Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Άκρως εθνοφθόρο Εθνικό Συμβούλιο στη Κύπρο

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Θ Ν Ι Κ Η μελαγχολία διακατέχει τον λαό κάθε φορά που ακούει ότι συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς του εθνικού θέματος. Μελαγχολία και κατάθλιψη που, η αλληλουχία των διαδοχικών σκέψεων, φθάνει μέχρι την αυτοκριτική απελπισία, πόσο ανάξιος, ανίκανος και μίζερος λαός είμαστε, αυτοπαγιδευμένοι, εγκλωβισμένοι κι αιχμάλωτοι, στα γρανάζια και στα ρουλεμάν της πρωταίτιας κομματοκρατίας μας, ώστε να έχουμε τέτοιους ηγέτες!

Ε Θ Ν Ι Κ Η μελαγχολία που φτάνει ώς το ναδίρ της εθνικής αυτοπεποίθησης. Επειδή είναι πλέον οικτρή βεβαιότητα πως, με τέτοιους ηγέτες, αποδεδειγμένα ανίκανους ν’ απεγκλωβιστούν από τις «διαχρονικές θέσεις» υποταγής των Ηττημένων τους Μυαλών -υποταγής στις Διζωνικές απαιτήσεις των Τούρκων- δεν υπάρχει εθνική προοπτική. Παρά μόνο κατήφορος υποτροπιασμού σε καταστάσεις χειρότερες απ’ την αθλιότητα τής, προ δεκαετίας, λύσης-προτεκτοράτου τού Σχεδίου Ανάν.

Α Υ Τ Ο Ι οι ηγέτες, ιθυνόντως ενσαρκωτές και αρχηγικά προϊόντα της παλαιόθεν κομματοκρατίας, επικεφαλής ενός παρηκμασμένου, διεφθαρμένου και διαφθορέα, πελατειακού πολιτικού συστήματος, ως σύνολο αλληλο-συσχετισμών του ισοζυγίου της κομματικής τους πελατείας, οδήγησαν τον τόπο στη χρεοκοπία: Πνευματική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πρωτίστως εθνική χρεοκοπία. Και στη συνακόλουθη αποδυνάμωση όλων των συντελεστών εθνικής ισχύος, πρωτίστως του εθνικού φρονήματος και της δημοκρατικής αυτοπεποίθησης.

Δ Ε Κ Α ΧΡΟΝΙΑ συμπληρώνονται σε τέσσερις μήνες, αφ’ ότου ο λαός, ιδιοχείρως και αυτοπροσώπως στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, απέρριψε με 76% το τελικό προϊόν και το αποτέλεσμα των διαχρονικών θέσεων και των Διζωνικών αγκυλώσεων ολόκληρης της προηγούμενης, τριών συνολικά δεκαετιών (1974 - 2004), πολιτικής τής κομματοκρατίας στο εθνικό θέμα. Ιδιοχείρως και αυτοπροσώπως οι πολίτες όρθωσαν ένα ηχηρότατο ΟΧΙ ενάντια στην εθνική υποταγή που παρήγαγαν οι διαχρονικοί χειρισμοί της ηγεσίας στο Κυπριακό.

Ε Π Ι ΔΕΚΑ χρόνια, αυτοί οι ηγέτες αποδείχθηκαν απρόθυμοι, ανάξιοι κι ανίκανοι ν’ αλλάξουν έστω και κατ’ ελάχιστον τα Μυαλά τους, ώστε ν’ αναζητήσουν την εκπόνηση και τον σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής. Αποδείχθηκαν ικανοί μόνο να δώσουν στους Τούρκους άλλα δέκα χρόνια μονιμοποίησης του Αττίλα. Μ’ επιπρόσθετες, πιο «γενναίες προσφορές», Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς και τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Βυθισμένοι ώς τον λαιμό μέσα στον αποπνικτικά βεβορβορωμένο βάλτο τού άκρως εθνοφθόρου Εθνικού τους Συμβουλίου…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετά την πρωτοχρονιάτικη συνέντευξη τού εν ενεργεία πρέσβη Τάσου Τζιωνή στον «Φ», για την επείγουσα ανάγκη «Αναθεώρησης Θέσεων και Στρατηγικής», γιατί το Εθνικό Συμβούλιο δεν τον προσκάλεσε να αναπτύξει, στη συνεδρίασή του, το σύνολο των συγκεκριμένων εισηγήσεών του, για δράσεις και συμμαχίες ικανές «ν’ αποσπάσουν την Κύπρο από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας»;

www.sigmalive.com/simerini/

Δεν υπάρχουν σχόλια: