Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

21η Απριλίου 1967 και… Αντίσταση!

Ο   Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


«Πολλά χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του ο Στυλιανός Παττακός θα δηλώσει για την «αντίδραση» ενός λαού που δεν εκδηλώθηκε ποτέ: «Φου» να μας κάνανε θα πέφταμε. Αλλά δεν βρέθηκε κανείς να μας κάνει «φου» (βλ. την πρόσφατη έκδ. του Ε΄ τόμου της εφ. «Το Βήμα» της 23 Απριλίου 1967).
Αυτή είναι η ιστορική πολιτική και κοινωνική αλήθεια και τα περί «αντιστάσεως» του λαού λεγόμενα, αδόμενα και γραφόμενα είναι… (δεν γράφεται)! Ας το πω: Ιστορικός μύθος.
Όσοι μεν χιλιάδες κομμουνιστές βρεθήκαμε στις εξορίες αχρηστευθήκαμε. Όσοι δε ηγέτες του αστικού κόσμου πιάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως π.χ. ο Α. Παπανδρέου και ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε τούτη τη δήλωση: «Ο υπογεγραμμένος Κ. Μητσοτάκης δηλώ υπευθύνως ότι απαλλασσόμενος της προληπτικής κρατήσεως και εγκαθιστάμενος εις την οικίαν μου, θέλω απόσχει οιασδήποτε πολιτικής δραστηριότητας («Το Βήμα» της 11/5/1967).
Έτσι λοιπόν, ο μεν Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο δε Κ.Μητσοτάκης εις Παρισίους όπου έκανε «αντίσταση» με τον «εθνάρχη»!
Πολιτικές γελοιότητες. Φαύλοι ηγέτες, φαύλος λαός, φαύλες κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: