Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σαλονίσια κανίς στον καναπέ του Τούρκου πρόξενου!

31     Απίστευτη συνεχίζει να είναι η στάση του τουρκόφωνου τύπου της Θράκης για τα συγκλονιστικά τεκταινόμενα στην Τουρκία…
Θα θυμάστε ότι προ ολίγων ημερών είχαμε κάνει εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» μία αναφορά στην απόλυτη σιωπή του (κατά τα άλλα λαλίστατου) μειονοτικού τύπου της Θράκης για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία (με την επιχείρηση κατά της διαφθοράς που άρχισε στις 17/12/2013). Η σιωπή λοιπόν κράτησε 3 ολόκληρες εβδομάδες (!) και μόλις προχτές γράφτηκε για πρώτη φορά κάτι δειλά-δειλά στην ιστοσελίδα της ξανθιώτικης φασιστο-Μιλλέτ του Τζεγκίζ Ομέρ. Αλλά και πάλι μη νομίζετε ότι επρόκειτο για κάτι τόσο…κατατοπιστικό, ε; Μιλάμε απλώς για 2 μικρά δημοσιεύματα (βλ. και τις φωτογραφίες), εκ των οποίων (θαυμάστε!) το ένα αφορά στη διοργάνωση ενός κομβόι Τούρκων που ζούνε στην Ευρώπη και ήρθαν σε πομπή με τα αυτοκίνητα ως την Τουρκία, για να εκφράσουν τη στήριξη τους προς τον Ερντογάν με το σύνθημα «Σεβασμός στην λαϊκή βούληση»! Και όσο για το άλλο (ξαναθαυμάστε!), αυτό αφορά σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από διάφορους φορείς στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κατά την οποία έκατσαν – λέει – και προσευχήθηκαν (!) για τoν Ερντογάν και για την Τουρκία!
Αυτά λοιπόν βρήκαν να γράψουν οι (τόσο…παροιμιώδεις για τον δυναμισμό τους και το συνεχές κυνήγι της αλήθειας) δημοσιογράφοι των εν Κομοτηνή και Ξάνθη τουρκοφυλλάδων, την ώρα που επί 3 και πλέον εβδομάδες βοά όλος ο πλανήτης για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο πολιτικής διαφθοράς που έσκασε στην Τουρκία! Τρομερό, ε; Και ενώ – επαναλαμβάνουμε – έχουν χυθεί τόνοι μελανιού σε εκατοντάδες πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα από την ίδια Τουρκία μέχρι την Λατινική Αμερική!
Οπότε μοιραία εμείς ξαναθυμηθήκαμε το πρόσφατο σχόλιο από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή» (1/1/2014).TAY«Μα καλά, δεν λένε ότι είναι η μητέρα πατρίδα τους;» αναρωτιόταν εκεί ο αρθρογράφος. «Δεν τους ενδιαφέρει; Δεν νοιάζονται για την ενημέρωση των αναγνωστών τους; Προφανώς πρυτανεύει η λογική του «να μην δυσαρεστήσουμε τη μάνα πατρίδα και τον Πρόξενο». Άλλωστε ο Πρόξενος κρατάει το κομπόδεμα που όλους τους τρέφει. Και τι θα γίνει, δεν θα γράψουν τίποτε μέχρι τέλους; Μπορεί να γράψουν όταν έρθει η «γραμμή», που κι αυτή όμως είναι δύσκολο να βγει τούτη τη φορά, καθώς είναι και ενδοϊσλαμική η σύγκρουση (Ταγίπ – Φετουλλάχ). Σημειώστε πάντως τη στάση τους, στην υπηρεσία της πληροφόρησης του μουσουλμανικού στοιχείου, έτσι; Αυτοί που χτενίζουν ολημερίς τον ελληνικό Τύπο για να αναπαράξουν κάτι υποτιμητικό για την Ελλάδα, τώρα δεν άκουσαν τίποτε για την διαφθορά των αφεντικών τους, κι ας βούιξε η υφήλιος! Όπως δεν έμαθαν και τί έγινε με το τουρκικό υποβρύχιο ανοιχτά της Κύπρου, με το ατύχημα στα στρατιωτικά ναυπηγεία»…
Και καταλήγει προσφυώς: «Τελικά κακώς τους αποδίδονται χαρακτηρισμοί όπως «κοπρίτες», «μαντρόσκυλα τοῦ τουρκισμού» κτλ. Σαλονίσια κανίς είναι»!
Άδικο έχει;


www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: