Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Νέα στοιχεία στο φως από την κατάθεση του Π.Ευσταθίου που βρίσκεται σε εξέλιξη – Αύριο η “καυτή” ομολογία του Δ.Παπαχρήστου

s118
Νέα στοιχεία για την διακίνηση μαύρου χρήματος για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων αναμένεται να δώσουν στους ανακριτές δυο εκ των φερόμενων ως πρωταγωνιστών στην υπόθεση, ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου αλλά και ο Δημήτρης Παπαχρήστου, τους οποίους κατονόμασε στην μαραθώνια απολογία του ο Αντώνης Κάντας, «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ειδικότερα, ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ι. Σταυρόπουλου βρίσκεται από τις εννέα το πρωί της Πέμπτης ο Π. Ευσταθίου ο οποίος φέρεται να έδωσε μίζα στον Αντώνη Κάντα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών: Τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τα αντιαεροπορικά τύπου Asrad. Ακόμη, σύμφωνα με το protothema.gr, ένα εκατ.ευρώ (με τη σημερινή ισοτιμία) είχε δώσει ο Πάνος Ευσταθίου στον Αντώνη Κάντα επί κυβέρνησης Ζολώτα το 1989 για την αναβάθμιση των αρμάτων Μ48, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίστηκε ο προφυλακισμένος πρώην διευθυντής Εξοπλισμών.
Σύμφωνα με το Μιχάλη Δημητρακόπουλο, συνήγορο του Πάνου Ευσταθίου, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να κατονομάσει πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του ’80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.
Έτοιμος, όμως, να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές εμφανίζεται ο αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας είχε κατονομάσει τον Δ. Παπαχρήστο ως το πρόσωπο εκείνο που τον δωροδόκησε με συνολικά 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων γερμανικών πυροβόλων PZH 2000.
Μέσω των συνηγόρων του ο Δ. Παπαχρήστος δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές αύριο Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τους ανακριτές. Το όνομα του Δ. Παπαχρήστου αναφέρεται επίσης στην απολογία του Αντώνη Κάντα, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο συγκατηγορούμενος του τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: