Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γιατί το σωτήριον ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν δεν αξιοποιήθηκε;


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Κυνικός αλλ’ αληθής Τσόρτσιλ: «Η πίστη με την οποία περιβάλλεται ο υπ’ αριθμόν ένα, είναι τεράστια. Αν πουθενά σκοντάψει, θα πρέπει να υποστηριχθεί. Αν κάνει λάθη, θα πρέπει να συγκαλύπτονται. Αν κοιμάται, δεν θα πρέπει να τον ξυπνούν αδικαιολόγητα. Και αν δεν είναι καλός, θα πρέπει να αποκεφαλιστεί». Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε επειδή, πρώτα, μας έφεραν το τερατούργημα Ανάν, δεύτερον, επιχείρησαν να μας το επιβάλουν και, τρίτον, δεν αξιοποίησαν το σωτήριον ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού;
Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε επειδή, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας, επιδίωξαν να καθυποτάξουν τους πολίτες σε ένα σχέδιο, που θα παρέδιδε την Κύπρο αύτανδρη στη νέα τουρκοκρατία και στη νέα βρετανική αποικιοκρατία; Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε που κατέστησαν την κατοχική Τουρκία…παρατηρητή, με τον δήθεν κυπριακής ιδιοκτησίας διάλογο, που οδήγησε σε χειρότερες υποχωρήσεις και επαχθέστερα αδιέξοδα; Πόσους ηγέτες μας πρέπει να αποκεφαλίσουμε που μας οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα, όπου μια γονατισμένη, οικονομικά, Κύπρος βρίσκεται ξανά προ του φάσματος νέων εκβιασμών;
Να το ξαναπούμε: Η τραγωδία αυτού του τόπου δεν είναι οι επιβουλές, τα σχέδια και οι μηχανεύσεις ξένων εναντίον μας. Η τραγωδία της Κύπρου είναι ότι δεν γεννά, πια, και δεν έχει ηγέτες με ανάστημα, που μόνη έγνοια τους να είναι το συμφέρον και η σωτηρία του τόπου. Στις 24 Απριλίου 2004, τη σωτηρία της Κύπρου ανέλαβαν και υπεράσπισαν οι πολίτες. Με το ένστικτο της εθνικής αυτοσυντήρησης και επιβίωσης, με αυξημένη αίσθηση αξιοπρέπειας και σεβασμού στην ιστορία και στους ήρωες του τόπου, οι πολίτες σάρωσαν τις καταστροφολόγες ανοησίες και τις εκβιαστικές υποδείξεις των ηγετών μας. Αυτοί έχουν ονόματα και σήμερα ηγούνται του τόπου!
Το 2004 το Προεδρικό ήταν σύμβολο αντίστασης στο σχέδιο Ανάν. Σήμερα, είναι φωλεά υποστηρικτών του, με επικεφαλής τον Ν. Αναστασιάδη. Ο λαός είπε το σωτήριον ΟΧΙ και οι ηγέτες του, μικροί, σπιθαμιαίοι και ανεπαρκείς δεν θέλησαν να το αξιοποιήσουν. Δεν είχαν το μπόι! Διά του ΟΧΙ συνετρίβησαν όλες οι ολέθριες υποχωρήσεις της πλευράς μας.
Διά του ΟΧΙ κατελύθη η τουρκογενής και βρετανοτραφής διζωνική. Ποια ήταν η εντολή του κυπριακού Ελληνισμού προς την ηγεσία; Να αξιοποιήσει το ΟΧΙ και να απαιτήσει λύση στη βάση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, και των αξιών και αρχών της Ευρώπης, στην οποία εισήλθαμε από τις 16 Απριλίου 2003. Απέτυχαν όλοι! Γιατί; Επειδή πρυτάνευσαν κομματικές υστεροβουλίες, πολιτικές σκοπιμότητες, ψηφοθηρικές ιδιοτέλειες και ιδεοληπτικοί σχεδιασμοί. Τι σημαίνει διζωνική; Οι ηγέτες μας ακόμα δεν γνωρίζουν! Τι σημαίνει «διζωνική με το σωστό περιεχόμενο»; Μια ρατσιστική, φασιστική, ανελεύθερη πρόταση μπορεί να αποτελέσει τη λύση; Οι ηγέτες απέτυχαν επειδή δεν θέλησαν να αξιοποιήσουν την ένταξή μας στην ΕΕ. Απέτυχαν να απαγκιστρωθούν από πρακτικές και νοοτροπίες του ’60.
Χωρίς όραμα, χωρίς μακράς πνοής σχεδιασμούς, δεν κατάλαβαν τις τρομακτικές αλλαγές που συντελέστηκαν στην Ευρώπη και γύρω μας. Σήμερα, οι άνθρωποι που το 2004 μας εκβίαζαν, εκφόβιζαν και απειλούσαν, ηγούνται του τόπου. Ούτε ένα εύτολμο mea culpa δεν ανέμελψαν για την ολέθρια επιλογή τους να στηρίξουν το σχέδιο Ανάν και να συγκρουστούν προς τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Να είναι σίγουροι όλοι:
Η οικονομική κρίση δεν θα κάμψει το φρόνημα του λαού. Να μην ελπίζει κανείς, εντός και εκτός Κύπρου, ότι τα σημερινά οικονομικά δεινά θα είναι ο προάγγελος μελλοντικής υποταγής στο Κυπριακό. Να φοβούνται όλοι την οργή, τα μουρμουρητά και την απόγνωση των πολιτών. Να τρέμουν!

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: