Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Τα "τρία βάθρα της δημοκρατίας" του ΠΑΣΟΚ

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Εν μέσω των πολλαπλών γελοιοτήτων που βιώνει ο "κυρίαρχος" λαός της Ελλάδας, προκαλούν θλίψη και οργή οι "κυβερνητικές" διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ, που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 1981.
Ήταν τότε που καλπάζοντας προς την εξουσία καβάλα στα πράσινα άλογα διακήρυσσε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα και τούτα τα θεμελιώδη, θεωρώντας τη Βουλή, την αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό ως τα τρία βάθρα της δημοκρατίας.
Μια διακήρυξη, η οποία κατέληξε σε μια πελώρια πολιτική και κοινωνική απάτη.
Μια απάτη, την οποία βιώνει ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός ετούτα τα χρόνια της πολυεπίπεδης και πολύμορφης σήψης ώστε να μη χρειάζεται ειδική ανάλυση.
Ωστόσο, για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια συγκεκριμένη και σφαιρική εικόνα της μπορντελοποίησης των "τριών βάθρων" παραπέμπω στα έργα μου: "Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Εrgο", Αθήνα 2002 -"Πολιτική και Κοινωνία στην Ελλάδα του λαϊκισμού", εκδ. "Πολιτικά Θέματα", τόμοι δύο, Αθήνα 2003 - 2004 - "Ιδέες - προτάσεις - προβληματισμοί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση", εκδ. ΤΕΚΚ Ν. Λάρισας", Λάρισα 2003 και "Κριτικά Κείμενα για την κοινωνική και πολιτική διαφθορά", εκδ. "Πελασγός" - Ι.Γιαννάκενας - Αθήνα 2012 - "Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία στη σύγχρονη οικογενειοκρατία", εκδ. "Πελασγός" - Ι.Γιαννάκενας  - Αθήνα 2007).
Δυστυχέστατα, οι σαχλαμπούχλες ψηφοφόροι πάνε στη κάλπη με το κομματικό "τραλαλά" έχοντας άποψη όπως την κωλοτρυπίδα τους. Πάνω από ένα τέτοιο εκλογικό Σώμα πλανάται ο ψόφος. Χρειάζονται μπουλντόζες της ΜΟΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: