Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΦΑΡΑΤΖ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗ… ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ

nigel-farage-samaras
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου
Είναι βέβαιο ότι κάπως αλλιώς τα περίμενε ο Σαμαράς.; Ποιά; Μα τα “καθήκοντά” του, επ' αφορμή της ανάληψης εκ μέρους της χώρας μα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που τον καθιστά Πρόεδρο. Και ενώ στην Ελλάδα όλα ήταν καλά, αφού είχαν φροντίσει οι αστυνομικοί να αποκλείσουν ολόκληρο το κέντρο τις ημέρες που το επισκέπτονταν για τις διάφορες τελετές οι ξένοι αντιπρόσωποι των χωρών της ΕΕ στην Ευρωβουλή τα πράγματα ήταν λίγο πιο... δύσκολα.
 Σκληρές εκφράσεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ αντήλλαξε ο Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής με αφορμή τις δηλώσεις του Βρετανού ευρωβουλευτή, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ελέγχει την χώρα του και ότι θα έπρεπε να μετονομάσει τη ΝΔ σε Μη Δημοκρατία.
Ανάμεσα στα όσα είπε όμως ο κ. Φαράτζ και τα οποία δεν ανέφεραν τα Ελληνικά ΜΜΕ ήταν μεγάλες αλήθειες. Το 30% της ανεργίας, που είναι κοντά στο 60% στους νέους ανθρώπους, η τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανική Πρεσβεία αλλά και η άνοδος της Χρυσής Αυγής.
Eνώ αμέσως μετά την “πρόταση” για το όνομα του κόμματός του, στον Αντώνη Σαμαρά συνέχισε λέγοντας: «Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού. Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά, αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχο. Και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε Καθόλου Δημοκρατία. Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε!
Δεν μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ, γιατί ο κ. Παπανδρέου το έκανε αυτό. Μάλιστα, ζήτησε και δημοψήφισμα. Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κάνει κομάντο στην Ε.Ε. τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs-μαριονέτα. Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον ευρωβουλευτή για τα «μαθήματα δημοκρατίας», ωστόσο, με οργισμένο ύφος του είπε ότι θα περίμενε περισσότερη αλληλεγγύη.
«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε, θα εκτιμούσα όμως αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Θα περίμενα περισσότερη αλληλεγγύη από εσάς. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ», είπε
με δηκτικό τρόπο ο πρωθυπουργός για τον ευρωσκεπτικισμό του κ. Φάρατζ.
Ποιός είναι όμως ο Νάιτζελ Φαράτζ;
Πρόκειται για τον Πρόεδρο του UKIP (United Kingdom Independence Party – Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου), της κατά πολλούς ανερχόμενης δύναμης στα Βρεταννικά πολιτικά πράγματα. Παρόλο που το κόμμα του υπάρχει αρκετά χρόνια, πάντοτε οι Βρεταννοί ψηφοφόροι του έδιναν δύναμη στις ευρωεκλογές, αλλά δεν το “τιμούσαν” στις εθνικές εκλογές.
Σε έναν τόσο ευρωσκεπτικιστικό λαό όπως οι Βρεταννοί αυτό δεν ακούγεται καθόλου παράξενο, καθώς είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των Βρεταννών δεν επιθυμεί να ανήκει στην ΕΕ. Και ο Νάιτζελ Φάρατζ από εκεί ακριβώς αντλεί την δύναμή του. Στο παρελθόν στην ίδια ευρωομάδα με τον Νάιτζελ Φαράτζ άνηκε ο ΛΑΟΣ, και ο πρώτος
μάλιστα είχε στείλει και χαιρετισμούς σε εκδηλώσεις της νεολαίας του. Τελευταία φαίνεται να έχει αναπτύξει ένα πολιτικό φλέρτ με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Πρίν από πέντε ημέρες μάλιστα οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν στο Λονδίνο. Όπως ενημερωθήκαμε,
ο Πάνος Καμμένος εξέθεσε τις θέσεις του κινήματος στον Νάϊτζελ Φάρατζ και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, όπου βρήκαν πολλά κοινά σημεία. Ο Νάϊτζελ Φάρατζ συμφώνησε με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα εθνικά θέματα, στην προάσπιση των εθνών-κρατών και της χριστιανικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Οι δύο Πρόεδροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Αθήνα, όπου θα συνεχίσουν τον κύκλο επαφών τους.
Προφανώς εφόσον στις επερχόμενες εκλογές οι ΑΝΕΛ καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτές θα μπούν σε αυτή την ομάδα.
Από την άλλη βέβαια, ο Νάιτζελ Φαράτζ, παρόλη την δημοτικότητά του στην χώρα μας και στο διαδίκτυο, αντιμετωπίζεται εχθρικά στην χώρα του από αυτό που θα αποκαλούσαμε “πατριωτικό χώρο” εκεί. Και αυτό για αρκετούς λόγους. Όπως παραδείγματος χάριν για τις θέσεις του στο θέμα της μετανάστευσης. Όπου ενώ είναι κάθετα αντίθετος στην μετανάστευση εργατών από χώρες της Ευρώπης, καλωσορίζει τους μετανάστες από την Αφρική και την Καραϊβική.
Κριτική τόσο από σοσιαλιστές όσο και από φιλελεύθερους
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας κ. Χάνες Σβόμποντα είπε ότι θα πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα στην αποπληρωμή του χρέους. Καταφέρθηκε εναντίον της τρόικας, λέγοντας -απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαρόζο- ότι «υπάρχουν απαιτήσεις της Τρόικας που είναι απαράδεκτες όπως επίσης και η μέθοδος της γιατί καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό». Ο κ. Σβόμποντα επιτέθηκε και στον κ. Ρεν λέγοντας ότι ήρθε στην επιτροπή του κοινοβουλίου και είπε ότι όλα είναι τέλεια.
«Ναι, με το πιστόλι στο κεφάλι.
Η Ελλάδα είχε κάνει μεταρρυθμίσεις και στο παρελθόν και σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή αν και μπορεί αυτό να στοιχίσει πολιτικά στα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση», είπε. Τέλος, αναφέρθηκε στην ελληνική προεδρία λέγοντας: «Εμείς πιστεύουμε στην ελληνική προεδρία. Είναι σημαντική και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη». Απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό του ζήτησε να συνεισφέρει σε μία κοινωνική Ευρώπη.
Εκ μέρους των φιλελευθέρων μίλησε ο κ. Γκυ Φερχόφσταντ. «Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Ευρώπης για το καλύτερο και για το χειρότερο. Η χώρα σας εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη κρίση χρέους που έχουμε αντιμετωπίσει.
Η ελληνική κρίση είναι η πεμπτουσία της ευρωπαϊκής κρίσης, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη αλληλεγγύης έλλειψη υπευθυνότητας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα είχαμε κρίση αν οι ελληνικές ηγεσίες είχαν αναλάβει τις ευθύνες τους από την αρχή και οι ευρωπαϊκές ήταν αλληλέγγυες. Αυτό που ζούμε στην Ευρώπη είναι τραγωδία και περιμένω περίοδο στασιμότητας. Δεν υπάρχει παγκόσμια κρίση, μόνο στην Ευρώπη. Υπάρχει συλλογική ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.
Οι μεταρρυθμίσεις άργησαν, υπάρχει τεράστιος δημόσιος τομέας και κλειστά επαγγέλματα. Αντί να προωθηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις έγιναν περικοπές ήδη χαμηλών εισοδημάτων». Από ότι φαίνεται μόνον ο... Μπαρόζο παρέμεινε μέχρι τέλους στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, καθώς μόνον καλά λόγια είχε να πεί. Κι αυτός όμως δεν φαίνεται να έχει... λαμπρό μέλλον, καθώς ήδη αδειάστηκε από τον... υφυπουργό εξωτερικών της Γερμανίας, όσον αφορά στις δηλώσεις του κατά της Τρόικας, την οποία είχε κατακρίνει!

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: