Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΟΖ και αντιπαραθέσεις

Του Νίκου Λυγερού

Όχι μόνο θα έπρεπε να είχαμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Ελλάδα μας εδώ και χρόνια, αλλά τώρα που παλεύουμε καθημερινά για αυτό το εθνικό θέμα έχουμε δικούς μας φανατικούς του ραγιαδισμού που προσπαθούν να παίξουν ένα βρώμικο κομματικό παιχνίδι με τη δημιουργία αντιπαραθέσεων. 

Άτομα που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ εδώ και δεκαετίες τολμούν τώρα να εμφανιστούν για να μας εξηγήσουν ότι πρέπει να καθυστερήσουμε την θέσπισή της. Αντί να προσπαθούν και αυτοί να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό να αποκτήσει επιτέλους μια ΑΟΖ που θα του δώσει προοπτικές για το μέλλον, θέλουν να μας δείξουν ότι κάνουν κάτι με μια κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι ο ελληνικός λαός αδιαφορεί για τους δεξιούς και τους αριστερούς. Είδε ακριβώς τι ήταν και τι είναι ικανοί να κάνουν για την πατρίδα. 

Έτσι, όταν εξετάζει πολιτικούς, εξετάζει αποκλειστικά αν είναι πατριώτες και για όλα τα άλλα τους γράφει εκεί που πρέπει. Αλλά και τους πατριώτες δεν τους θέλει ανίκανους και αναποτελεσματικούς. Δεν εμπιστεύεται πια κανένα στο πολιτικό πλαίσιο και πολύ καλά κάνει. Ο πολιτικός έχει αξία μόνο και μόνο αν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Και αυτό ισχύει για όλους και σε όλα τα επίπεδα, από το χαμηλό στο πιο υψηλό. 

Και για να είμαστε ακόμα πιο ξεκάθαροι για όσους το έχουν ακόμα ανάγκη, ας το θέσουμε πιο απλά για να γίνει απόλυτα κατανοητό. Τι να τον κάνεις ένα πρωθυπουργό αν δεν μπορεί να φέρει την ΑΟΖ στην Ελλάδα; 

Τι να την κάνεις την κυβέρνηση χωρίς ΑΟΖ; Τι να την κάνεις την αξιωματική αντιπολίτευση αν δεν επιμένει για να έχει ΑΟΖ η πατρίδα μας; Διότι όλοι ξέρουν πια ότι μόνο η ΑΟΖ μπορεί να προσφέρει πραγματικές δυνατότητες στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι απλώς μέτρα και περιορισμοί δίχως κανένα μέλλον. Κι ο ελληνικός λαός έχει ήδη δει από όλα στον τομέα των υποσχέσεων. 

Αντί λοιπόν να χάνουμε χρόνο σε αντιπαραθέσεις, οι οποίες έχουν υποτίθεται ένα πολιτικό υπόβαθρο, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από μία κομματική σαβούρα, ας πιέσουμε όλοι ως ελληνικός λαός προς την ίδια κατεύθυνση. 

Η ΑΟΖ είναι απαραίτητη στην πατρίδα και κάθε πολιτικός σοβαρός το έχει καταλάβει αλλά αυτό δεν αρκεί πια. Τώρα πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε οποιονδήποτε βάζει εμπόδιο στην πατρίδα μας για να έχει και αυτή ΑΟΖ. Διότι όλο το θέμα των υδρογονανθράκων και των υδριτών μεθανίου δεν είναι απολύτως τίποτα δίχως ΑΟΖ. 

Όλα αυτά βρίσκονται στα κυριαρχικά δικαιώματα που μας δίνει η ΑΟΖ. Ας πάψουν λοιπόν οι γελοιότητες που προωθούνται από άσχετους κι ας ακολουθήσουμε την πορεία της θέσπισης της ΑΟΖ, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζήτηση. 

Όλοι ξέρουμε πια ότι η ΑΟΖ είναι η επανάσταση της Ελλάδας. Και αυτή θα γίνει θέλουν δεν θέλουν οι προδότες, οι ραγιάδες και τα κομματόσκυλα. 
Ένα είναι το όραμα, ένας είναι ο στόχος, διότι μία είναι η πατρίδα μας και υποφέρει άδικα και άσκοπα. 

Τώρα θέλει ΑΟΖ για να ζήσει επιτέλους ελεύθερη.
  


http://www.lygeros.org/articles.php?n=11904&l=gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: