Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Χαμός στα φάρμακα:

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Ανακοινώσεις κομματικών και πολιτικών γραφείων, τηλεοπτικές… μονομαχίες, ατέρμονες, συνεντεύξεις τύπου, μηνύσεις, αγωγές και θολούρα, πολύ θολούρα και αντάρα, που μπέρδεψαν περισσότερο τους φαρμακόπληκτους ψηφοφόρους και τους  "υπερήφανους" συνταξιούχους.
Δεν κατάλαβα ποιος έχει δίκαιο και πιο είναι το συμφέρον των αρρώστων.
Ρώτησα έναν παλιό φαρμακέμπορο και μου είπε ότι "δίκιο έχει αυτός που προσφέρει φθηνά φάρμακα". Δεν πείστηκα γιατι το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο με πλείστες όσες διαστάσεις και ασφαλώς επιστημονικές και εξειδικευμένες.
Το φάρμακο το καταναλώνει ο "κυρίαρχος" λαός αλλά δεν γνωρίζει τους μηχανισμούς παραγωγής και διάθεσης και ούτε οφείλει να τους γνωρίζει.
Αυτό είναι θέμα όχι των κομματικών και πολιτικών γραφείων αλλά του αρμόδιου υπουργείου υγείας και όχι της Ιστορίας.
Πρόκειται  για  ζωτικό εθνικό θέμα που ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στο χώρο της επιστήμης και των φορέων της που κάνει τις δέουσες προτάσεις
Στην Πνύκα, έλεγε ο Σωκράτης, όταν επρόκειτο να πάρουμε αποφάσεις για ειδικά θέματα καλούσαμε τους ειδικούς. Π.χ. ειδικούς ναυπηγούς, ειδικούς αρχιτέκτονες που μας συμβούλευαν τι να κάνουμε, ενώ στα γενικά πολιτικά ζητήματα είχαν ΟΛΟΙ γνώμη.
Συνεπώς, στο φαρμακείο, όπως και σε πλείστα όσα εξειδικευμένα θέματα δεν μπορεί ο καθένας να έχει τη γνώμη του όπως έχει την κωλοτρυπίδα του.
Όμως αυτό συμβαίνει με τους Έλληνες "που είναι πνιγμένοι στα σκατά"  και αυτό καλλιεργείται από τη λεγόμενη δημοσιογραφία όταν π.χ. για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτείνεται στους ειδικούς -που διέθεσαν δεκαετίες για να τη μελετήσουν- αλλά σε καλαθοσφαιριστές και τραγουδιστές!
Πού είναι οι μπουλντόζες ρε! Πού είναι η ΜΟΜΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: