Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Να δούμε μήπως κάποιες διαχρονικές ευθύνες;

metamnimosino
Του Νίκου Χιδίρογλου
Πολλοί είναι αυτοί που φωνασκούν. Υποκριτικά ένα μεγάλο μέρος αυτών. Ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς πως φωνάζουν πολύ οι συντεχνίες των υπαλλήλων του (αντιπαραγωγικού) δημόσιου τομέα, οι οποίοι πληρώνονται με τα λεφτά του δανεισμού που προβλέπει το μνημόνιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επερχόμενες γενιές. Ας δούμε όμως διαχρονικά τι έγινε.
 ΙΜΙΑ – Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Ιανουάριος 1996, Ίμια. Πρωθυπουργός μόλις είχε αναλάβει ο «εκσυγχρονιστής» Κώστας Σημίτης, επί των ημερών του οποίου εκκολάφθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πολιτική ιστορία του τόπου. Στα Ίμια, χάθηκαν τρία παλικάρια των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Μερικούς μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, στήθηκαν κάλπες. Το ΠΑΣΟΚ, έχασε μεν 5,39% σε σχέση με το 1993, όμως κατάφερε και απέσπασε ποσοστό της τάξης του 41,49% και 162 έδρες, κερδίζοντας τη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ, που απέσπασε 38,12% και 108 έδρες.
Στα Δωδεκάνησα, όπου και τα Ίμια, το ΠΑΣΟΚ απέσπασε ποσοστό 51,48%, με τους ψηφοφόρους της ακριτικής περιοχής στην ουσία να επιβραβεύουν τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού του «ευχαριστώ τους Αμερικανούς». Η δε ΝΔ απέσπασε στα Δωδεκάνησα μόλις 34,21%, με τον τουρκικό Τύπο να πανηγυρίζει για την ήττα του Μιλτιάδη Έβερτ, χαρακτηρίζοντάς τον «κήρυκα του πολέμου». Ο ιστορικός του μέλλοντος υποθέτω πως θα τα κρίνει όλα αυτά.
ΟΤΣΑΛΑΝ – ΝΕΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...
Τον Φεβρουάριο του 1999, μετά από κακούς χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν καταλήγει στα χέρια των Τούρκων. Η υπόθεση αυτή ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών, καθώς πάρα πολλοί είναι αυτοί που είπαν πως θίχθηκε το φιλότιμο του μέσου Έλληνα. Η υπόθεση αυτή, θα δοκιμάσει άσχημα τις ελληνο-κουρδικές σχέσεις, ενώ θα αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Φυσικά, η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δεν δίνει δεκάρα.
Ακολουθούν ένα χρόνο μετά, εκλογές. 3.007.596 επικρότησαν (μεταξύ τους και ένας αριθμός «ελληνοποιημένων»), ως φαίνεται, τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη, δίνοντάς της το «πράσινο» φως να συνεχίσει την διάλυση της χώρας, την υπονόμευση των εθνικών & παραδοσιακών μας αξιών και την εξαχρείωση του λαού. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανήλθε στο 43,79%, ενισχυόμενο κατά 2,30%! Η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή απέσπασε 2.935.196 ψήφους και ποσοστό 42,74%.
Με λίγα λόγια, οι πολίτες ήταν... ευχαριστημένοι! Φυσικά, καθώς κάποιοι από αυτούς ζούσαν με τα δανεικά, αφαιρώντας από τις επερχόμενες γενεές.
Η «ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ» ΣΧΕΣΗ
Το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε «προνομιακές» σχέσεις με πολύ κόσμο. Κόσμο, που ενώ έβλεπε τα παρά πολλά «στραβά», συνέχισε να στηρίζει στην κάλπη την εξουσιαστική αυτή και στην τελευταία φάση της, «εκσυγχρονιστική» & εθνομηδενιστική ομάδα. Μια συναλλαγή που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του «give and take», ενός βρώμικου πάρε – δώσε δηλαδή. Φυσικά, αυτά συνεχίστηκαν.
Στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, γνωστού πλέον για το περιβόητο, ψευδές, δημαγωγικό, ανεύθυνο και ανήθικο «λεφτά υπάρχουν», ενώ διακήρυττε ανοικτά τον αγοραίο φιλοαμερικανισμό του, τη διακοπή των προνομιακών σχέσεων με τη Ρωσία και την μη κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ενώ κατέκρινε εξίσου ανεύθυνα την επένδυση της COSCO στον Πειραιά, κέρδισε με μεγάλη διαφορά τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, η οποία «τόλμησε» τότε να πει την αλήθεια για την οικονομία στον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουμε, απέρριπτε το 2008 τα περί επερχόμενης οικονομικής κρίσης, για την μιλούσε ο Κώστας Καραμανλής. Για την ιστορία: 3.012.542 ψηφοφόροι προτίμησαν το ΠΑΣΟΚ του ανεκδιήγητου ΓΑΠ, ήτοι ποσοστό 43,92%. Τη ΝΔ προτίμησαν τότε 2.295.719 ψηφοφόροι, ποσοστό ήτοι 33,47%. Στον κόσμο δεν αρέσει η αλήθεια.
ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα μπήκε στην εποχή των μνημονίων. Κι όμως, στις εκλογές για τους ΟΤΑ που ακολούθησαν τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, το ΠΑΣΟΚ απέσπασε 8 εκ των 13 περιφερειών, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι εκλεκτοί του κέρδισαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα. Κάποιοι ψηφοφόροι, επέμεναν... Δείτε τα βιντεάκια στη διαδικτυακή πλατφόρμα youtube, των οπαδών του ΓΑΠ που πανηγυρίζουν τη νύχτα των εκλογών του 2009 και τι λένε στην κάμερα και θα γελάσετε, αν δεν κλάψετε, μιας και μαζί με τα ξηρά καίγονται και τα χλωρά.
Είναι οι ίδιοι που σήμερα φωνάζουν κατά του μνημονίου, έχοντας ομαδικώς μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ του εθνομηδενισμού και της αρνησιπατρίας. Κοιτάξτε πως τους ενσωματώνει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε την παρέα του Άκη, κάποιους υπασπιστές του ΓΑΠ, δύο ΠΑΣΟΚικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταλάβετε. Με λίγα λόγια, αν συνεχιστούν όλα τα παραπάνω, δεν πάμε πουθενά. Πουθενά όμως! Και δεν θα μας φταίει κανείς αυτή τη φορά.  

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: