Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Απολάκτιση οριστικά της Κυριαρχίας!

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Το είδαμε και το υφιστάμεθα κι’ αυτό με την πακεταρισμένη ψήφιση των φορολογικών μέτρων, με τα διαβόητα Νομοθετικά Διατάγματα.
Επειδή όμως και η έννοια της κυριαρχίας, όπως και τόσες άλλες, νοθεύονται και συσκοτίζονται σκόπιμα, μεταφέρω εδώ μονολεκτικά τα όσα έγραψε γι’ αυτή ο Αλ. Σβώλος, πριν από δεκάδες χρόνια.
Αρχίζοντας  από την πολιτική εξουσία έλεγε ότι «είναι η δύναμις τουτέστιν μετά κύρους επιτάσσειν», ενώ μιλώντας για την κυριαρχία του κράτους έγραφε ότι «είναι η ικανότης του αυτοπροσδιορισμού και αυτοπεριορισμού του» (βλ. το έργο του: «Πολιτική Εξουσία και κυριαρχία. Νομικαί Μελέται», τόμ. Α’ Aθήναι 1957, σελ. 271 και 302.
Προχωρώντας, θα προβεί στην ανάλυση της κυριαρχίας σε διαβαθμισμένη κυριαρχία, την οποία συγκροτούν η ολοκληρωμένη κυριαρχία και η ημικυριαρχία του ημικυρίαρχου κράτους.
Τούτων δοθέντων μπορούμε να διατυπώσουμε ανενδοιάστως την άποψη ότι μετά τα μνημόνια και τα όσα στο όνομά τους έγιναν και γίνονται και θα γίνουν, η Ελλάδα ΔΕΝ  είναι κυρίαρχο κράτος. ΔΕΝ είναι αφού: α) Η πολιτική της εξουσία «κυβέρνηση» ΔΕΝ αποφασίζει μόνη και ανεξάρτητα και β) Το ελληνικό κράτος ΔΕΝ έχει την ικανότητα και την ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού.
Όλα τα άλλα είναι πολιτικές παρλαπίπες για τη χλωροφορμίαση του «κυρίαρχου» λαού! Αφού δεν έχουμε κυρίαρχο κράτος, πώς μπορούμε να μιλάμε για «κυρίαρχο» λαό; Απάτη στον κύβο, την οποία απολαμβάνει ο φαύλος λαός, ο οποίος εδώ και χρόνια παραιτήθηκε από αυτή την ιδιότητα ζώντας και ανεχόμενος την πολιτική σήψη (βλ. «Ο δοσίλογος λαός», στα «Πολιτικά Θέματα», 18/6/1993 και «Αυτόν τον σάπιο «λαό» ποιος θα τον αγοράσει;» («Πολιτικά Θέματα», 3/10/2003).
Τον αγόρασαν και τον υποδούλωσαν όλοι εκείνοι τους οποίους ψήφιζε και χειροκροτούσε δεκαετίες! Το τραβούσε ο οργανισμός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: