Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Υστατο χαίρε στο Γλαύκο Κληρίδη

Πολιτεία και λαός αποχαιρετούν σήμερα έναν ιστορικό ηγέτη, τον Γλαύκο Κληρίδη, που πορεύτηκε στ’ αχνάρια της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρωταγωνίστησε σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς της.
Στις 11 το πρωί η νεκρώσιμος ακολουθία από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο και στη συνέχεια η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χτες, πολιτική ηγεσία και χιλιάδες πολίτες προσήλθαν στο λαϊκό προσκύνημα όπου είχε εκτεθεί η σορός, καθώς και στο Προεδρικό μέγαρο όπου ανοίχθηκε βιβλίο συλλυπητηρίων, για να εκφράσουν σεβασμό σε έναν άνθρωπο, που κέρδισε με τον βίο και την πολιτεία του την εκτίμηση όλων.
Σήμερα, στην κηδεία, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να φθάνει στο Προεδρικό λίγο μετά τις δέκα το πρωί, απ΄ όπου μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα αναχωρήσουν για την εκκλησία. Στην κηδεία θα παραστούν επίσης ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ίβαν Μρκιτς, καθώς και ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Ούζι Λάνταου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση της χώρας του και άλλοι επίσημοι.
Θα παραστεί επίσης στην κηδεία και ο τέως κατοχικός ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί αργία για το δημόσιο, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν διευκολύνσεις σε όσους εργαζόμενους επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία.
ΠΗΓΗ: www.philenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: