Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Άνω Δημοκρατία» του Νίμιτς, το άκρον άωτον της γελοιότητας


Matthew_Nimitz
Του Στέλιου Παπαθεμελή
Για να μας πάρουν οι άλλοι στα σοβαρά ασφαλώς και πρέπει να είμαστε σοβαροί. Ή κάποτε επιτέλους να σοβαρευθούμε. Όταν είμαστε «τα παιδία παίζει» οι άλλοι ληστεύουν και δηώνουν τα ιερά και τα όσιά μας και μας περιγελούν, π.χ. σκοπιανοί και Σία.
Η περίπτωση του σκοπιανού είναι χαρακτηριστική της επιπολαιότητας με την οποία η επίσημη Ελλάς, ασχέτως κομμάτων και κυβερνήσεων, χειρίσθηκε τα τελευταία 22 χρόνια το θέμα.
Ο ανεκδιήγητος κ. Νίμιτς, επί 20ετίαν «μεσολαβητής» για το όνομα των Σκοπίων, αλλά στην πραγματικότητα δικηγόρος του αντιδίκου ξαναχτύπησε.
Αυτή τη φορά μετακίνησε το «άνω» από το ψευδώνυμο «Μακεδονία» στο ψευδώνυμο «Δημοκρατία» (ως γνωστόν τα Σκόπια ούτε Μακεδονία είναι, ούτε Δημοκρατία) και προτείνει να ονομάσουμε το προτεκτοράτο «Άνω Δημοκρατία» φυσικά «της Μακεδονίας»! Στέλνοντας μάλιστα κατά διαβόλου το «ergaomnes» των κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεών μας, αφήνει ανοικτό το εύρος εφαρμογής της γελοιωδέστατης πρότασής του.
Μπορεί κατά τον Ηράκλειτο «οδός άνω κάτω μία και ωυτή»(= ο δρόμος που ανεβαίνει και ο δρόμος που κατεβαίνει είναι ένας και ο αυτός) αλλά το κατασκεύασμα του Νίμιτς τον κάνει άνω – κάτω…
Αυτή η τρελλή πρόταση ταιριάζει, μόνο στο κλίμα ενός φρενοκομείου. Κανένας, ούτε ο πιο αλλοπαρμένος δεν θα μπορούσε ακόμη και να την διανοηθεί αν δεν είχε απέναντί του το καταπτοημένο πολιτικό μας προσωπικό που σέρνεται από υποχωρήσεως σε υποχώρηση και από οπισθοχωρήσεως σε οπισθοχώρηση δειλό και άβουλο.
Όμως η Κυβέρνηση αντ΄ αυτού περιορίσθηκε να εκφράσει την… «δυσαρέσκειά» της για την πρόταση και η Αντιπολίτευση σιώπησε αιδημόνως.
Στην πολιτική μας τάξη κυριαρχεί η αφελής άποψη ότι ο χρόνος εργάζεται υπέρ ημών, ενώ συμβαίνει το εκ διαμέτρου αντίθετο. Στο εξωτερικό δημόσιες αρχές, ΜΜΕ, σύμπασα η διεθνής κοινότητα είναι καθ΄ ολοκληρία παγιδευμένοι στη χρήση του ψευδωνύμου.
Προϊόντος του χρόνου και αφού εγκατελείφθη η διαχείριση του ζητήματος στον αυτόματο πιλότο δεν υπήρξε καμμία δραστική αντίσταση στις ανθελληνικές αθλιότητες του προτεκτοράτου και των προστατών του. Το τελευταίο τερατουργεί εις βάρος μας υπό την υψηλή προστασία της αμερικανικής Αντμινιστρέισον, του αρμοδίου Κοινοτικού Επιτρόπου, του διεθνούς τοκογλύφου Σόρος χρηματοδότη του και πάσης κατά της Ελλάδος πρωτοβουλίας κ.π.ά.
Ο Νίμιτς αντί για λύση όπως έχει καθήκον να προωθήσει, βούλιαξε ο ίδιος του μέσα στο πρόβλημα. Επόμενο, αφού από εντολοδόχος των Ηνωμένων Εθνών, ενεργεί ως εντολοδόχος των ΗΠΑ και πληρεξούσιος του Γκρουέφσκυ. Το πράττει κατά σύστημα και κατ’ εξακολούθηση. Και θα συνεχίσει να το κάνει αν η Ελλάδα δεν τον καταγγείλει και αξιώσει την αποπομπή του.
Φωνάζουμε καιρό τώρα. «Διώξτε τον Νίμιτς, ανακαλέστε τη σύνθετη» (βλ.το βιβλίο μας: Σκοπιανό, αντεπιτεθείτε επί τέλους, Εκδ.ΑΡΜΟΣ 2009).
Δυστυχώς εις ώτα μη ακουόντων.
Το ξαναλέμε:
Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση οφείλουν αμελλητί να αντιδράσουν αντρίκεια και να ζητήσουν την άμεση αντικατάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: