Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Η Μεγάλη των Χριστιανών Εξόντωση

της Φανούλας Αργυρού*

Προσπαθώντας να κάνει ένας απολογισμό για τον χρόνο που μας πέρασε, τα όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Κύπρος, η Ελλάδα και άλλες χώρες ωχριούν μπροστά στις εξοντωτικές και άγριες επιθέσεις που δέχεται ο Χριστιανισμός απανταχού. Εξ όσων θυμάμαι μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο (σφαγή, βιασμούς γυναικοπαίδων, προσφυγοποίηση, αγνοούμενους με τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974), ο χρόνος που πέρασε ξεγύμνωσε τελικά και για τους πλέον αδαείς τούς απώτερους στόχους και σκοπούς των ισλαμιστών φασιστών εις βάρος των χριστιανών απανταχού της Οικουμένης. Κυρίως, όμως, τον στόχο τους για ολοκληρωτική εξόντωση (a la κεμαλικού προτύπου 1900-1923), στη Μέση Ανατολή. Μια σφαγή, στην οποία η Τουρκία έχει και πάλι τις ευθύνες και συμμετοχή της.
Συγκεκριμένο το άρθρο του φιλολόγου Γ. Σέρτη («Φιλελεύθερος», 27.12.2013) με τίτλο «Προς Αμελούντας» για «Μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς». Έγραψε μεταξύ άλλων: «Με τις μισές εκκλησιές της Κύπρου συλημένες από την τουρκική βαρβαρότητα, με βουβές τις καμπάνες τους για σαράντα χρόνια... Στο Ιράκ, οι χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκ. σε 250 χιλιάδες...στη Συρία από 1,75 εκ. σε 450 χιλιάδες... στην Αίγυπτο από 9 εκ. σε 1,25 εκ., στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη και στις γύρω περιοχές, ο αριθμός των χριστιανών μειώνεται δραματικά. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους οι μουσουλμανικές επεκτάσεις προστατεύονται από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές και τους επιλεκτικούς προστάτες των μειονοτήτων! Στην κοιτίδα του Χριστιανισμού -τη Μικρασία- οι χριστιανοί εξαλείφθηκαν από τις γενοκτονικές χατζάρες των οθωμανών της τουρκικής βαρβαρότητας.
Στην ίδια τη Βηθλεέμ, που οι χριστιανοί αποτελούσαν το 90%, σήμερα αποτελούν μειονότητα. Ένας νέος διωγμός από μισαλλόδοξους Νεο-Ηρώδηδες… αναπτύσσεται, και ο… πολιτισμένος νεο-εκσυγχρονισμός δεν το αντιλαμβάνεται. Οι αριθμοί προειδοποιούν και -φευ- η πνευματική χρεοκοπία προηγείται της οικονομικής χρεοκοπίας, χωρίς καμπάνες εγρήγορσης». Εν τω μεταξύ, ιστοσελίδες και blogs ανά την υφήλιο καταγράφουν τις πρωτοφανείς εξάρσεις αιμοβόρων συμμοριών, αιματηρές εξοντώσεις των χριστιανών, αποκεφαλισμούς, κανιβαλισμούς, βιασμούς και δολοφονίες χιλιάδων γυναικών και νεαρών κοριτσιών, μια φοβερή εξέλιξη που επεκτείνεται, όπως προβάλλουν πλέον και τα δυτικά ΜΜΕ και στη δυτική Ευρώπη, Σουηδία, Βρετανία...
Η ιστοσελίδα http://www.persecution.org/category/countries/middle-east/ που καταγράφει την εξόντωση των χριστιανών κατά χώρα της Μέσης Ανατολής, θυμίζει εν έτει 2013 μαύρη βίβλο της Μικρασιατικής και Ποντιακής σφαγής και εξόντωσης από τους Κεμαλιστές αποκεφαλιστές.
Ο Αρχιεπίσκοπος της Καντουαρίας Justin Welby στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του καταδίκασε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή. «Εκδιώκονται και εξορίζονται από μια περιοχή, όπου η παρουσία τους υπήρξε αναγκαία και καταδιώκονται για την πίστη τους... Οι χριστιανοί μαρτυρούν και σφαγιάζονται και βλέπουμε φοβερά πράγματα στις ειδήσεις, όπως στο νότιο Σουδάν, όπου οι πολιτικές φιλοδοξίες οδήγησαν σε φυλετική διαμάχη...», δήλωσε. Ο δε Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Vincent Nichols σε δική του ομιλία έκανε ειδική αναφορά στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι, είπε, διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προσευχηθούν. Στο μεσονύκτιο μήνυμά του από τον καθεδρικό Ναό του Ουέστμινστερ κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ειδικά για τους χριστιανούς, που σήμερα είναι οι πλέον καταδιωγμένες θρησκευτικές ομάδες στον κόσμο ειδικά στη Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ. Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από τον Πάπα της Ρώμης.

Ποια είναι, όμως, η έμπρακτη αντίδραση των δικών μας Αρχιεπισκόπων, Επισκόπων, απλών ιερέων στην Κύπρο, την Ελλάδα, ανά την Ευρώπη (Βρετανίας), Αμερική και του Πατριαρχείου στις αιματηρές καταδιώξεις αυτές, που είμαστε πρώτα θύματα τέτοιων βαρβαροτήτων (Έλληνες και Αρμένιοι Μικράς Ασίας, Πόντου και Κύπρου); Oι δικοί μας αρχιερείς οφείλουν πρώτοι απ’ όλους να διαμαρτύρονται συμπαραστεκόμενοι στους αδελφούς χριστιανούς, που σήμερα εξουδετερώνονται απλώς γιατί είναι χριστιανοί! Μια έμπρακτη πολυπληθής διαμαρτυρία π.χ. με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενο απ' όλους τους Επισκόπους και Ηγουμένους στην Κύπρο και ιερείς χωριών, πόλεων και κωμοπόλεων έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ρωσίας, Κίνας (χωρών μελών του Σ. Ασφαλείας) απαιτώντας άμεσο τερματισμό και προστασία των χριστιανών, περιλαμβανομένων και αρχιερέων που μαρτυρούν, θα αποτελούσε παγκόσμιο γεγονός.

* Ερευνήτρια, συγγραφέας, Λονδίνο

elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: