και η ανάμειξή τους με επιπλέον φανταστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ο Ντέιβιντ Άικι (David Icke), πρώην Άγγλος τερματοφύλακας και ρεπόρτερ του BBC, και ο Έλληνας εκδότης και τηλεπαρουσιαστής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημιουργούν διάφορα δραματικά λογοτεχνικά ‘κοκτέιλ’ από αρχαίους θρύλους και μύθους, συμβολικά θεολογικά συγγράμματα Χριστιανών Εκκλησιαστικών Πατέρων και διάφορες φανταστικές αφηγήσεις που ανήκουν στην κουλτούρα του κινήματος New Age, αγνοώντας βεβαίως τα μεθοδολογικά και γνωσιολογικά προβλήματα που τίθενται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής θεολογίας, της φιλοσοφίας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, γελοιοποιούνται και κακοποιούνται τα συμβολικά και προφητικά κείμενα διαφόρων πολιτισμών και θρησκειών, περιλαμβανομένης της Ελληνικής Πατρολογίας, και εκδίδονται βιβλία για παράξενα όντα, «ερπετοειδείς», «Νεφελίμ», Ιλλουμινάτους κ.λπ. που συνωμοτούν εναντίον της ανθρωπότητας. Τι επιτυγχάνεται με αυτού του είδους τη σκοταδιστική λογοτεχνία; Αφενός προκαλούνται βαριά γνωσιολογική σύγχυση και υποσυνείδητες φοβίες στις μάζες, αφετέρου, αντί να αναλύονται πραγματικές πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνωμοσίες, αντί να αναλύονται γεωπολιτικά και νοοπολιτικά δεδομένα και αντί να αναλύονται πραγματικές δομές εκμετάλλευσης των ανθρώπων, κατευθύνονται οι συνειδήσεις σε φανταστικούς, ανυπόστατους κόσμους και σε φανταστικά, ανυπόστατα όντα και έτσι τελικά εξυπηρετείται η καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.


* ΠΗΓΗ: www.4pt.su

Δεν υπάρχουν σχόλια: