Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κόμματα και τράπεζες στο απυρόβλητο. Οἱ πολίτες στη φυλακή


justice
Η τροπολογία η οποία απαλλάσσει από τις κατηγορίες για απιστία τις διοικήσεις των τραπεζών για χορήγηση χαριστικών δανείων (φυσικά και προς τα κόμματα) τελικά όπως διευκρίνισε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης αφορά και τα κόμματα!
Δηλαδή εκεί που ανθεί η διαφάνεια, που έρεε το χρήμα της γερμανικής εταιρείας και …ίσως κι άλλο χρήμα, εκεί π.χ. που για τα έξοδα των  ετεροδημοτών (εισιτήρια κλπ) ως δικαιολογητικό αρκούσε μία χειρόγραφη κατάσταση ή χειρόγραφες (εν είδει μπακαλόχαρτου) αποδείξεις (και όχι το εισιτήριο ή απόδειξη του φορέα μεταφοράς), δίνεται άφεση αμαρτιών και παραγράφεται ένα σκοτεινό και ύποπτο παρελθόν που περιελάμβανε χορό πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
ΝΤΡΟΠΗ στον κ. Σαμαρά, στον κύριο Βενιζέλο και στον  μη …ανεχόμενο μύγα στο σπαθί του Κουβέλη.
Τελικά θα βάλουν τους πολίτες να πληρώσουν για όλα αυτά. Και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τα 8000 συνολική αποζημίωση των Βουλευτών, τα πολυτελή αυτοκίνητα Βουλευτών και Υπουργοδίαιτων, τις τζάμπα μετακινήσεις, τα τζάμπα τηλέφωνα, τις διπλές συντάξεις, τους μετακλητούς υποτακτικούς τους, τους παρατρεχάμενους Συμβούλους, την Βουλευτική και Υπουργική Ασυλία και τέλος τις νομιμοφανείς μπίζνες με ημέτερους.
Αντίθετα ο πολίτης των 400 ευρώ αντιμετωπίζει εξοντωτικές ποινές και ένα καταιγισμό από χαράτσια.
Καμία ευαισθησία από πλευράς πολιτικού συστήματος, ούτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καμία κουβέντα για Μείωση της Βουλευτικής αποζημίωσης  κατάργησης των προκλητικών προνομίων, κατάργησης της Βουλευτικής ασυλίας, της ευθύνης Υπουργών!
ΝΤΡΟΠΗ!
Και οι πολίτες, παρακολουθούν αμέτοχοι! Φωνάζουν, αντιδρούν, βρίζουν, απειλούν σε παρέες, αλλά όταν φθάνει η στιγμή να κατέβουν στους δρόμους σιωπούν και στρέφουν την κεφαλή αλλού.
Είναι χαρακτηριστικό το ανέκδοτο που κυκλοφορεί:
Δύο άνεργοι κάθονται σε τραπεζάκια επί πεζοδρομίου και πίνουν καφέ κοιτώντας μία διαδήλωση που περνά από μπροστά τους. Οπότε ό ένας σηκώνει το κεφάλι του και βαριεστημένα προτείνει στον άλλο:
- Ρε μ…….. μήπως πρέπει να κατέβουμε στον δρόμο και εμείς;
Και ο άλλος απαντά:
-Τι λές ρε μ…….. όρεξη που την έχεις;  Δηλαδή να ξεβολευτούμε, να κατεβάσουμε τραπεζάκι, δύο καρέκλες και τα φραπέ στον δρόμο;  Κάτσε καλά…!
Ἰωάννης Δέμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: