Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Κτίζεται τελικά το τζαμί στον Βοτανικό - Κατακυρώθηκε το έργο κατασκευής του...


Μετά από πέντε άγονους διαγωνισμούς το τέμενος στο Βοτανικό φαίνεται πως θα ανεγερθεί τελικά καθώς το έργο κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών που αποτελείται από την J&P Αβαξ (όμιλος Ιωάννου) ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (όμιλος Περιστέρη), ΑΚΤΩΡ (όμιλος Μπόμπολα) και ΙΝΤΡΑΚΑΤ (όμιλος Κόκκαλη).
"Η κατασκευή του τζαμιού συνάδει με την πολιτική μιας χώρας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα" δήλωσε όταν είχε αποφασίσει να κτίσει το τζαμί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Έτσι για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση της Αθήνας και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους το 1830, στο ιερό έδαφος της Αθήνας, θα αποκτήσει ισλαμικό τέμενος...
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι για ένα τόσο χαμηλού προϋπολογισμού έργο, μετέχουν τέτοιοι κολοσσοί για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται μόλις στα 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
Είναι μία σαφής ένδειξη ότι υπάρχει έντονο οικονομικό παρασκήνιο τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, αλλά και την Τουρκία που είχαν αναγάγει σε μείζον ζήτημα την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα.
Δηλαδή σίγουρα υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για τους τελικούς αναδόχους.
Αυτό είναι το επιχειρηματικό/οικονομικό μέρος της συμφωνίας.
Στο πολιτικό/εθνικό μέρος, το ότι κατακυρώθηκε το έργο αποτελεί ήττα για τις εθνικές δυνάμεις σε μία περίοδο που ο εθνικισμός βάλλεται πανταχόθεν.
Αυτό που μέχρι και πριν από κάποια  χρόνια θα φάνταζε ως είδηση πρωταπριλιάς αποτελεί δυστυχώς πραγματικότητα συνιστώντας  από τις δεκάδες επιπτώσεις της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης που πλήττει τη χώρα, υπο την ανοχή όλων των κυβερνήσεων αλλά και την ενθάρρυνση πολλών κομμάτων, που επιχαίρουν με τη δημιουργηθείσα αυτή κατάσταση.
Η δημιουργία του τεμένους, που συνιστά ουσιαστικά μια ακόμη ήττα της Ελλάδας απέναντι στο κύμα της παγκοσμιοποίησης και του σχεδίου της κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης δεν έχει να κάνει μόνο με τον αριθμό των λαθρομεταναστών ισλαμιστών αλλά και με την απαίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος είχε ζητήσει μετ΄επιτάσεως την ανέγερσή του.

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο.

Μοναδική ελπίδα για τη ματαίωση της ανέγερσης το ΣτΕ καθώς κάτοικοι  Βοτανικού έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το έργο.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου.

Το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τμ, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Γύρω του, θα υπάρχουν οι κλασικοί χώροι  πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: