Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ράδιο Σύμπαν στην εκπομπή του Δημήτρη Συμεωνίδη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 ο Δρ. Ευάγγελος Κατσιαμπίρτας

RADIO SYMBAN
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

867 NEW CANTERBURY ROAD, HURLSTONE PARK, SYDNEY





Δημήτρης Συμεωνίδης






ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ




στο Ράδιο Σύμπαν στην εκπομπή του
Δημήτρη Συμεωνίδη

ΒΙΒΛΙΟ- ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου  2013
11.00 το πρωί  ώρα Ελλάδος
8.00μμ ώρα Αυστραλίας
Θα μιλήσει στα Ελληνικά
ο Δρ. Ευάγγελος Κατσιαμπίρτας

«για τα μετεωρολογικά του Αριστοτέλη»
Evangelos Katsiambirtas

Μελέτη στα Ελληνικά


Δρ Ευάγγελος Κατσιαμπίρτας
Σύμβουλος Κλιματολόγος και Αγρο-Υδρομετεωρολογος με ειδικο ενδιαφερον στις κλιματικες αλλαγες και τις επιπτωσεις τους στους διαφορους τομεις της οικονομιας


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα και εκτεταμενο βιογραφικό στα Αγγλικά.

Α. Προσωπικές λεπτομέρειες, σπουδές και πείρα:


1.    Γεννήθηκα στο χωριό Μύρτου κοντά στη Λάπηθο(αποικία που έκτισε Ο Πράξανδρος) από πατέρα Λαπήθιο( το γένος Δεμέτη) και μητέρα με πολλούς συγγενείς επίσης από την Λάπηθο. Είμαι νυμφεμεύνος με 5 παιδιά και 6 εγγόνια.
2.    Απόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Λαπήθου 1953-59.

3.    ΕΟΚΑ 1955-59 και  Υπότροφος του ΕΔΜΑ- Κοινοτικής Βολής για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φυσική
4.    .Ένας από  τους ιδρυτές και πρώτος Γραμματέας του Παρατήματος ΔΗΣΥ Αυστραλίας το Νοέμβριο του1993
5.     Έδωσα το παρόν μου το Δεκέμβριο του1963-Φεβρουαριο 64 και τον Ιούνιο του 1964 και αφού εκπαιδεύτηκα στο Μεγάλο Πεύκο στο Πυροβολικό ήρθα μαζί με την Ελληνική Μεραρχία για να συνδράμω την Εθνοφρουρά υπογράφοντας σαν εθελοντής αλλά δυστυχώς δεν μας καλωσόρισαν οι αρμόδιοι.
6.    Κανονική θητεία 16 Ιουλίου 1966 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου του 1967 έγγαμος ων με παιδί ενώ άλλοι πτυχιούχοι απολύοντο με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου μετρά από μια βδομάδα θητεία.
7.    Το 1967-68 αφού δεν με διόριζε το Υπουργείο Παιδείας εργάστηκα στην Τέρα Σάντα σαν καθηγητή Φυσικής.
8.     Από το 1968-72 διορίστηκα ως  φυσικός στο Υπουργείο Παιδείας και αργότερα αποσπάστηκα στη Μετεωρολογική Υπηρεσία για το 1971 αφού σπούδασα Μετεωρολογία ( Μάστερ) στο Πανεπιστήμιο τουBirmingham το1969-70 με υποτροφία μόνο τα δίδακτρα και εκπαιδευτική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας αλλά χωρίς απολαβές!!!!!αν είναι δυνατόν έχοντας δυο παιδιά.
9.    Την 31 Δεκεμβρίου 1971 με επείγον σημείωμα των Υπουργείων Παιδείας και Γεωργίας τερματίστηκε η απόσπαση μου και αναγκάστηκα να διδάσκω γεωγραφία στο τριτάξιο Γυμνάσιο Λύσης μέχρι τον Ιούλιο του 1972 οπότε και με συμβουλή του τότε προέδρου της Βουλής με το «φεύγου και σὠζου» έφυγα για την Νότιο Αφρική για να δουλέψω και να συνεχίσω τις σπουδές μου αφού η πατρίδα μετρά τα όσα, ανωτέρω  με κλώτσησε.
10.                       Εργάστηκα 1972-2006 στην Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ν.Αφρικής σαν ανώτερος Μετεωρολόγος φθάνοντας στο βαθμό του Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ναμίμπιας (Regional Director) και chief climatologist στο Συμβούλιο έρευνας υδάτων.
11.                        Με υποτροφία του Ισραήλ φοίτησα για 6 μήνες στο διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αγρο-μετεωρολογίας  αλλά έκανα και μελέτες για τη βροχόπτωση στα ορεινά που μετριόνταν λανθασμένα από τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες με κάθετα βροχόμετρα με επιπτώσεις για τα φράγματα/ταμιευτήρες.
12.                       Εργάστηκα σαν ανώτερος Λέκτορας σε 2 Πανεπιστήμια της Νοτίου Αφρικής και σε δυο Πανεπιστήμια της Αυστραλίας και τελικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας σαν Αναπληρωτής καθηγητής κλιματολογίας και αγρο-υδρομετεωρολογίας( 1988-191).
13.                       Στην Αυστραλία μετανάστευσα το 1991 και εργάστηκα σαν σύμβουλος στην Μετεωρολογική Υπηρεσία στο κλάδο υδρομετεωρολογίας και επίσης αγρομετεωρολογία αλλά και σε ειδικές προγνώσεις για πλημμύρες, ξηρασίες και άλλες φυσικές καταστροφές.
14.                       Τα τελευταία χρόνια εργάστηκα σαν καθηγητής φυσικής και μαθηματικών στη μεστή εκπαίδευση στη  Ν.Ν. Ουαλία και δίδαξα ελληνικά στην Αδελαϊδα Νότιας Αυστραλίας και στο Σύδνεϋ από αγάπη στα ελληνόπουλα.
15.                        Παρακολουθώ συνεπώς την πολιτική  στην Ελλάδα και Κύπρο καθημερνά και ιδίως το Κυπριακό. Είμαι υπέρμαχος της Ομοσπονδιακής λύσης με τα δυο κρατίδια/πολιτείες, ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή  (πραγματικής όμως όπως αυτή που έζησα και ζω στην Αυστραλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: