Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο Λεπενισμός καλπάζει στη Γαλλία

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Ολοφύρονται και ανησυχούν και αγωνιούν οι εκφραστές και οι φορείς του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος της Ευρώπης αλλά και της ελληνικής μπανανίας για το 24% που συγκεντρώνει  το κόμμα του Λεπέν στη Γαλλία, κατακτώντας την πρωτιά!
Παριστάνουν τους πολιτικούς Αυστραλοπιθήκους, οι πρωταγωνιστές και ταγοί της ευρωπαϊκής πολλαπλής χρεωκοπίας αν πιστεύουν ότι με τα ξόρκια της Ακροδεξιάς, οι λαοί θα χορτάσουν με… χυδαία δημοκρατία.
Για τους εν Ελλάδι πολιτικούς Αυστραλοπιθήκους -που εξακολουθούν να μέμφονται το γαλλικό λαό τους θυμίζω το σχετικό μου άρθρο το οποίο είχε ως τίτλο: "Ο λεπενισμός πανικόβαλε τις δημοκρατίες" (βλ. "Πολιτικά Θέματα", 17/5/2002).
Ήταν τότε, το 2002, που το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν πήρε το 20% των Γάλλων ψηφοφόρων, γεγονός το οποίο δημιούργησε πανικό στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη… δημοκρατική Ελλάδα της αρπαχτής,όπως  την έλεγε ο "σοσιαλιστής" Σημίτης, που ωστόσο κυκλοφορεί ελεύθερος!
Ήταν τότε που οι εν Ελλάδι… δημοκρατικοί συνιστούσαν στους Γάλλους που πεινούσαν να φάνε παντεσπάνι, όπως τους απαντούσε σαρκαστικά ο γράφων, προσθέτοντας: "Το πρώτο θετικό μήνυμα από τον Λεπέν είναι ότι ηγέτες και κόμματα θα αναγκαστούν να ξυπνήσουν και να λειτουργήσουν, αν θέλουν να επιζήσουν πολιτικά. Οι κοινωνίες δεν αντέχουν άλλη πολιτική και κοινωνική απάτη".
Καταλήγοντας τότε (το 2002), ο γράφων έγραφε τούτο: "Θα καταλάβουν οι πολιτικοί της Ευρώπης ότι αν δεν σκύψουν πάνω στα ζέοντα κοινωνικά προβλήματα, τα ακροδεξιά κόμματα θα αυξήσουν τη δύναμή τους: "Θα το καταλάβουν; Αμφιβάλλω πολύ. Οι εκσυγχρονιστικές" απόπειρες εναυάγησαν".
Δυστυχώς, δυστυχέστατα, τόσο οι καλοβολεμένοι πολιτικάντηδες της Ευρώπης όσο και οι εν Ελλάδι όμοιοί τους δεν κατάλαβαν ότι οι λαοί δεν  χορταίνουν με… δημοκρατικά φούμαρα.
Συνεπώς έχουμε τούτο το συμπέρασμα: Ή είναι βλάκες - που δεν είναι - ή είναι επικίνδυνοι τυχοδιώκτες που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για τον κώλο τους.
Άρα τα ακροδεξιά κόμματα θα χτυπούν την πόρτα της εξουσίας όλο και πιο έντονα, παρά του ότι τα παπαγαλάκια, εξωνημένα ή όχι, θα ολοφύρονται εναντίον των ακροδεξιών, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να δώσουν τις λύσεις.
Το γιατί, μας το είπε ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε συνοψίζοντας τη διαλεκτική αγωνία του ανθρώπου: "Ήρθαμε εδώ κάτω, στη γη, για να θέσουμε νέα προβλήματα και όχι για να λύσουμε τα υπάρχοντα".
Όμως το να συζητήσεις σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο με τα παπαγαλάκια και τους παρλαπίπες πολιτικάντηδες είναι μάταιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: