Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Να αποκατασταθεί το μνημείο στο Ύψωμα 731


Να αποκατασταθεί το μνημείο στο Ύψωμα 731

- Επιστολή της Ένωσης Παιδιών Πεσόντων κατά το 'Eπος του 1940-41 στον προθυπουργό της Αλβανίας 

Tην αποκατάσταση του μνημείου του ηρωικού υψώματος 731, που κατέστρεψαν πρόσφατα βάνδαλοι ζητά με παρέμβασή της προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα η Ενωση Συγγενών Πεσόντων 1940-41.
Σε επιστολή τους ο πρόεδρος της Ένωσης Παιδιών Πεσόντων κατά το 'Eπος του 1940-41, Άρης Μπουλούκος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης και Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας, αναφέρουν: «Ορισμένα μνημεία συμβολίζουν ηρωισμούς και θυσίες για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα εκπέμπουν μήνυμα να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά γεγονότα από άφρονες ηγέτες.
Ένα τέτοιο μνημείο λιτό και απέριττο που στήθηκε στο ηρωικό ύψωμα 731, το γκρέμισαν άφρονες και ανιστόρητοι. Προφανώς δε σεβάστηκαν το αίμα που χύθηκε στο ύψωμα αυτό, από 4000 Ιταλούς και 586 Έλληνες, ούτε μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι οι ιστορίες που γράφονται με αίμα δεν γκρεμίζονται με την κατεδάφιση των μνημείων.
Εμείς τα παιδιά των πεσόντων κατά το έπος του 1940- 41, ζητάμε να μας επιτρέψετε, με δική μας δαπάνη, να ανεγείρουμε το μνημείο στο ύψωμα 731.
Ακόμη, να επισπευσθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στη Σύμβαση για τους άταφους μαχητές που κυρώθηκε από τα δύο Κοινοβούλια το 2010, για να μπορέσουμε να βρούμε τα οστά των πατεράδων μας και να μας δοθεί η δυνατότητα να επιτελέσουμε μετά από χρόνια το ιερό μας καθήκον».
www.aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: