Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Δεν είναι όλοι όργανα της Άγκυρας…

Εντυπωσιακή εξέλιξη η κατάργηση της τουρκικής γλώσσας από τις ανακοινώσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής Βακουφίων Κομοτηνής!
Το έχουμε ξαναγράψει και άλλοτε εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» πως ό,τι κι αν κάνει ή Άγκυρα και ο εν Θράκη κολαούζος της (δηλαδή ο εκάστοτε Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή) μαζί με το ντόπιο χαφιεδολόι του, υπάρχουν (και πάντα θα υπάρχουν) όχι μόνο πολλοί φιλήσυχοι μουσουλμάνοι που δεν νοιάζονται για τα σχέδιά τους (άσχετα που συνήθως δεν φαίνονται λόγω φόβου και δεδομένης της έλλειψης μηχανισμών προστασίας τους από την ψοφοδεή ελλαδίτικη διοίκηση), αλλά και κάποιοι που πραγματικά δεν…χαμπαριάζουν τίποτε ούτε από δωροδοκίες, ούτε από πιέσεις, ούτε κι από απειλές. Άνθρωποι π.χ. σαν τον Σεμπαεδήν Καραχότζα, τον Ιρφάν Μεμέτ Αλή ή τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν.Αλλά και άνθρωποι σαν κι αυτούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διοίκηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής (των γνωστών Βακουφίων δηλαδή) και είναι προσκείμενοι στον νόμιμο μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.
Όσο για το τι έκαναν (και αφηνίασαν τους τουρκόφρονες), το είπαμε ήδη. Μέχρι τώρα οι ανακοινώσεις της Επιτροπής ήταν δίγλωσσες, πλέον όμως βγαίνουν μόνο στα ελληνικά (βλ. τη φωτογραφία)! Οπότε ενδεικτικό και το δημοσίευμα των (υπό την επήρεια του σοκ ακόμη τελούντων) εκδοτών του τουρκοπεριοδικού «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» στις 21/10/2013 (μετάφραση tourkikanea.gr) υπό τον τίτλο «Καταργήθηκαν τα τουρκικά στις ανακοινώσεις της Διοίκησης Βακουφίων Κομοτηνής». Απολαύστε το:
«Η ελληνική κυβέρνηση που πολλά χρόνια τώρα διευθύνει με διορισμένες ηγεσίες τις πατροπαράδοτες περιουσίες μας, δεν συναινεί για τη διενέργεια εκλογών για τη διοίκηση των βακουφίων. Οι άνθρωποι της μειονότητα δυστυχώς δεν έχουν σταθερή πληροφόρηση για τις περιουσίες αξίας εκατομμυρίων, που διοικούνται από διορισμένα άτομα.
Μετά από την αλλαγή του προέδρου που έγινε, ένα ακόμη χτύπημα ήρθε στα βακούφια μέσω των τουρκικών. Οι αγγελίες, που παλιά ήταν σε ελληνικά και τουρκικά, τώρα πια άρχισαν να γράφονται μόνο στα ελληνικά.
Η τουρκική μειονότητα, που καθημερινά δέχεται νέα χτυπήματα στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων, έπαθε σοκ από την τελευταία αυτή εξέλιξη. Αυτού του είδους η στάση της Βακουφικής διοίκησης, σε ένα περιβάλλον όπου τα τουρκικά διδάσκονται σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, είναι κάτι το ανησυχητικό. Αυτό το μέτρο που έρχεται πριν καν στεγνώσει το μελάνι του νόμου των 240 ιμάμηδων, δείχνει πως η κυβέρνηση με επεμβάσεις σε πνευματικά και εθνικά θέματα προσπαθεί να στήσει μια δική της μειονότητα».
Εμείς τι να πούμε, πέρα από ένα μεγάλο «μπράβο» προς τη Διοίκηση των Βακουφίων; Και επειδή βεβαίως τυχαίνει να γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, ειλικρινά ευχόμαστε και άλλοι φορείς να είχαν τα κότσια που έχουν κάποιοι μέσα στην εν λόγω Επιτροπή. Και εννοείται (δυστυχώς) πως δεν αναφερόμαστε μόνο σε φορείς μουσουλμάνων…

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: