Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗ ‘ΝΕΑ» ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ./ΜΕΡΟΣ-Α


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΓΕΣ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΝΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ/ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΦΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ…
ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η «ΝΕΑ»‘ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
*ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 45%, ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ 25%.
*ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΉΤΟΙ ΤΟΥ ΑΣΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΣΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ.
*ΚΑΤΑ 20% ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
*ΚΛΕΙΣΙΜΟ 45-50 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.
*ΤΟ ΒΣΣ ΘΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
*Η ΤΑΞΥΠ/ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ -2 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, ΕΝΩ ΜΕΤΑΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ.
*Η ΚΑΠΟΤΕ ΙV ΜΕΡΑΡΧΙΑ/94ΣΔΙ/ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΤΑΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
*ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
*ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΛΑ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1) ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΥΡΩΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΩ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ/ΠΧ 15Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, 9Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΛΠ.
2)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Α ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΕΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΚΟΡΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ, ΕΝΩ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΕΡΙΣΙΑΚΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ…/ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ Γ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΕΣΤΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ Α ΣΩΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ/ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ….ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ VIIIΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ…
3)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ. ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ .ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΛΕΣ Η ΙΙ Μ/Κ ΜΠΖ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ (33-34) ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η Ι ΜΠΖ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η 32 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΣΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕ ΡΟΛΟ ΣΕ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ-ΒΟΣΝΙΑ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ-ΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΟΤΑΤΗ-ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ.
Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΩΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΛΟΓΙΚΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΣΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΜΗΝ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ….Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΑΠΟ ΕΠΟΧΕΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΓΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Δ.ΓΡΑΨΑ –ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΗΔΗ ΤΟ ΑΣΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΒΣΣ Ο Α/ΓΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΒΕΡΙΓΟ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
4)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 20% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΙΩΣΗ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ…ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ 6-7 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΕΛΙΟ ΑΣΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ(10). Η ΑΣΔΥΣ ΚΑΙ Η ΣΕΘΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ Α.ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Γ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ.. ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥ/ΓΕΣ, ΕΝΩ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ!! ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Δ.ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ Α.ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ Ή ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ, ΟΠΟΥ Ο ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 80 ΤΗΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ /ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ. ΕΔΩ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ….ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ!!! ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014 ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ».ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ/ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ /ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΧΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥ ΠΟΤΣΔΑΜ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΟΧΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ.
5) ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ. ΑΡΚΕΤΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΜΕ ΚΑΧΕΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΙΡΑΚ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ, ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1946-1949 ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΒΙΤΣΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΤΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΑΜΕ….ΣΕ ΚΥΠΡΟ-ΙΜΙΑ . ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΚΛΠ. ΑΛΛΟ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΕ ΕΕ-ΟΗΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΕΛΜΑΝΤ Ή ΣΤΟ ΚΑΝΤΑΧΑΡ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, Ή ΣΤΗ ΝΑΣΙΡΙΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΚΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ…ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!!! ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ….ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΟΜΟΙΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΦΘΑΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΚΙΣΤΑ…ΤΑ ΝΕΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΥ 2013 , ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΤΑ ΛΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ…ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ…ΝΟΜΙΖΩ ΦΘΑΝΕΙ…
6) Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΣ 94ΣΔΙ /IV ΜΠΖ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΚΑΙ Ο ΕΚΕΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ. ΜΟΝΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΩΓΟΥΒΙΤΗΣ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟ ΑΣΣ/ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΑΥ/ΓΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ…ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ . ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΠΙΠΤΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΤΣΙ ΗΣΑΝ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ Ο Κ.ΚΟΡΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΣ/ΞΑΝΘΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α/ΓΕΣ Ε.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΟΠΛΩΝ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.
7) ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΕΔΩ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
8) Η ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ JOINΤ SPECIAL FORCES COMMAND. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ 3Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ…ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ Δ.ΓΡΑΨΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. ΕΙΠΑΜΕ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΧΡΟΝΟ, ΘΥΣΙΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΛΙΚΟΥ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ….ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ». ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΛΙΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΘΕΙ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝΕ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ….ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΚΑΝ ΟΤΙ «ΠΟΛΕΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΑΠΑΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…». ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ.
ΤΕΛΟΣ Α ΜΕΡΟΥΣ

www.drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: