Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΕΜΕΙΣ ; ΘΕΟΦΑΝΩ & ΠΡΟΟΔΟ ! ΑΥΤΟΙ ; ΑΛΑΡΙΧΟΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ & ΑΙΜΑ…..

Του Αθανάσιου Κόρμαλη

Θεοφανώ, σύζυγος του Γερμανού αυτοκράτορος ΄Οθωνος του Β’ (υιού του Όθωνος του Α΄, ιδρυτού της Γερμανικής αυτοκρατορίας) θυγατέρα της Θεοφανούς και του Βυζαντινού αυτοκράτορος Ρωμανού του Β΄.

Το 972 έγινε δεκτή η επανάληψη της αίτησης του ΄Οθωνος Α΄ και η Θεοφανώ ενυμφεύθη τον Όθωνα Β΄ στην Ρώμη. Ωραία & πνευματώδης, ανωτέρας μορφώσεως, συνοδός του συζύγου και αυτοκράτορος σε εκστρατείες. Μετά τον θάνατο αυτού (983) και κατά την Επιτροπεία του ανηλίκου τέκνου της ΄Οθωνος Γ΄ εισήγαγε πολλά βυζαντινά έθιμα στην γερμανική αυλή και κοινωνία καθώς και την Ελληνική γλώσσα, φιλοσοφία και σπουδή (δια των σοφών συνοδών της). Άσκησε «ευεργετικότατη» επίδραση στην Γερμανική χώρα. Η παρουσία της ενίσχυσε την εισρροή βυζαντινών πολιτισμικών στοιχείων στην Δύση.
●▬●▬●▬●

Το 267 οι Έρουλοι (Γερμανικό και Σκανδιναβικό φύλο) εισβάλλουν στην Αθήνα με θύματα τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης των Αθηνών. Ανάμεσα στις καταστροφές, η βιβλιοθήκη του Πανταίνου. Κατά το πέρασμά τους από το Αιγαίο καταστρέφουν και το Ηραίο της Σάμου. [Α’  ΡΑΪΧ]

Τα χρόνια πέρασαν…. Το σκοτάδι κυρίευσε τα πάντα.
Τρεμοπαίζουν οι ελπίδες για αναγέννηση του πνεύματος, των Ιδεών, της συντριβής του Υλισμού.
●▬●▬●▬●

Μετά την «επιτυχή προσπάθεια» του Ρουφήνου (ευνούχος, αυτοκρατορικός σύμβουλος του Αρκαδίου) να γλυτώσει την Κων/πολη από τους Αρειανούς Χριστιανούς του Αλάριχου (αρχηγού των Γότθων) στρέφοντας αυτούς προς την Μακεδονία και τον ανοχύρωτο νότο (395) μηνύοντάς τους συγχρόνως, ότι τα «ειδωλολατρικά» Ιερά κρύβουν αμύθητα πλούτη, καταστρέφεται το Δίον, ενώ υφίσταται τρομερές καταστροφές και ο Θεσσαλικός Κάμπος (395).
Οι Δελφοί και το Μαντείο, το αιώνιο σύμβολο ευνομίας, η κιβωτός της γνώσης και της συμβολής της πολιτισμικής προσπάθειας της εξαπλώσεως του αρχαίου Ελληνισμού καταστρέφεται ολοσχερώς.
Μοναδική – μικρά – αντίσταση στην Βοιωτία οι Θήβες με την Καδμεία Ακρόπολη. Οι πληθυσμοί φονεύονται ή εξανδραποδίζονται (ανάμεσα στα θύματα ο Προτέριος ο Κεφαλλήν).

Αττική
Καταστροφή και πυρπόληση του περικαλλούς ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνος (σημ. Δαφνί), όπου θυσίασαν και προσευχήθηκαν οι γυναίκες και οι μάνες των Αθηναίων παραμονές της ναυμαχίας της Σαλαμίνος.
Ισοπεδώνουν την Ελευσίνα και ιδιαιτέρως τον χώρο των Μυστηρίων. Κατασφάζονται και καίονται ο τελευταίος Ιεροφάντης, Ιλάριος ο Θεσπιεύς και ο Δαδούχος, Λυκομίδης ο Αθηναίος. Καταστρέφεται το τείχος του ιερού. Εκθεμελίωση των  Μεγάρων που ερήμωσαν για αιώνες.
Ο Αλάριχος πυρπόλησε και λεηλάτησε την Κόρινθο, όπου ανάμεσα σε εκατοντάδες κατασφάζει τον περίφημο ζωγράφο Ιλάριο τον Βιθυναίο.
Καταστρέφεται το ιερό της Δήμητρας Θεσμίας στον Φενεό.
Στο Άργος προβαίνει σε λεληλασίες και καταστροφές των ιερών Αφροδίτης, Πυθίου Απόλλωνος, Αθηνάς Οξυδερκούς, ενώ κλείνει τις αναζωογονημένες – επί Ιουλιανού- Φιλοσοφικές Σχολές.
Καταστρέφει στην Νεμέα τον εγκαταλελειμμένο μεν μεγαλειώδη δε, δωρικό ναό του Διός και  στην Τεγέα γκρεμίζει τα ιερά.
Η Αθήνα (Παρθενών και μνημεία) σώζεται ύστερα από παρουσία, και επέμβαση, του Αχιλλέως και της Αθηνάς πάνω στα τείχη.
Ο ιστορικός Ζώσιμος (Χριστιανός ων) γράφει ότι ο Αλάριχος έβλεπε πάνω στην Ακρόπολη την Προμάχο Αθηνά οπλισμένη να είναι έτοιμη να αμυνθεί.
Στην Λυκόσουρα θέτει οριστικό τέλος στα μυστήρια της Δεσποίνης Αθηνάς. Συνεχίζει τις καταστροφές σε Φιγαλεία, Μεσσήνη και αφού λεηλατήσει την έρημη Σπάρτη, την πυρπολεί. [Β΄ ΡΑΪΧ]

●▬●▬●▬●

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΔΙΣΤΟΜΟ – ΒΑΝΟΣ – ΚΑΝΔΑΝΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ – ΛΥΓΚΑΔΕΣ – ΚΟΜΜΕΝΟ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ – ΒΕΝΕΤΙΚΟ – ΠΑΡΓΑ – ΔΟΞΑΤΟ – ΔΡΑΜΑ – ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Αποτελούν ενδεικτικές αποδείξεις της θηριωδίας των αιτίων του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και των συμμάχων τους.. Της Γερμανικής, Ιταλικής, Βουλγαρικής & Αλβανικής κατοχής [Ζημιές 14 δις δολ., Νεκροί (από πείνα) 600.000, Εκτελεσθέντες 56.000, Θανατωθέντες όμηροι 105.000, Μάχες/αντίσταση 20.650]
Τα κατάσπαρτα σ΄όλη την επικράτεια μαρμάρινια μνημεία και οι μοναχικοί λησμονημένοι σταυροί διαιωνίζουν το μήνυμα του αγώνα, της θυσίας ενός ΟΧΙ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, υμνούν την Ιδέα της Ελευθερίας σ΄αυτήν ιστορική Γή…. [Γ’ ΡΑΪΧ].
●▬●▬●▬●
Ακολούθησαν χρόνια σταδιακής ανόδου και σχετικής ευμάριας. Η έκρηξή της όμως ήταν ψεύτικη και κάλπικη. Ο υλισμός και το κέρδος (το εύκολο πάντα) αντικατέστησαν άλλες Αξίες.
Η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, η σπατάλη και ο εξανεμισμός, σ΄αλλότρια (ή καλύτερα…. σε ημέτερα) των ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε συνδυασμό με την σταδιακή εξαφάνιση των Ιδεολογιών και του διαλόγου, την υποβάθμιση της Παιδείας και την απεθνικοποίηση των πάντων, την καταρράκωση των θεσμών, την συντριβή της οικογένειας, τον υποβιβασμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας, τον ευτελισμό της αγάπης για την πατρίδα και το έθνος, τον χλευασμό της προσπάθειας για ανθρώπινα δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες δεν άργησαν να φέρουν την πολιτισμική χρεωκοπία. Ακολούθησε η πολιτική (τοιαύτη) και τέλος γονατίζουμε από την ωμή οικονομική χρεωκοπία.
Εγκαταλείφθηκε η παιδεία…. Χάθηκε η μάθηση....
Έτσι έσβησαν την Γνώση, που απετέλεσε την ζωοποιό φλόγα & το μοναδικό αληθινό όπλο της αντίστασης απέναντι στον κυκλώνα της Παγκοσμιοποίησης.
Φτερό στον άνεμο οι νέο-Έλληνες, όταν στέκονται δίπλα στο μάτι του κυκλώνα, χωρίς ρίζες, χωρίς παράδοση, χωρίς γνώση για το ιστορικό παρελθόν …..
Έτσι κατεσκευάσθηκε ένας λαός άτολμος, άβουλος, αμόρφωτος, χωρίς Αρχές και Ιδανικά. Λαός κούφιος, άχρηστος, φοβισμένος κακομοίρης. Ερμαιο σε κάθε πολιτικάντη, κατάλληλο πιόνι στην σκακιέρα της πελατειακής μας Δημοκρατίας…. Λαός υποτελής, γαλουχημένος στην πηγή της εξάρτησης, η οποία από της επομένης της Λονδρέζικης Συμφωνίας και της (όποιας) «ανεξαρτησίας» ξεχυλίζει επαιτεία, γονυκλισία, παράδοση άνευ όρων, υπακοή, υποτέλεια ….
Ως πότε θα ξεπληρώνουμε το Ναυαρίνο;;;

●▬●▬●▬●
Επόμενο ήταν νάρθουν ακόμη πιο μαύρα χρόνια.
Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο υπέγραψε τα «Μνημόνια» (και τα πλοκάμια τους) που έπληξαν και πλήττουν – κατά πρώτον – την φωτιά και δύναμη της κοινωνίας μας, την μεσαία τάξη. Η συνταγματική μας ασπίδα λύγισε διότι ελάχιστοι ήθελαν να την σηκώσουν (αντιμνημονιακός αγώνας), ενώ δεν βρέθηκαν Δικαστές για να τιμήσουν την τίβεννό τους και τον όρκο τους….
Η κυριαρχία της διεθνούς τοκογλυφίας τάϊσε και ταϊζει τα ΜΜΕ για να στηρίξουν με την σειρά τους την κατάργηση του διαλόγου, την εξαφάνιση της μάθησης και της γνώσης, τα κατεστημένα σχέδια, τα golden boys, το life style και «τον αέρα τον κοπανιστό», που σιγά-σιγά κυριάρχησε και μας κυβερνά, χωρίς ελπίδα απαλλαγής, χωρίς χαραμάδα φωτός μέσα στο «τούνελ» του σκότους και της υποτέλειας… [Δ’ ΡΑΪΧ] Αυτό το «χαλάρωμα» εκφράζει φόβους ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωτικού εθνικού χώρου, καθόσον δεν υπάρχει ενωτικός ηγέτης ούτε λαός για να την  αποτρέψουν....
Εκποιείται σιγά-σιγά αλλά σταθερά (Δεσμεύσεις «Μνημονίου» γαρ…) ο δημόσιος πλούτος του τόπου, δεσμεύεται (ακόμη και από τρίτους) η κρατική περιουσία, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται η ατομική ιδιοκτησία, τα ελεύθερα επαγγέλματα, τα εργασιακά, τα ατομικά δικαιώματα.
Σε διωγμό η Ελευθερία, ο Άνθρωπος, ο Πολίτης.
Τα «Μνημονιακά ανθρωπάκια» παραιτήθηκαν άνευ όρων της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.
Οι Κουϊσλιγκς θριάμβευσαν….
Κατοχή. Πολιτική και Οικονομική Δουλεία. Αθόρυβη, ύπουλη, αβάστακτη ! Το ΔΝΤ και η γερμανική πολιτική και σκληρότητα δεν συμβουλεύουν… επιβάλλουν. Αποφασίζουν και Διατάσσουν!!
Ας γίνουμε εθνική αντίσταση στον καθημερινό μας βίο, στο κάθε μας βήμα, την κάθε στιγμή. Όπλα μας, στον εθνικό μας θησαυροφυλάκειο, η πολιτιστική μας παράδοση και η Γνώση.
Να αντισταθούμε στο νέο ψέμα, στην θανατηφόρα ψυχολογία της φτώχειας (υλικής και ηθικής), στην εξαφάνιση εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στους ορισμούς και τα κελεύσματα των κηδεμόνων και στους όρους των Μνημονίων. Να εξαφανίσουμε τα σύνδρομα της αμάθειας και της υποτέλειας...

Επιβάλλεται να σκαλίζουμε την τέφρα, να θεριέψουμε το συναίσθημα της αυτογνωσίας, ώσπου μια μέρα κάποια επερχόμενη και δυνατή γενιά θα συνθλίψει τα παμπάλαια και σκουριασμένα δεσμά της υποτέλειας και της εξάρτησης και θα χαρεί και θα χαρίσει ένα αύριο γαλανό και ατόφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: