Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Λ. Κατσέλη: Το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας"

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αυτά είπε το κορυφαίο στέλεχός του και κατ' επανάληψη υπουργός του στα χρόνια της πολιτικής χολέρας.
Ιδιαίτερα, ως αρχιτέκτονα αυτής της κατρακύλας του "λαϊκού κινήματος" θεωρεί τον Κώστα Σημίτη
Κατ' αρχάς πριν πω ότι αυτή η ομολογία, η τόσο καθυστερημένη, δεν απαλλάσσει την ίδια από τις κολοσσιαίες ευθύνες της έναντι των Ελλήνων που χρεοκόπησαν, αφού και στο 2010 υπήρξε υπουργός της εθνοκτόνου κυβέρνησης του ΓΑΠ.
Σαράντα ολόκληρα χρόνια οι "μπροστάρηδες" του ΠΑΣΟΚ -που έτρωγαν, έπιναν, κυβερνούσαν και οικονομούσαν- δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν τι υπηρετούσαν; Ή ΗΛΙΘΙΟΙ ήταν ή ΚΛΕΦΤΕΣ ή αρρωστημένοι καριερίστες;
Πολλοί και πολλές από τους "μπροστάρηδες" του ΠΑΣΟΚ οδεύουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί ένα ΕΡΖΑΤΣ ΠΑΣΟΚ. Για την… οικονομολόγο Κατσέλη που τώρα ανακάλυψε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ της συνιστώ να διαβάσει το βιβλίο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα",  εκδ. "Ergo" (Αθήνα, 2002) και το κείμενό μου, της 2 Φεβρουαρίου 1996, που γράφτηκε για τον ανερχόμενο στην πρωθυπουργία Κ. Σημίτη.
Στο κείμενο εκείνο, το οποίο είχε τον τίτλο: "Η χυδαιότητα ως θεσμός του πολιτικού "μας" συστήματος", διαβάζουμε και τα εξής σχετικά: "Ο μόνος θεσμός που θα λειτουργεί σε τούτο τον τόπο (με την κυβέρνηση Σημίτη) θα είναι η χυδαιότητα και αγκαλιά με αυτήν θα πορευθούν οι Έλληνες θέλουν δεν θέλουν..
Σε αυτή, λοιπόν, τη "Νέα Εποχή" συνέχιζα, στρατεύονται όλοι οι διευθυντές και εκτελεστές της εθνοκτόνου ορχήστρας, η οποία παίζει διαρκώς το εμβατήριό της, τρώγοντας και μοιράζοντας τον πακτωλό των "πακέτων Ντελόρ", στους κάθε λογής πλιατσικολόγους. Όσοι αρμέγουν από τη "Νέα Εποχή" ψάλλουν το ωσαννά, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι πρόκειται στ' αλήθεια για μια ποταπή "εξουσία" η οποία διαθέτει το πιο αποτελεσματικό όπλο: Τον εκμαυλισμό  και την χυδαιότητα, που χρησιμοποιεί μεθοδικά και αποτελεσματικά".
Ερχόμενος στον νέο Μεσσία, στον Κώστα Σημίτη, έγραφα: "Ό,τι δεν μπόρεσαν οι Γερμανοί με την "Γκεστάμπο" και τα "Στούκας" το κάνουν τώρα με τον… νέο Έλληνα πρωθυπουργό (Κ. Σημίτη), τον οποίον οι ξένοι εμφανίζουν ως νέο Μεσσία. Πρόκειται για το πιο μεγάλο και πιο επικίνδυνο εθνικό έγκλημα, γιατί η κονιορτοποίηση και η άλωση της ψυχής ενός λαού, οδηγεί  ευθέως στον εθνικό θάνατο. Το
χαμένο έδαφος το ανακτάς με μια μάχη, αλλά τη χαμένη ελληνική ψυχή δύσκολα, πολύ δύσκολα τη χτίζεις. Χωρίς ψυχή, χωρίς την πυρακτωμένη ελληνική συνείδηση η Ελλάδα θα καταντήσει ένα δοχείο για ξένο περιεχόμενο".
Συνεχίζοντας και ερχόμενος στο "Κίνημα" και στις οβίδιες μεταμορφώσεις του έγραφα και τα εξής: "Πρόκειται για την πλειοψηφία εκείνη, η οποία αλλάζει την "ιδεολογία", όπως τα πουκάμισα, και γι' αυτό τη βλέπουμε με πόση ευκολία και ανευθυνότητα μπόρεσε μέσα σε μια εικοσαετία (σ.σ. αυτά γραφόταν το 1996) να μεταμορφωθεί: Από μαρξιστικό σοσιαλισμό σε σκέτο σοσιαλισμό νέου τύπου κι' από εκεί -χωρίς ντροπή- σε δημοκρατικό σοσιαλισμό και λίγο αργότερα ασπάστηκε την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία για να ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΡΕΠΟΥΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ" (βλ. το εβδομαδιαίο περιοδικό "Πολιτικά Θέματα" της 2/2/1996). Ήταν τότε που ΟΛΟΙ μασούσαν και χόρευαν το χορό των κολασμένων στο πτώμα της Ελλάδας. Τι έκανε τότε η εν λόγω "μπροστάρισα"; Τι έγραφαν και τι έλεγαν ΤΟΤΕ οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι; Τι έκανε η διεφθαρμένη πλειοψηφία των ψηφοφόρων;
Εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο διάδωσέ το, τουλάχιστον, αφού δεν είχες την τόλμη να το γράψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: