Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Και Τούρκους διασώστες έχουμε!

Σεμινάριο περί…διασώσεων στον (τουρκοκρατούμενο) δήμο Αρριανών Ροδόπης από μέλη της Ομάδας Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) Σαμψούντας…
Όπως μας ενημερώνει η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», πριν από λίγες ημέρες (21/10) μία ομάδα 5 ατόμων της AFAD Σαμψούντας (κάτι αντίστοιχο με τη δική μας ΕΜΑΚ) επισκέφτηκε τα μέρη μας και ειδικά τον δήμο Αρριανών του νομού Ροδόπης (με το όχημα που βλέπετε στην 1η φωτογραφία).
Εκεί έγινε δεκτή στο κτίριο της δημαρχίας (στο χωριό Φιλλύρα), από τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μουσταφά Χατζή Ισμαήλ Μουχτερέμ. Στη συνέχεια ο Σερήφ τους δέχτηκε στο γραφείο του, αντάλλαξε μαζί τους απόψεις, τους ενημέρωσε για ζητήματα της περιοχής (καταλαβαίνετε τώρα) και τους ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη που του έκαναν.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας μάλιστα οργανώθηκε και ένα σεμινάριο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν πάλι ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής (2η φωτογραφία). Εκεί η ομάδα της AFAD ενημέρωσε σχετικά με το πώς γίνονται οι επεμβάσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Εμείς τι να πούμε; Φαίνεται πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον διασώστες, οπότε τι να κάνει και ο καημένος ο κυρ-δήμαρχος, αναγκαστικά απευθύνθηκε στην πολυαγαπημένη γειτονική «μητέρα πατρίδα» του! Όσο για τις «θερμές ευχαριστίες», δεν μας εκπλήσσουν βεβαίως καθόλου. Είναι γνωστό άλλωστε πως ακόμη και βοθροκαθαριστές από το μακρινότερο χωριό της Ανατολίας να επισκέπτονταν τον Σερήφ, αυτός πάλι ευγνώμων θα ένιωθε για…«την τιμή που του έκαναν»! Είπαμε: Τούρκος νά ’ναι και ό,τι νά ’ναι…


www.proxeneio-stop.org


Δεν υπάρχουν σχόλια: