Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ξυπνήστε! Η Θράκη χάνεται - Οι φωτογραφίες του Ζεϊμπέκ και η ανικανότητα των κομμάτων

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Οι φωτογραφίες του Χουσείν Ζεϊμπέκ σε τουρκικό σύλλογο της Γερμανίας ,μέσα στον οποίο υπήρχαν σημαίες της “ανεξάρτητης Θράκης” επιβεβαιώνουν την άποψη ότι κάθε μέτρο έχει χαθεί από βουλευτές που τα ελληνικά κόμματα επέλεξαν για να κερδίσουν “λίγα ψηφαλάκια” ακόμη. Αυτά των φανατικών που ονειρεύονται μια Θράκη τουρκική με τον ..μανδύα της “ανεξάρτητης Θράκης”.

Η ανευθυνότητα των ελληνικών κομμάτων στη Θράκη δεν είναι ιστορία τωρινή. Δεκαετίες διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικοί ηγέτες μπροστά στο “κέρδος” μιας έδρας δεν διστάζουν να δώσουν το χρίσμα σε ανθρώπους που δηλώνουν “Τούρκοι” και οι οποιοι έχουν άριστες σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Το οποίο κακώς εξακολουθεί να λειτουργεί. 
Κανένα από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα , τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν έβαλαν “φρένο” στο κατήφορο. Η Αριστερά παρασυρόταν πάντα από τις παρερμηνείες του “διεθνισμού” της που δεν νομίζουμε ότι προβλέπουν την παράδοση εθνικού εδάφους σε μια ισχνή μειοψηφία. 

Γιατί η πραγματικότητα ακόμη και σήμερα είναι αυτή . Ας πάψουμε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τη μουσουλμανική μειονότητα με τους λίγους φανατικούς που παίζοντας το παιχνίδι της Τουρκίας ,δηλώνουν Τούρκοι και έχουν κατορθώσει να επιβάλλουν το φόβο και τη σιώπη στην μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων.

Η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται στη συντριπτική της πελιοψηφία από νοικοκύρηδες οικογενειάρχες που για δεκαετίες αισθάνονται απροστάτευτοι από το ελληνικό κράτος. Νοιώθουν ότι έχουν αφεθεί έρμαια στη δράση των φανατικών που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Το 1994 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης είχε επισκεφθεί όλα τα πομακοχώρια και πολλές άλλες περιοχές της Θράκης. Είχαμε τη τύχη να τον συνοδεύσουμε και να δούμε από κοντά αυτούς τους πολίτες που έβλεπαν επιτέλους έναν Έλληνα υπουργό να τους επισκέπτεται. Ο Αρσένης έκανε μια αρχή ρίχνοντας την μπάρα που απέκλειε τα πομακοχωρια κάθε βράδυ (!) από τον υπόλοιπο κόσμο, έστειλε το στρατό στα χωριά για να βοηθήσει, δέχτηκε πομάκους στις στρατιωτικές σχολές. Η προσπάθεια, δεν είχε συνέχεια.Το ελληνικό κράτος προσπαθεί με ...διακριτικό τρόπο να κάνει αισθητή τη παρουσία του στη περιοχή έχοντας απέναντι ένα υπερδραστήριο μηχανισμό που καθοδηγείται και όπως λένε οι πληροφορίες χρηματοδοτείται αδρά από το προξενείο. 

Η Τουρκία μεθοδικά επιχειρεί να ελέγξει την οικονομική ζωή της περιοχής και δείχνει ότι το πετυχαίνει. Η λειτουργία τουρκικών τραπεζών ,οι αγορές γης σ΄ όλη τη Θράκη το αποδεικνύουν. Κι εμείς παρακολουθούμε και όταν δοθεί η αφορμή ,όπως τωρα με τον κ.Ζείμπεκ θυμόμαστε τη Θράκη.

Δεν είναι αργά να ξυπνήσουμε. Κι αυτό αφορά κυρίως τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.Να συνεννοηθούν και να τηρήσουν την ίδια γραμμή στη Θράκη. Στην επιλογή των υποψηφίων τους για τις επομενες εκλογές ,στην αντιμετώπιση του τρόπου λειτουργίας του προξενείου, στην στηριξη του μουσουλμανικού στοιχείου που τώρα έχει να αντιμετωπίσει και του επικίνδυνα γραφικούς της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ευκαιρία με το θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή του να δώσει τον τόνο. Αν και τώρα επιλέξει τη σιωπή και βαλει το θέμα κάτω από το χαλί θα δώσει και πάλι δικαιώματα σ΄ όσους έχουν εγκληματίσει στη Θράκη να του ασκήσουν και πάλι κριτική. 



www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: