Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

υπουργείο Εξωφρενικών Με λεφτά του ελληνικού Δημοσίου μειονοτική προπαγάνδα!

Μελετήσαμε με μεγάλη προσοχή την πρόσκληση για το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει στην Κομοτηνή (22-23 Νοεμβρίου) η Περιφέρεια και το ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης 90 χρόνια μετά: Οι μειονοτικές ρυθμίσεις».

Είναι ένα συνέδριο (με λεφτά του ελληνικού Δημοσίου και των ευρωπαίων πολιτών λόγω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ) στο όποιο κυριαρχεί, όχι μόνο στην επιλογή των προσώπων αλλά και στη θεματολογία, μια μονομερής αντίληψη που απλώς νομιμοποιεί δια της πλαγίας οδού την ατζέντα που θέτει η Άγκυρα και φανατικοί της μειονότητας.

Η απορία μας είναι για ποιό λόγο, μια και το θέμα του συνεδρίου είναι «οι μειονοτικές ρυθμίσεις της Λωζάννης», δεν κλήθηκαν και εκπρόσωποι της άλλης μειονότητας εκείνης που εξοντώθηκε από το τουρκικό κράτος, της ελληνικής μειονότητας της Τουρκίας.
Στους ομιλητές βλέπουμε τις κ. Θάλεια Δραγώνα και Άννα Φραγκουδάκη που συνεχίζουν να απορροφούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα που αντί να κατευθυνθούν στη δημόσια εκπαίδευση των μουσουλμάνων και στην ευκολότερη ενσωμάτωσή τους, πηγαίνουν σε ένα αναποτελεσματικό και προβληματικό σύστημα βοηθητικής διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας που τελικά περιορίζει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης των μουσουλμανόπαιδων στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται πραγματικά περί αξιοπρόσεκτης ιδιορρυθμίας: Το πρόγραμμα προώθησης της ελληνομάθειας πιθανόν να είχε νόημα εφόσον οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη αξιοποιούσαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη διδασκαλία των ελληνικών π.χ. σε Λαζούς ή ελληνικής ρίζας τούρκους πολίτες, παρά να σπαταλούνται τόσα χρήματα για βοηθητικά μαθήματα σε μουσουλμανόπαιδα της Θράκης ώστε να μη χρειάζεται να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία, αλλά να παραμένουν στα μειονοτικά που και κατώτερου επιπέδου είναι και ελεγχόμενα από το τουρκικό σύστημα εξουσίας και επιρροής που ευδοκιμεί στην Θράκη.

Το τελευταίο δεν λέγεται τυχαία. Στην σύνθεση των ομιλητών του διήμερου συνεδρίου, θα αναφέρουμε μόνο μερικά ονόματα: Τζεμήλ Καπζά, δημοσιογράφος που διατέλεσε πρόεδρος της οργάνωσης ΠΕΚΕΜ, μόνιμος «εκπρόσωπος» της μειονότητας σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο όπου καταγγέλλει την παραβίαση των δικαιωμάτων τους από την ελληνική Πολιτεία. Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που έχει δηλώσει Οθωμανός και ο καθηγητής Κ. Τσιτσελίκης, ο Μουσταφά Μουσταφά πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και ο πιο μετριοπαθής, ίσως, της μειονότητας ο Α. Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ).

****

Καταπίνουμε τα πάντα…

Aκούσαμε τις δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για την Κύπρο, τις αντίστοιχες διακηρύξεις του κ. Νταβούτογλου για το Κυπριακό. Χωρίς να αγνοούμε το γεγονός ότι υπήρξε η ευαισθησία και είχαμε αντίδραση από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Κ. Κούτρα, πρέπει να πούμε ότι σε τέτοιες στιγμές και για τέτοια θέματα η απάντηση θα πρέπει να δίνεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Πάλι καλά που βρέθηκε και ο υπουργός άμυνας Δ. Αβραμόπουλος από το Χάρβαρντ και έδωσε απάντηση στον τούρκο πρωθυπουργό…

—Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η θρασύτητα τούρκων υπουργών και άλλων αξιωματούχων, που συμπεριφέρονται σαν η Θράκη να είναι όχι το «κομμένο» (όπως είχε πει ο υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου) αλλά το... δεξί χέρι της Τουρκίας. Και αυτό γίνεται με την, αν όχι ύποπτη, τουλάχιστον εγκληματική σιωπή των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

—Δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση, παρά τις ευαισθησίες του Α. Σαμαρά και του Δ. Σταμάτη για τη Θράκη, φαίνεται να καταβάλλεται από την κόπωση, αλλά και τις ισορροπίες με τον αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών που τυγχάνει και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ελπίζει ότι μπορεί να ανακτήσει μέρος της δύναμής του στην μειονότητα.

Γενικώς όμως η κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερα μεγάλη ανοχή προς την Τουρκία προσδοκώντας ότι ο κ. Ερντογάν δεν θα… ασχοληθεί με την Ελλάδα.

—Τελευταίο δείγμα ήταν η «απόβαση» που επεχείρησαν στη Θεσσαλονίκη τούρκοι επισκέπτες για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ. Επέλεξαν να γίνει η μετάβασή τους, υπό μορφή... Συνδέσμου Φιλάθλων, με ειδική αμαξοστοιχία από την Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας και στενό συνεργάτη του Ερντογάν Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

—Ευτυχώς και βρέθηκαν υπάλληλοι του ελληνικού κράτους που έκαναν το καθήκον τους χωρίς να ψαρώνουν από τις απειλές και φωνασκίες των τούρκων αξιωματούχων και έκαναν πλήρως τους ελέγχους στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας. Αυτό, η τουρκική προπαγάνδα το εξέλαβε ως εσκεμμένη καθυστέρηση ώστε να μην προλάβουν οι επισκέπτες να βρεθούν το ξημέρωμα, την ώρα του θανάτου του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη…

Όλα έγιναν όμως κανονικά, ο κ. Μπουτάρης χάρηκε προφανώς που είδε τούρκους επισκέπτες στο Μουσείο του Κεμάλ στην πόλη του και τον τούρκο υπουργό υγείας να κάνει συναντήσεις με τον ιατρικό σύλλογο για να τους ενημερώσει για τα σχέδια του για πρόσληψη στην Τουρκία ελλήνων γιατρών.

Ο κ. Μουεζίνογλου καταγόμενος από τη Θράκη, με την γνωστή αμετροέπεια που χαρακτηρίζει λαϊκούς ανθρώπους που απέκτησαν αξιώματα λόγω της κομματικής αφοσίωσης στον Ερντογάν, υποσχέθηκε στους έλληνες γιατρούς ότι θα τους δώσει άμεσα άδεια εργασίας ακόμη κι αν δεν μιλούν την τουρκική, καθώς θα βάλει από δίπλα τους διερμηνείς μέχρι να μάθουν τουρκικά.

—Όμως ο κ. Μουεζίνογλου δεν έμεινε εκεί. Πραγματοποίησε, μια και βρέθηκε στην χώρα μας, μια ακόμη περιοδεία στη Θράκη, την τρίτη μέσα σε έξι μήνες και εκεί δεν αρκέσθηκε να συναντηθεί διακριτικά και σεμνά με τους ανθρώπους του προξενείου και να επιστρέψει στην Τουρκία.
—Κάλεσε σε μάζωξη το προξενείο στην «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και εκεί πήγε ο Μουεζίνογλου και κατήγγειλε την Ελλάδα ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της «τουρκικής μειονότητας» και άλλα τέτοια...

—Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μουεζίνογλου για αρκετά χρόνια είχε κηρυχτεί ανεπιθύμητο πρόσωπο από τις αρχές της χώρας μας. Αλλά τώρα που βρήκε ευκαιρία όλο και πηγαινοέρχεται αφού από την Αθήνα έχουν δείξει τέτοια απαράδεκτη ανοχή…

—Για το φιάσκο των επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα, θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών; Μάλλον όχι, καθώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις των Αλβανών, αλλά στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού, όπως συμβαίνει συνήθως, είχαν πεισθεί ότι αρκεί η προσωπική… αύρα του υπουργού για να συνετίσει τους Αλβανούς…

—Κατήγγειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι στον για πολλές φορές άγονο διαγωνισμό για την κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό, μειοδότησε κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλες οι μεγάλες διαπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες. Προφανώς δεν αντιλήφτηκαν ότι το κίνητρο δεν ήταν τα 900.000 ευρώ του προϋπολογισμού, αλλά μάλλον κάποιο «αόρατο» χέρι που υποχρέωσε τις εταιρείες να αναλάβουν από κοινού την «αγγαρεία» καθώς καμία μεσαία εταιρεία δεν αναλάμβανε το έργο με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι πιέσεις από όλες τις πλευρές.

—Αν και η κατασκευή τζαμιού είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, εμείς θα περιμένουμε με πολλή προσοχή να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο κ. Ερντογάν σε αυτή την κίνηση, μια και ο ίδιος από μόνος του το είχε θέσει στην διμερή ατζέντα!

****

• Ιδιαίτερα δυσάρεστη η δικαστική και πειθαρχική εξέλιξη της υπόθεσης του πρώην προξένου στην Κορυτσά Θ. Καμαρινού-Οικονόμου. Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι ο Γ. Αϋφαντής, παρά το γεγονός ότι μπορεί να τους χωρίζει μεγάλη ιδεολογική απόσταση, ήταν από τους λίγους που τόλμησαν να καταθέσουν υπέρ του κ. Καμαρινού προβάλλοντας τα πολιτικά, ως βασικά κίνητρα της δίωξής του.

****

• Η μόνη λεπτομέρεια που δεν ειπώθηκε και δεν μάθαμε είναι εάν είπε ο κ. Μουεζίνογλου στους έλληνες γιατρούς τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας στην Τουρκία. Όταν αυτό συμβεί βλέπω πολλούς να αρχίζουν να κοιτούν με συμπάθεια ακόμη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. 

www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: