Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών

Του Γιώργου Δέλαστικ


Τότε, σχεδόν μισόν αιώνα πριν, ήταν η τοπική χούντα των ακροδεξιών συνταγματαρχών. Σήμερα είναι η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών που καταλύει κάθε δημοκρατική εξουσία σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Τότε, στις 21 Απριλίου 1967, η Δεξιά και το στρατιωτικό παρακράτος της συνωμοτούσαν για να αποτρέψουν την απλή εναλλαγή. Την παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας σε έναν αποδεδειγμένα απολύτως πιστό υπηρέτη του συστήματος, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Σήμερα, εν έτει 2013, η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών αδιαφορεί παντελώς για το ποιος κυβερνά την κάθε χώρα της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Ξέρει ότι όλοι οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας είναι πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων της.
Οι Αμερικανοί βρίσκονταν τότε πίσω από τη χούντα των συνταγματαρχών. «Οι ΗΠΑ, στον βωμό των στρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων δεν δίστασαν να σφαγιάσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και να μεθοδεύσουν τη διχοτόμηση της Κύπρου» κατήγγελλε ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλώντας στο γήπεδο του Πανιωνίου, στις 8 Σεπτεμβρίου 1976.
Οι Γερμανοί βρίσκονται σήμερα πίσω από την «ευρωχούντα» των τραπεζιτών. Το γράφει τόσο ωραία ο διευθυντής της γαλλικής «Μοντ Ντιπλοματίκ» στο τεύχος αυτού του μήνα: «Κανένας πολίτης της ΕΕ δεν μπορεί να αγνοεί από εδώ και πέρα ότι είναι ο προνομιακός στόχος μιας οικονομικής πολιτικής που είναι αποφασισμένη να τον απογυμνώσει από τους καρπούς της εργασίας του... Στη Ρώμη, την Αθήνα ή τη Λευκωσία, ντόπιες μαριονέτες φαίνονται ήδη αποφασισμένες να μετουσιώσουν σε πράξη τις εντολές προς αυτή την κατεύθυνση που θα τους δώσουν οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη ή το Βερολίνο, έστω και αν κατόπιν αποκηρύξουν τις μαριονέτες οι λαοί τους». Δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η «ευρωχούντα» των τραπεζιτών είναι ήδη πανέτοιμη να αρπάξει τις καταθέσεις των πολιτών πολλών ή και όλων των κρατών της Ευρώπης.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου προειδοποιούσε τριάντα επτά και πλέον χρόνια πριν για τον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΟΚ (όπως λεγόταν τότε η ΕΕ) στην Ελλάδα: «Είναι σε θέση να εξαναγκάσουν ή να εξαγοράσουν κυβερνήσεις για την εξυπηρέτηση των μακροπρόθεσμων στόχων τους... Τα ξένα κέντρα δύναμης τελικά καθορίζουν τη δομή της ανάπτυξης της χώρας μας» υπογράμμιζε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στα «Νέα», στις 3 Νοεμβρίου 1975.
«Τα σαρκοβόρα της Ευρώπης απειλούν τώρα να μας καταβροχθίσουν όλους» ήταν ο εντυπωσιακός τίτλος ενός ενδιαφέροντος άρθρου στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». «Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι λαοί κρατούνται όμηροι από τις τράπεζες, τους μετόχους και τις εταιρείες που απαιτούν λύτρα για να τους ελευθερώσουν, καθώς όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι δεν θα πληρώσουν αυτοί το κόστος της κρίσης που δημιούργησαν» προσθέτει ο αρθρογράφος.
Υπάρχει τρίτος δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης. Οχι, σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένοι να διαλέξουν ανάμεσα στην «ευρωχούντα» των τραπεζιτών ή στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι χούντες όμως δεν μετεξελίσσονται. Ανατρέπονται. Αυτή είναι η θεμελιώδης προϋπόθεση απελευθέρωσης των εξελίξεων προς θετική κατεύθυνση.
Η δικτατορία των τραπεζών και η υπαγωγή της πολιτικής ηγεσίας στα συμφέροντά τους οδηγεί στην καταστροφή όλο και περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορεί να έσωσαν το ευρώ (για την ώρα, τουλάχιστον), αλλά χάνουν ταχύτατα τους πολίτες της Ευρώπης» έγραψε εύστοχα το περιοδικό «Εκόνομιστ».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: