Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσυντίθεται.

Του Πέτρου Χασάπη


Ραγδαία απαξίωση των θεσμών της Ε.Ε. καταγράφουν τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου (για τα τέλη του 2012), μετά από έρευνα που διεξήχθη σε έξι μεγάλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Το αταίριαστο «κατασκεύασμα» που λέγεται ΕΕ καταρρέει με απίστευτους ρυθμούς στα μάτια των ευρωπαίων πολιτών. Η αδυναμία της ΕΕ να σώσει τους πολίτες της από την κρίση και οι απάνθρωπες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε βάρος των λαών της την ίδια στιγμή που σώζονται τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αρχίζει να καθιστά απεχθή την ΕΕ στα μάτια των πολιτών της.
Όπως διαβάζουμε στην διαδικτυακή εφημερίδα citypress.gr, στο ερώτημα για το αν εμπιστεύονται τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., αρνητικά απάντησε το 42% των Πολωνών (από 18% το 2007), το 53% των Ιταλών (από 28%), το 56% των Γάλλων (από 41%), το 59% των Γερμανών (από 36%), το 69% των Βρετανών (από 49%) και το απίστευτο 72% των Ισπανών (από μόλις 23% το 2007)!!!
Όπως βλέπουμε η άρση της εμπιστοσύνης προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, δεν αφορά μόνο τα κράτη του φτωχού Νότου αλλά και του πλούσιου Βορρά, κάτι που αποδεικνύει ότι η αποσύνθεση της ΕΕ είναι βαθιά και είναι πλέον μονόδρομος.
Σχολιάζοντας στον Guardian τα αποτελέσματα της έρευνας, ο επικεφαλής του γραφείου στη Μαδρίτη της δεξαμενής σκέψης Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, Χοσέ Τορεμπλάνκα είπε μεταξύ των άλλων ότι «Οι πολίτες θεωρούν ότι οι εθνικοί τους δημοκρατικοί θεσμοί υποσκάπτονται από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του ευρώ».
Σε ότι αφορά την ακύρωση των εθνικών δημοκρατικών θεσμών, εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε οι πιο κατάλληλοι για να το πιστοποιήσουμε.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: