Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αντεθνική συμπεριφορά στη Θράκη

Τρίβουν τα χέρια τους οι υψηλόβαθμοι του τουρκικού προξενείου 

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη 

Ήταν αρκετές τέσσερις ημέρες στη Θράκη για να διαπιστώσω ότι τρίβουν τα χέρια τους και χαμογελούν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, από το θλιβερό θέαμα που παρουσιάζει η ελληνική πολιτική σκηνή στα τηλεοπτικά παράθυρα, λόγω της επιλογής και στην συνέχεια της αποπομπής υποψηφίων από τη μουσουλμανική μειονότητα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις τοπικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές. 

Κυνήγι ψήφων… 
Για μία ακόμη φορά οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, οι ιδεοληψίες και το κυνήγι των ψήφων μετέτρεψαν σε θλιβερό και εθνικά επικίνδυνο κάτι το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αποτελεί προϊόν σοβαρών και υπεύθυνων πολιτικών διεργασιών, που δεν θα έστελνε «αέρα στα πανιά» στους σχεδιασμούς του τουρκικού προξενείου. 
Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι η παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λοζάνης και ειδικότερα της εξαιρέσεώς της από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου και φυσικά, ότι η φυλετική σύνθεση της μειονότητας είναι, κατά βάση τριπλής προελεύσεως. Οι τουρκογενείς που αποτελούν το 47,37%, οι Πομάκοι το 31,58% και οι Αθίγγανοι το 21,05% των μουσουλμάνων της Θράκης. 

Αγκαλίτσες με τα μεμέτια 
Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν, ότι η αποτυχία της ελληνικής πολιτικής μέχρι τώρα να προστατεύσει την μουσουλμανική μειονότητα και ειδικότερα τους Πομάκους και Αθιγγάνους, τους έστειλε και τους στέλνει στην αγκαλιά του προξενείου. Οι μικρόμυαλοι πολιτικά πρέπει να κατανοήσουν τον τουρκικό σχεδιασμό. Πρέπει να παρατηρήσουν ότι από την στιγμή που η κυβέρνηση της Πρίστινας κήρυξε την ανεξαρτησία του Κοσόβου, από τότε εμφανίστηκαν και συνεχίζουν να εμφανίζονται

ηλεκτρονικά μηνύματα προερχόμενα από κεντρική περιοχή της Θράκης, τα οποία συνδέουν τις εξελίξεις στο Κόσοβο με την «Ανεξάρτητη Θράκη». 
Ας ανοίξουν τα μάτια και να δουν ότι διακινούνται στη Θράκη μηνύματα και δημοσιεύματα, τα οποία καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την διασφάλιση των συμφερόντων τους. 

Στρατηγικό σχέδιο 
Το βασικό όμως ερώτημα που τίθεται είναι, «μπορεί να δημιουργηθεί στη Θράκη μία «Ανεξάρτητη Θράκη» στα βήματα του Κοσόβου;» 

Η απάντησή μου είναι σαφώς ναι, μπορεί να συμβεί αφού ήδη εφαρμόζεται συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας, το οποίο σε γενικές γραμμές αποσκοπεί: 
Α. Στην αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας ως μίας ενιαίας τουρκικής κοινότητας, σε μία ενιαία εδαφική βάση, με την κατά το δυνατόν επέκταση της βάσης αυτής μέχρι τα σύνορα, ώστε να δημιουργηθεί εδαφική συνέχεια με την Τουρκία 
Β. Την συνένωση όλων των μουσουλμανικών μειονοτήτων περιλαμβανομένων των πομάκων και αθιγγάνων ώστε να αποκτήσουν τουρκική συνείδηση και να θεωρήσουν την Τουρκία μητέρα πατρίδα τους. 
Γ. Αναβάθμιση της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκική, πρόσφατο παράδειγμα η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τουρκικής της μουσουλμανικής ένωσης Ξάνθης 
Δ. Πυκνές επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων δείχνοντας ότι η Τουρκία μόνο και όχι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη 
Ε. Παροχή δανείων και αγορά γης από τα υποκαταστήματα της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bankasi στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. 

Χωρίς ίχνος νομιμότητας 
Για να επιτύχει όλα αυτά η Τουρκί, δαπανά μεγάλα ποσά μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο επέλεξε τώρα να κάνει επίδειξη δύναμης, στις ευρωεκλογές του 2014, κατεβάζοντας το κόμμα Φιλία – Ισότητα – Ειρήνη (DEB) που είχε ιδρύσει ο μακαρίτης αυτονομιστής Σαδίκ. 
Παράλληλα, άσκησε πιέσεις ώστε οι μουσουλμάνοι βουλευτές πολιτευτές και παράγοντες να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων στα οποία ανήκουν. 
Το τουρκικό προξενείο έχει υιοθετήσει στόχους και μεθόδους που δεν συνάδουν με τις αρμοδιότητές του, χωρίς ίχνος νομιμότητας, καμία ανεκτικότητα απέναντι στις ετερόκλητες εθνοτικές ομάδες καθώς επίσης και κανένα σεβασμό απέναντι στην εθνική κυριαρχία του φιλοξενούντος κράτους. 

Στρατεύματα κατοχής 
Μετά από όλα αυτά δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει και να καταργήσει άμεσα το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και παράλληλα να περιορίσει κάθε πράξη υπονομευτική από στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας κατά της ελληνικής κυριαρχίας. 
Να εξασφαλίσει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας, ειδικά των Πομάκων και Αθιγγάνων, ώστε να μην καταστούν θύματα του τουρκικού προξενείου όπως οι Τουρκοκύπριοι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Κύπρο υπό την πίεση των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής. 
Και τέλος, να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα πολιτιστικής – εκπαιδευτικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της περιοχής. 

Η πολιτική αυτή θα πρέπει να γίνει γνωστή στα διεθνή φόρα. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει πλέον πως η Τουρκία έχει οποιοδήποτε δικαίωμα να αναμειγνύεται σε θέματα ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. 

Πηγή "Άλφα Ένα"

kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: