Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

: Γ. Λεκάκης: "Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ου αιώνα" (εκδ. "Κάδμος" 2013)

Ο   πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αυτός είναι ο τίτλος του τελευταίου έργου του ακάματου ιστοριοδίφη και ερευνητού και δοκίμου συγγραφέα, του οποίου το συνολικό έργο καλύπτει πλείστους όσους τομείς του γνωστικού αντικειμένου, το οποίο αρχίζει από την ποίηση και τη  λαογραφία και περνώντας από την ιστορία και τα εθνικά θέματα, καταλήγει στην ειδική έρευνα των γεγονότων της Γερμανικής Κατοχής και τη ληστεία των ναζί, που λεηλάτησαν ελληνικές αρχαιότητες και ελληνική οικονομία.
Στο ενημερωτικό Σημείωμα του βιβλίου διαβάζουμε: "Το βιβλίο ξεκινά με τις γενοκτονίες των λαών αυτού του πλανήτη, από την αρχαιότητα έως σήμερα… Πολλές από αυτές τις διέπραξαν οι Γερμανοί… Και πέρα από αυτό, στο βιβλίο αποκαλύπτεται η κλοπή των αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κυρίως από τους ναζί… που πρέπει κάποτε να κληθούν να αποδείξουν αν τα κατέχουν νόμιμα… Και τότε θα απογυμνωθούν. Οι οφειλές της Γερμανίας είναι υπαρκτές. Το λένε και οι ίδιοι. Τα κλεμμένα έργα τέχνης πρέπει να επαναπατριστούν… Τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται. Μένει να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει…"
Ως μόττο του έργου του ο Λεκάκης έχει τούτη την άποψη του κορυφαίου Αμερικανού φιλοσόφου Νοαμ Τσόμσκυ: "Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς στους Έλληνες. Απώτερος σκοπός των απαιτήσεων της Γερμανίας από την Αθήνα… είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας".
Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία ο Λεκάκκης αποδεικνύει με νούμερα, διευθύνσεις και επίσημες σφραγίδες.
Μόνο οι εθνομειοδότες των Αθηνών παριστάνουν τον… ανήξερο.
Η ώρα των Έκτακτων Στρατοδικείων έρχεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: