Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Του Νίκου Χιδίρογλου


«Δεν είμαι εγώ μ...... να κονομάνε όλοι από δουλειές και εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή... Τόσα λεφτά κυκλοφορούν για εμάς δεν έχει; Τώρα θα κάνουμε χρυσές δουλειές». Αυτά φέρεται να είπε ο Χάρης Τομπούλογλου. Κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι ενός σαθρού και μακριά από τα νάματα της πατριωτικής παράταξης, εξουσιαστικού κυκλώματος, τουλάχιστον όπως αυτό μας κληρονομήθηκε από το χθες.
 Ενός κυκλώματος, το οποίο δεν σεβάστηκε τις αρχές, τις αξίες, τις προσδοκίες, τα οράματα αλλά και τις ευαισθησίες των πολλών πατριωτών και καλών ανθρώπων, αστών και αγροτών, νοικοκυραίων όλων, που τη στήριξαν ανιδιοτελώς (γιατί η ΝΔ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ) και ακόμα τη στηρίζουν. Η μόνιμη τραγωδία της ΝΔ... Δεξιά βάση και ούτε καν φιλελεύθερη, αλλά αντίθετα όπως αποτυπώνεται και στην εξωφρενική περίπτωση του Χάρη Τομπούλογλου αλλά και πολλών άλλων πριν από αυτόν, ελευθεριακή εξουσιαστική κλίκα.
Μιλάμε για το παρελθόν και μια κλίκα η οποία δυστυχώς κάλυπτε τον κάθε Τομπούλογλου και μάλιστα και άλλους, πριν αυτοί καθαιρεθούν λόγω ανεξέλεγκτων εξελίξεων, όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο άνθρωπος που είπε το αμίμητο «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» και μάλλον θα μείνει στην ιστορία για αυτό. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εδώ τη διαφορά και δεν καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αντίθετα, επί των ημερών του, πολλοί κλείστηκαν στη φυλακή. Τα ονόματά τους, τα γνωρίζουμε όλοι.
Στην προκειμένη περίπτωση των Μισέλ και Χάρη, βέβαια, δεν υπήρχε τίποτα νόμιμο, αλλά αντίθετα, παρανομίες. Ο Γιώργος Βουλγαράκης προκάλεσε το κοινό αίσθημα, οι δύο προαναφερόμενοι Λιάπης και Τομπούλογλου, παρανόμησαν. Ο δε Χάρης, ενδεχομένως, καθώς κατηγορείται για κακούργημα, να οδεύει για τη φυλακή, όπου θα κάνει παρέα στον Άκη και στην πολυπληθή ΠΑΣΟΚική παρέα του (όσοι εξ αυτών γλίτωσαν, στεγάζονται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας ασυλία και πολιτική στέγη), στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, στα πρακτόρια – δολοφόνους της άκρας αριστεράς και σε άλλους ποινικούς. 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ...
Έκνομες συμπεριφορές και πρακτικές λοιπόν. Υποθέσεις Λιάπη και Τομπούλογλου. Για κλάματα. Κάποιοι «παλαιοί» ήθελαν και θέλουν ακόμα να ΠΑΣΟΚοποιήσουν τη ΝΔ, να την καταστήσουν ελευθεριακό κόμμα. Εκεί έφεραν την πατριωτική παράταξη όσοι κάλυπταν δια μικροφώνου και on camera και δη στη ΔΕΘ, όπως έγινε το 2008, συμπεριφορές που προκαλούσαν τον κόσμο και πλήγωναν τη βάση, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη όλων και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ.
Θα σας πω όμως και μια άλλη ιστορία για τον Χάρη. Ναι, αυτόν που «καθάρισε» σχετικά εύκολα από τη σεξουαλική σκανδαλάρα προ ετών, μιας και στη ΝΔ ήταν τότε «ανεκτικοί» σε τέτοια. Ο Χάρης Τομπούλογλου λοιπόν, ο οποίος διαχρονικά σκόρπιζε πολύ χρήμα από εδώ και από εκεί (πληρώνοντας μεταξύ άλλων ενοίκια τοπικών επιτροπών και βάλτε) προσπαθώντας να δημιουργήσει εστίες υποστηρικτών, «έπαιζε μπάλα» και με το αντιμνημονιακό λόμπι. Πολύ πρόσφατα, πριν από περίπου ένα μήνα και κάτι, ο Χάρης Τομπούλογλου, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας (της δημοτικής παράταξης δηλαδή «Καλημέρα Όμορφη Πόλη»), χαιρέτισε εκδήλωση του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Υποθέτουμε, βάσει της θεσμικής του ιδιότητας ως αιρετού, αν και η παρουσία του εκεί,
μόνο τα γέλια προκαλεί. Όπως διαβάζουμε, «το θέμα της εκδήλωσης ήταν ‘Ελεύθεροι Δρόμοι’ και συντονιστές ήταν η Ευτυχία Παπαλουκά, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, οργανωτικός Γραμματέας Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω». Πλέον, «Ελεύθερους Δρόμους» θα πρέπει να εννοούμε αυτούς όπου δεν κυκλοφορούν τύποι σαν τον Χάρη Τομπούλογλου.  
ΤΙ ΜΕΝΕΙ...
Φυσικά, ο Χάρης Τομπούλογλου, με τα αχρεία πεπραγμένα του, «πλήγωσε» πολλούς που είχαν πιστέψει σε αυτόν, ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια και δη, πολλούς Μικρασιάτες, ανθρώπους με ελληνοκεντρικό αξιακό πλαίσιο. Μόνο και μόνο για αυτό, του αξίζει να σαπίσει στη φυλακή. Όταν κάποιος εκπροσωπεί κόσμο και προσδένει μάλιστα ανθρώπους στο άρμα του, έχει πλέον πολλαπλές υποχρεώσεις. Και πάνω απ’ όλα, να αποτελεί πρότυπο ήθους.
Ο Χάρης Τομπούλογλου, στηρίχθηκε από αρκετούς. Κακώς, πολύ κακώς, μιας και υπήρχε το απαράδεκτο προηγούμενο του σεξουαλικού σκανδάλου. Κακώς είχε εμπλακεί διαχρονικά και με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ένα εξαιρετικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου το προσωπικό δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα για την υγεία των παιδιών μας.
Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά πως δεν μπορούν, οι πατριώτες τουλάχιστον, να παραβλέπουν στο όνομα μιας (εκ του πονηρού) «ανοχής», διάφορες συμπεριφορές που αποκλίνουν από τις ελληνοχριστιανικές αρχές και αξίες. Και κάτι τελευταίο για κάποιους εκεί στα σαλόνια της εξουσίας: τελείωσαν οι εποχές που μπορούσαν να τα έχουν όλα. Όσοι αναμειγνύονται με τα κοινά, δεν μπορούν να απολαμβάνουν «ανοχής» στις όποιες βρωμοδουλειές τους. Η «ανοχή» αυτή άλλωστε, είναι που οδήγησε και στο νέο σκάνδαλο χρηματισμού.     
Η ΝΔ δεν είναι αριστεριστικό, ελευθεριακό κόμμα. Εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί διαχρονικά τον πατριώτη, τον θρησκευόμενο, τον οικογενειάρχη, όλους όσους εμφορούνταν από τις παραδοσιακές αξίες. Στους κόλπους της, δεν υπάρχει χώρος για τύπους σαν τον Τομπούλογλου. Όσες φορές τους ανέχτηκε, την πάτησε και είδε την εικόνα της να καταρρακώνεται. Ενδεχομένως, να παρατηρήσατε και κάτι άλλο: η ριζοσπαστική αριστερά, απέφυγε επιμελώς να σπεκουλάρει πολιτικά με το θέμα του Χάρη Τομπούλογλου, αλλά πριν και του Μιχάλη Λιάπη (απλά, προσπαθεί με την υπόθεση του πρώτου τουλάχιστον, να χτυπήσει πιο πάνω). Σας λέει κάτι αυτό;

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: