Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μήπως… αδικείτε τον Νταβούτογλου;

 Με τον Λάζαρο Μαύρο


Μ Η ΣΑΣ κακοφαίνεται που ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου αντέδρασε με τόση περιφρόνηση στην καταδικαστική για την Τουρκία απόφαση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξέδωσε υπέρ των «εγκλωβισμένων» σκλαβωμένων Ελλήνων της τουρκοκρατούμενης Καρπασίας και υπέρ των συγγενών των Αδηλώτων Αιχμαλώτων - Αγνοουμένων τής τουρκικής εισβολής τού 1974.
Συνεπής - συνεπέστατος, στο κλίμα και στο περιεχόμενο του Διζωνικού Συμβιβασμού, που τα διαδοχικώς κυβερνώντα, ψήφω λαού, εν Λευκωσία και εν Αθήναις Ηττημένα Μυαλά, προσέφεραν και προσφέρουν στην Τουρκία - Κατακτητή, ήταν, στις δηλώσεις του, ο υπ.Εξ. του συνεχιζόμενου Αττίλα κ. Νταβούτογλου:

Χ Α Λ Α Ε Ι το κλίμα και «δεν είναι σωστό από ψυχολογικής άποψης για τις διαπραγματεύσεις» [των κ.κ. Αναστασιάδη - Έρογλου], είπε - ορθότατα - για την Απόφαση του ΕΔΑΔ, ο κ. Νταβούτογλου:
- Διότι αντιβαίνει στα 40 χρόνων ατιμώρητα εμπεδωνόμενα «τετελεσμένα» της τουρκικής εισβολής - κατοχής.

- Και αντιβαίνει στον αποφασισμένο - και μη αποκηρυσσόμενο - εδώ και 37 χρόνια, διζωνικό συμβιβασμό (υποταγή) των Ελλήνων, Αθηνών τε και Λευκωσίας, στα προϊόντα και τις συνέπειες της τουρκικής επιδρομικότητας - επεκτατικότητας.

- Αντιβαίνει με όσα διζωνικά, συνεταιριστικά, συγκυριαρχικά, επαναπροσεγγιστικά και… Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, προσέφεραν στον Αττίλα, στο καθεστώς του και στους εκπροσώπους - διαπραγματευτές του, τόσα χρόνια στις «διακοινοτικές» συνομιλίες οι εκλελεγμένοι από τους Έλληνες, κυβερνώντες σε Ελλάδα και Κύπρο.

- Αντιβαίνει στις «γενναίες προσφορές» του κ. Χριστόφια προς τους Τούρκους και τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς», που δώρισε στον Ταλάτ 23η Μαΐου 2008.

- Αντιβαίνει στα δύο ισότιμα συνιστώντα κράτη και στην ισότιμη επί παντός συγκυριαρχία των Τούρκων που προσέφερε, μαζί με τις «χιαστί
διαδικασίες» στον Έρογλου 11η Φεβρουαρίου 2014 ο Αναστασιάδης.

- Αντιβαίνει στην… πολύ καλή θέληση που οι διαδοχικοί πρόεδροι, Χριστόφιας του ΑΚΕΛ και Αναστασιάδης του ΔηΣυ (ήτοι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που αναδεικνύουν με τις ψήφους τους οι πολίτες) επέδειξαν, αγορεύοντας, διαδοχικά, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Όπου φρόντισαν, επιμελέστατα, να ΜΗ ΘΙΞΟΥΝ, έστω και εμμέσως, την Τουρκία - Κατακτητή. Παρά μόνο να τη γλείφουν, να την ξαναγλείφουν και να την εκλιπαρούν να… φάνε μαζί ψάρι στον Βόσπορο για win-win situation…

Τ Ω Ρ Α , ΤΟΥΣ τα χάλασε αίφνης το ΕΔΑΔ. Το απάγγειλε ευθέως ο Νταβούτογλου. Κι οσονούπω - πάτε ένα στοίχημα; - θα σπεύσουν Αναστασιάδης, ΔηΣυ & ΑΚΕΛ, να Ψ-Ο-Φ-Η-Σ-Ο-Υ-Ν, παντί τρόπω, τις όποιες υπέρ των Ελλήνων συνέπειες της εν λόγω απόφασης…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θυμάστε, άραγε, πόσο ΔΕΝ αξιοποίησαν και σε ποια αραχνιασμένα συρτάρια λησμόνησαν, ψόφιες και ανενεργές, τις εναντίον του παράνομου τουρκικού εποικισμού Εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης (του Ισπανού Αλφόνς Κουκό του 1992 και Φινλανδού Τζαάκο Λάξο του 2003) οι εν Λευκωσία και εν Αθήναις κυβερνώντες, ώστε να υποπτευθείτε βασίμως πού θα καταντήσει κι η προχθεσινή κατά της Τουρκίας απόφαση του ΕΔΑΔ;


http://www.sigmalive.com/simerini/

Δεν υπάρχουν σχόλια: