Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

υπουργείο Εξωφρενικών

Επιτέλους, σε αυτή τη χώρα που κανείς δεν μιλά για τίποτα, θα υπάρξει μια επίσημη απάντηση για το πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει ο μηχανισμός «ελληνομάθειας των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας» την τελευταία δεκαετία; Πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτά τα προγράμματα και, τελικά, πόσες χιλιάδες ευρώ έχει στοιχίσει ανά κεφαλή η πρόσφορά κάποιων φροντιστηρίων που απλώς διατήρησαν την ημιμάθεια της ελληνικής γλώσσας;

Υποψιάζομαι ότι με τόσα χρήματα που έχουν καταπιεί διάφοροι «προοδευτικοί» και δήθεν «φιλομειονοτικοί» μηχανισμοί στη Θράκη, θα είχαν φτιαχτεί σχολεία σε κάθε γωνιά του ορεινού όγκου της Ξάνθης και της Ροδόπης, που θα αποτελούσαν το μεγαλύτερο όπλο για την απαλλαγή της μειονότητας τόσο από την περιθωριοποίηση όσο και από τα δεσμά του προξενείου.

**** 

Η Άγκυρα τους φιλεύει…

Χρειάσθηκε να γίνει το επεισόδιο με την τσιγγάνα του Δροσερού (Σαμπιχά) για να έρθει στην επιφάνεια όλο εκείνο το έμεσμα το οποίο, ως πραγματικά «βαθύ κράτος» -δικτυωμένο σε πανεπιστήμια, ακριβοπληρωμένα προγράμματα και ΜΚΟ-, όλα αυτά τα χρόνια επιχειρεί να συκοφαντήσει καθετί το εθνικό και να εξιδανικεύσει οτιδήποτε ανθελληνικό.

Το να μην αισθάνεσαι άνετα με την ελληνική καταγωγή σου είναι κάτι που είναι σεβαστό είτε ως συνειδητή επιλογή, είτε ως ιατρικό-ψυχιατρικό σύμπτωμα, είτε στο πλαίσιο της επαγγελματικής αποκατάστασης και συστράτευσης σε δυνάμεις όπως εκείνες του Σόρος και των άλλων γνωστών εκφραστών της πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα και στην περιοχή. Παίρνεις την πανεπιστημιακή έδρα σου ή τη ΜΚΟ σου, παίρνεις τα χρήματα σου. Ορισμένοι από αυτούς που βρέθηκαν στο προσκήνιο στη μανιασμένη επίθεση εναντίον της Σαμπιχά, εξάλλου, απολαμβάνουν και τα προνόμια που τους προσφέρει η Άγκυρα, με την πρόσληψή τους ως «επισκέπτες» καθηγητές σε τουρκικά πανεπιστήμια… Τουλάχιστον, ας μην προκαλούν…

— Με αφορμή την υπόθεση της Σαμπιχά, λοιπόν, είδαμε όλο τον γνωστό συρφετό να βγαίνει στην επιφάνεια και να δίνει μάχη για να προστατεύσει το τουρκικό προξενείο και τους ανθρώπους του τουρκικού βαθέως, παράλληλου και νεοβαθέως κράτους, καταγγέλλοντας την ύπαρξη δομών της Ελληνικής Πολιτείας που προσπαθούν να ανακόψουν την τουρκική διείσδυση στην περιοχή.

— Δυστυχώς, ο πολιτισμικός και ιδεολογικός φασισμός έχει επιβληθεί από υποτιθέμενες προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα. Από εκείνους που δεν επιτρέπουν να ακουσθεί κουβέντα για καθηγητές, αναπληρωτές υφηγητές, που εχρίσθηκαν πανεπιστημιακοί λόγω απλώς και μόνο ιδεολογικής τοποθέτησης και υπερεθνικής και δήθεν διεθνιστικής αντίληψης, που νέμονται κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για δεκαετίες, εμπορευόμενοι την κάθε είδους διαφορετικότητα. Ελληνική η μειονότητα στη Θράκη; Εμείς θα τη λέμε τουρκική. Ελληνική η Μακεδονία; Εμείς θα λέμε ότι κατοικείται από «μακεδονική» μειονότητα κ.ο.κ.

Έτσι, πέρασαν τα χρόνια και όλοι αυτοί κυριάρχησαν στο πανεπιστημιακό στερέωμα, έστω και αν επρόκειτο για ακριβοπληρωμένα, αλλά παντελώς ανυπόληπτα πανεπιστήμια, χαμένα σε κάποια πόλη της επαρχίας.

— Από δίπλα προστέθηκαν και δημοσιογράφοι δημοσιολόγοι. Ως και εκείνοι που η μόνη τους δουλειά τα τελευταία είκοσι και βάλε χρόνια ήταν να πιάνουν στασίδι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να εξηγούν στην ελληνική κοινή γνώμη πόσο καλοί είναι οι Τούρκοι.

Ακόμη και οι «ιοί», που επιβίωσαν μια χαρά καμιά εικοσαριά χρόνια κι αυτοί εξηγώντας τα δίκαια της καταπιεσμένης «μακεδονικής» μειονότητας στη Δυτική Μακεδονία και χαρακτηρίζοντας «προκλητική» την προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας να αποκρούσει την προσπάθεια ελέγχου της Θράκης από το τουρκικό προξενείο…

— Θλιβερές περιθωριακές φιγούρες, που όμως στην Ελλάδα επιβιώνουν, με το αζημίωτο μάλιστα… Και πανηγύρισαν όλοι μαζί την παραμονή του Δ. Χριστόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συμπερίληψη και του Στέλιου Κούλογλου στην ίδια λίστα.

— Με την ευκαιρία του Πάσχα οργανώθηκε στα Σκόπια η συνήθης μάζωξη των οργανώσεων των «Αιγαιατών Μακεδόνων», όπου, όπως συνήθως, ακούστηκαν τα γνωστά αλυτρωτικά κηρύγματα εναντίον της χώρας μας. Εκεί υπήρξε και ενημέρωση για την πορεία των περίφημων προσφυγών που μαζικά είχαν καταθέσει σε ελληνικά δικαστήρια (8.000 περίπου αιτήσεις) για τη διεκδίκηση επιστροφής περιουσιών. Οι επικεφαλής των οργανώσεων, που βρίσκονται υπό την αιγίδα της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, είπαν ότι εάν δεν υπάρξει απάντηση από τα ελληνικά δικαστήρια μέχρι το καλοκαίρι, θα στραφούν στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

— Όσο κι αν ακούγεται απλή αυτή η διαδικασία, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη χώρα μας. Το δικαστήριο του Στρασβούργου συχνά πυκνά εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις σε περίπτωση μη έγκαιρης έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και συγχρόνως θα πρέπει -για καλό και για κακό- να προετοιμάζεται και νομικά η Πολιτεία για να αντιμετωπίσει τέτοιες υποθέσεις, εφόσον φυσικά γίνει αποδεκτή η εκδίκασή τους από το Δικαστήριο του Στρασβούργου. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εάν δεχθεί το Δικαστήριο να ανοίξει θέμα περιουσιών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το σημαντικό πρόβλημα θα προκύψει μεταξύ Γερμανίας, Πολωνίας, Ουγγαρίας…

— Είναι να μην μας πάρουν χαμπάρι. Μέσα σε όλους πρόεκυψαν και οι φίλοι Αιγύπτιοι. Εμείς πιστέψαμε ότι μετά το φοβερό σέρβις που τους προσφέραμε με τη στήριξη της δικτατορικής στρατιωτικής κυβέρνησης, θα είχαμε τουλάχιστον μια φιλική αντιμετώπιση. Από ό,τι βλέπουμε μάλλον δεν υπάρχει τέτοια διάθεση και πρέπει να ανησυχήσει λιγάκι το νεοκλασικό της Β. Σοφίας.
— Ο δρ Σαλάχ Ελ Γκενέντι είναι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βακουφίων της Αιγύπτου και, όπως μαθαίνουμε, επισκέφθηκε προσφάτως την Καβάλα και τη Θάσο για να επιβλέψει τη διαχείριση των Βακουφίων για τα οποία διατηρεί δικαιώματα ακόμη η Αίγυπτος από την εποχή του Μεχμέτ Αλή Πασά. Οι Αιγύπτιοι σχεδιάζουν, όπως μάθαμε, την εκμετάλλευση μιας έκτασης 11.500 τ.μ. σε τουριστική περιοχή της Θάσου και μια άλλη έκταση 45.000 τ.μ. στην περιοχή της Μακεδονίας ενώ συγχρόνως ενδιαφέρονται για την τουριστική αξιοποίηση του σπιτιού του Αλή Πασά αλλά και του συγκροτήματος της στρατιωτικής ακαδημίας που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

— Ούτε κριτική θα κάνουμε ούτε γκρίνια ταιριάζει. Απλώς θα πρέπει ίσως να διδαχτούμε από τους Αιγύπτιους για τον τρόπο που προσπαθούν, μέσα σε δύσκολες για τους ίδιους στιγμές, να διαχειρισθούν και να εκμεταλλευθούν την πολιτιστική κληρονομιά τους αλλά και την εθνική περιουσία τους.

— Παρά τις καλές σχέσεις, πάντως, δεν μπορεί να μην επισημανθεί η προβοκάτσια που πήγε να στηθεί εναντίον της χώρας μας από ημιεπίσημη αποστολή της Αιγύπτου στην Αθήνα, όπου επιχειρήθηκε να εμφανίσει έλληνα διπλωμάτη να συμφωνεί με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο. Η διαρροή παραλίγο να δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις της Αθήνας με το Κατάρ, αλλά δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και σώθηκε η κατάσταση. (Η αλήθεια φυσικά είναι ότι πράγματι το Κατάρ βρίσκεται πίσω από πολλές αναταραχές στη Μ. Ανατολή και βεβαίως και στην Αίγυπτο). 


www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: