Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Κι όμως, κάποια πράγματα αλλάζουν

Του Νίκου Χιδίρογλου
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ που λέει και ο λαός. O κατηγορούμενος στην υπόθεση των TOR Μ1 Γιώργος Καμάρης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επέστρεψε 7.500.000 ευρώ από μίζες που είχαν δοθεί για την αγορά του οπλικού αυτού συστήματος.
 Τα χρήματα κατατέθηκαν ήδη στον ειδικό λογαριασμός της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου έχουν ήδη κατατεθεί χρήματα που επέστρεψε ο Αντώνης Καντάς, πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Χρήματα λοιπόν επιστρέφουν. Φυσικά, θα είναι αδύνατο να επιστρέψουν όλα όσα κλάπηκαν διαχρονικά, αλλά, έχει γίνει μια καλή αρχή και έπεται και συνέχεια. Σε καλή μεριά λοιπόν, εποχές που είναι, ώστε να ανακουφιστούν κάποιοι συμπολίτες μας που υποφέρουν.
«ΠΗΖΟΥΝ» ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ VIP
Εδώ και ενάμισι χρόνο, η κοινή γνώμη παρακολουθεί πολύ κόσμο να μπαίνει στη φυλακή. Πανίσχυροι επιχειρηματίες όπως ο Βίκτωρας Ρέστης και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα, ενώ διώκονται και άτομα που ακόμα και σήμερα μεσουρανούν στις επιχειρήσεις και μάλιστα κατέχουν και διοικούν ομίλους ΜΜΕ. Πολιτικοί που κάποτε έκαναν ό,τι ήθελαν, όπως ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος και παρ’ ολίγον πρωθυπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, είναι ήδη καταδικασμένοι και φυλακισμένοι και θα αργήσουν να βγουν.
Έξι βουλευτές, μεταξύ τους κι ένας αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος (με πρότερες καταδίκες), βρίσκονται έγκλειστοι, κατηγορούμενοι για πολύ βαριά αδικήματα και πολύ πιθανόν κάποιοι εξ αυτών, να καταδικαστούν. Νόμιζαν οι περιθωριακοί μπράβοι της Χρυσής Αυγής ότι επειδή μπήκαν στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι, θα είναι άτρωτοι. Απέδειξαν ότι δεν ήξεραν και ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και έχουν αρχίσει τώρα να δίνουν ο ένας τον άλλον. Και έρχονται και χειρότερα γι’ αυτούς, μιας και το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Πάντως, κατέληξαν στη φυσική τους θέση, στη φυλακή.  
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
Ναι, υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα. Την κοπανάνε με μεγάλη ευκολία οι δολοφόνοι αριστεροί τρομοκράτες, εγείροντας υποψίες για συνεργασία τους με ομοϊδεάτες τους στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίοι αναζητούν την εύνοια του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ante portas ή ελληνιστί, προ των πυλών.
Και προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της αριστεράς, απελευθερώνοντας τα στελέχη της σύγχρονης ΟΠΛΑ, τις «ύαινες» αυτές της ανελευθερίας και του τρόμου, «τους πολιτικούς κρατούμενους» όπως τους αποκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, τον εκτελεστικό βραχίονα καλοκρυμμένων υπερεθνικών συμφερόντων που επιθυμούν τη διάλυση του εθνικού κορμού και την πατρίδα γονατισμένη στον κάθε Σόρος, τα πετρέλαια του οποίου δέχονται με περισσή χαρά αριστεροί δήμαρχοι, εδραιώνοντας την παρουσία του στα ελληνικά πολιτικά πράγματα.
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
Έρχεται ο μεγάλος τρόμος για τον μέσο Έλληνα, αν αυτός υποπέσει στο λάθος στο οποίο τον ωθούν οι θιασώτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που επιθυμούν τον θάνατο της ελληνικής μεσαίας τάξης. Ο θάνατος αυτός θα επέλθει αν η μεσαία τάξη στηρίξει στην κάλπη περιθωριακά σοσιαλιστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή & ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ άλλων). Τα κόμματα αυτά είναι (εθνο)μηδενιστικά και ΜΙΣΟΥΝ τη μεσαία τάξη, θεωρώντας την τον απόλυτο εχθρό.
Εδώ ενδεχομένως να ισχύσει αυτό που λέγανε οι παλιοί κομμουνιστές, ότι οι αστοί θα περάσουν μόνοι τους στο λαιμό τους τη θηλιά η οποία θα κόψει το νήμα της ζωής τους. Ναι, πολλά πρέπει να αλλάξουν στο αστικό κράτος. Η αλλαγή όμως και το πέρασμα σε μια μεταβατική «ριζοσπαστική» κατάσταση, η οποία μόνο δεινά θα επιφέρει και για να μη μασάμε τα λόγια μας, εγκυμονεί τον κίνδυνο εθνικής καταστροφής.
Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα όσα ζητούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ: άμεση «κοινωνικοποίηση» του τραπεζικού συστήματος και όλων των μεγάλων ιδιωτικών και σταδιακή «κοινωνικοποίηση» των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων (δηλαδή αποχαιρετήστε τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά σας), κοινωνικοποίηση της μεγάλης ιδιοκτησίας γης, έλεγχος των επιχειρήσεων από «εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές εργαζόμενων», κατάργηση του στρατού και αντικατάστασή του από «οργανωμένο δημοκρατικά ένοπλο λαό» (αυτό θα άρεσε πολύ στους γείτονές μας), κατάργηση της αστυνομίας και αντικατάστασή της από «λαϊκή πολιτοφυλακή» (αυτό θα άρεσε πολύ στους κακοποιούς), αναστολή  κάθε δαπάνης για τον στρατό (θα άρεσε πολύ στους Τούρκους και σε κάθε γείτονά μας), φορολόγηση όλων των Ελλήνων με 75% (για να τα τρώει κάποια κομματική νομενκλατούρα σοβιετικού τύπου), «απαλλοτρίωση» των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Υγείας και κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας (και τα σχολεία της «ελίτ» με τους εθνομηδενιστές εκπαιδευτικούς;), ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα (αυτό σημαίνει κατάργηση των ΕΔ), αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη, πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους, αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, σύγκρουση με την καπιταλιστική ΕΕ και τους θεσμούς της και αναπόφευκτα, την έξοδο από αυτή και «κοινωνικοποίηση» ΜΜΕ. Αυτά θέλει η αστική τάξη;
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;
Ξεκίνησε η επιχείρηση κάθαρσης του δημόσιου βίου από στοιχεία που επί δεκαετίες οικειοποιούνταν τον ιδρώτα του λαού, διασπάθιζαν τον δημόσιο πλούτο και ζούσαν ζωή χαρισάμενη εις βάρος του συνόλου, που είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο σε απίθανους τύπους, όπως ο blogger ή ελληνιστί ιστολόγος ΓΑΠ.
Αν μη τι άλλο, θα αποδοθεί Δικαιοσύνη και πολλοί άκουσαν προχθές με χαρά ότι ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κάτσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Και αυτό αποτελεί μια καλή βάση για την ανάκαμψη. Για μια κοινωνία που θα ξέρει ότι πλέον ισχύουν άλλοι κανόνες και πως η νομιμότητα εφαρμόζεται και ουδείς βρίσκεται στο απυρόβλητο. Και θα δούμε καλύτερες μέρες, αν το πιστέψουμε και κρατηθούμε μακριά από τους ναζιστές και τους αριστεριστές περιθωριακούς που επιβουλεύονται την ελευθερία μας. 

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: