Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ

Σχολιάζει ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειορς

Ήταν και τότε Δευτέρα , εδω και 11 χρόνια , την 11 Νοέμβρη 2002, όταν ο Κοφι Ανναν επέδιδε στις κυβερνησεις Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας το απαράδεκτο σχέδιο Ανναν,
 
Είχαμε κάνει τότε την παρακάτω δήλωση και 11 χρόνια μετά δεν αλλάζουμε ούτε μιαν κεραίαν,
 
Όμως τότε ο περήφανος Κυπριακός Λαός με μια ηγεσία που τον αφουγκράστηκε καλά , του Μεγάλου Έλληνα ηγέτη Τάσου Παπαδόπουλου πέταξε στα μούτρα των άθλιων εμπνευστών και συντακτών του σχεδίου ενα Ιστορικό ΟΧΙ που του επιτρέπει και σήμερα να υπάρχει ως Κυπριακή Δημοκρατία,
 
Σήμερα όσον ποτέ χρειάζεται η ίδια και μεγαλύτερη αγωνιστική αποφασιστικότητα,
 
Είναι η τελευταία γραμμή Επιθετικής Άμυνας,
 
Γένοιτο,


Το σχέδιο ουσιαστικά διχοτομεί την Κύπρο

Ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, ο οποίος το 1974 πολέμησε ενάντια στην τουρκική εισβολή ως ταγματάρχης-διοικητής του 336 Τάγματος Κυπρίων Εθνοφρουρών, σε δήλωσή του στον «Ρ» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τόνισε:
«Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (19.00 της 11/11/02)δε γνωρίζουμε τίποτα ούτε για το περιεχόμενο του σχεδίου ούτε για τη συνοδεύουσα αυτό επιστολή - χρονοδιάγραμμα του ΓΓ του ΟΗΕ. Συνεπώς - λογικά - δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα σχέδιο που δε γνωρίζουμε.
Επειδή, όμως, έχουν δει το φως της δημοσιότητας "διαρροές" του σχεδίου και οι οποίες συνήθως επαληθεύονται, θα σχολιάσουμε αυτές.
Το σχέδιο, με οποιαδήποτε μορφή (Βελγικού ή Ελβετικού ή άλλου τύπου):
Α. Ουσιαστικά διχοτομεί την Κύπρο, πράγμα που απαγορεύει η ιδρυτική πράξη συγκρότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Β. Η πρόσβαση των Ελληνοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα είναι σχεδόν μηδενική, εν αντιθέσει με την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στο ελεύθερο τμήμα.
Γ. Δεν υπάρχει πρόνοια για την αποχώρηση των εποίκων και την απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής. Ο αριθμός των 35.000 εποίκων που αναγράφεται θα αποδειχθεί στην πράξη ανεφάρμοστος αφού δύναται να αντικατασταθεί οποτεδήποτε.
Δ. Το σύστημα διακυβέρνησης (4 Βουλές, 3 Κυβερνήσεις, 3 ιθαγένειες, πάμπολλα βέτο, εγγυήτριες δυνάμεις) εκτός του ότι είναι πολιτικά απαράδεκτο, είναι και πρακτικά ανεφάρμοστο και κυρίως επιτρέπει την οποιαδήποτε επέμβαση, δηλαδή έχουμε την πλήρηκατάργηση ενός κράτους και την αντικατάστασή του με ένα κράτος πολλαπλών και αλληλοσυγκρουομένων κηδεμονιών.
Αυτά με "αντάλλαγμα" μια μερική επιστροφή εδαφών και την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ. (Γιατί παρά τη ρητή διαβεβαίωση του Ελσίνκι, ουσιαστικά βρισκόμαστε προ αυτού του εκβιασμού).
Τι πρέπει να γίνει;
Αλλο κατευναστική πολιτική και άλλο υποτέλεια. Συνεπώς αυτή την ύστατη στιγμή όλοι (λαοί Ελλάδας και Κύπρου μαζί με τις Κυβερνήσεις και τον πολιτικό κόσμο) πρέπει να πιέσουμε - και μπορούμε - να εφαρμοστεί η απόφαση του Ελσίνκι για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, που ουσιαστικά νομιμοποιούν το έγκλημα της εισβολής και κατοχής, το οποίο έχει κατ' επανάληψη καταδικαστεί από τη Διεθνή Κοινότητα και με ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: