Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Θράκη: «Μακεδόνες» και «Τούρκοι» μαζί, μήπως έχουν σχέδια… Ουκρανίας;

Το ότι οι Τούρκοι κάτι ετοιμάζουν στην ελληνική Θράκη δεν ξενίζει κανέναν που, στοιχειωδώς, παρακολουθεί τις εξελίξεις. Με όχημα το «Κόμμα Ισότητας Φιλίας Ειρήνης – DEB» το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει επίδειξη ισχύος στη Θράκη.
Για το σκοπό αυτό οι Τούρκοι, πέραν των τουρκόψυχων της μειονότητας, δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν και τους… «μακεδόνες» της Ελλάδας, οι οποίοι πρόκειται στις επερχόμενες ευρωεκλογές, να στηρίξουν το καθοδηγούμενο από την Άγκυρα DEB.

Η ανακοίνωση των «Αυτοχθόνων Μακεδόνων Φεντεραλιστών», δεν αφήνει αμφιβολία σε κανέναν εχέφρονα, ότι οι παλινωδίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με τελευταίο κρούσμα την περίπτωση Σαμπιχά Σουλεϊμάν, έχουν ανοίξει την όρεξη της Άγκυρας σε βαθμό άκρως επικίνδυνο πια. Γιατί τι αλήθεια θα συμβεί αν το DEB πάρει υψηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές; Μήπως ετοιμάζεται και στη Θράκη μας κανένα δημοψήφισμα τύπου Κριμαίας και Ανατολικής Ουκρανίας;


Ας δούμε την ανακοίνωση των «μακεδόνων» κι ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του:



«ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2014
ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ
Μακεδόνες, Μακεδόνισες,

Είμαστε λίγες ημέρες πριν από δυο πολύ σημαντικές για εμάς εκλογικές αναμετρήσεις: τις τοπικές δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Οι τοπικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για τους πολίτες γιατί η δημοκρατία δεν μπορεί να επιβληθεί από την κορυφή της πυραμίδας, είναι χτισμένη από τη βάση. Είναι γύρω από την Αγορά που διοργανώνονταν οι δημοκρατίες των πόλεων της αρχαίας Ελλάδας. Στο τέλος του Μεσαίωνα, είναι γύρω από τις κοινότητες, πόλεις-κράτη ή καντόνια, που αναπτύχθηκαν οι πρώτες μορφές των νέων δημοκρατιών. Η δημοκρατία δεν μπορεί να είναι παρά η κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό.

Έχοντας υπ’ όψη το αποτυχημένο ελληνικό πολιτικό σύστημα που πολύ συχνά ταυτίζεται με μια οικονομική ολιγαρχία, πιστεύουμε ότι η συγκέντρωση της εξουσίας οδηγεί αναπόφευκτα σε καταχρήσεις. Στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, ο έλεγχος της εκτελεστικής εξουσίας από την αντιπολίτευση και τους πολίτες είναι ανεπαρκής. Πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινοτήτων και να βοηθά τους κατοίκους να αναλάβουν την ευθύνη για το τι συμβαίνει στις πόλεις και στα χωριά τους.

Αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι στην ουσία μια υπηρεσία της κεντρικής κυβέρνησης με εφαρμογή Αθηνο-κεντρικών υπαγορεύσεων ( περικοπές στον δημόσιο τομέα, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, μη βιώσιμες πολιτικές σχεδιασμού, κ.λπ.) πάνω στο λαό μας.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη να εκλέξουν εκείνους τους υποψηφίους για την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν ακολουθούν κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά που θα θελήσουν να αγωνιστούν για να επιβάλλουν στην κεντρική εξουσία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου τους και των πολιτών του. Που θα είναι ανοιχτοί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και θα προσπαθούν να βρίσκουν την καλύτερη γι’ αυτούς λύση, στα πλαίσια πάντα του συλλογικού συμφέροντος και όχι του ατομικού.

Επιπλέον, όσον αφορά εμάς τους γηγενείς Μακεδόνες, θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να εκλέξουμε στα δημοτικά συμβούλια των περιοχών μας τους υποψηφίους εκείνους που θα προστατεύσουν την μοναδική ταυτότητα των αυτοχθόνων Μακεδόνων, τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους.

Αυτούς που θα έχουν σημαντικό ρόλο σε πολλές καμπάνιες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την σήμανση στην Μακεδονική γλώσσα, καθώς και το δικαίωμα που οι αυτόχθονες Μακεδόνες έχουν να προστατεύονται μέσω της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Εθνικές Κοινότητες και του Ευρωπαϊκού Χάρτη για τις Περιφερειακές η Μειονοτικές Γλώσσες. Τους συμβούλους που θα υποστηρίξουν την ενίσχυση της χρήσης της μακεδονικής γλώσσας (Μακεντόνσκι) και όλες τις πτυχές του μακεδονικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού μας.

Στις εκλογές για την Περιφέρεια, επίσης, οι γηγενείς Μακεδόνες θα πρέπει ψηφίσουν τους γηγενείς Μακεδόνες υποψήφιους που είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν στον αγώνα για την αναγνώριση των γλωσσικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων μας. Που θα στηρίξουν όλες μας τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι, στον χώρο της Αριστεράς που πιστεύουμε ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ακόμα σημαντικότερες για εμάς τους γηγενείς Μακεδόνες είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 2015 το Ευρωκοινοβούλιο θα έχει ένα πολύ πιο σημαντικό ρόλο στη νομοθετική διαδικασία γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία ποιοι θα μας εκπροσωπούν σε αυτό. Δυστυχώς, ως αυτόχθονες Μακεδόνες, όπως και πολλά άλλα περιφερειακά έθνη εντός των εθνικών κρατών της ΕΕ, δεν έχουμε την ανάλογη εκπροσώπηση γιατί οι ευρωβουλευτές εκλέγονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι από τις Περιφέρειες αυτών (εκτός ίσως λίγων εξαιρέσεων). Γι’ αυτό, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε άμεση εκπροσώπηση.

Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος για να μην προσπαθούμε να έχουμε μια φωνή που μπορεί να ακουστεί μέχρι τις Βρυξέλλες. Ως Μακεδόνες, δεν έχουμε κανένα λόγο να ενισχύσουμε με την ψήφο μας τα ελληνικά κόμματα που εκλέγουν ευρωβουλευτές, γιατί το 100% αυτών των κόμματων δεν μας αναγνωρίζει ούτε καν ως γλωσσική κοινότητα, πόσο μάλλον ως εθνική!
Στελέχη του Ουράνιο Τόξο, το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων, δηλώνουν ότι το κόμμα συμμετέχει τελικά και σε αυτές τις ευρωεκλογές. Μερικοί Μακεδόνες θα το ψηφίσουν. Υπάρχουν όμως χιλιάδες αυτόχθονες Μακεδόνες που είναι πολύ πικραμένοι από την ηγεσία αυτού του κόμματος που τους θυμάται κάθε 5 χρόνια και απαιτεί την ψήφο τους, ενώ, στην ουσία, δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Μακεδονική κοινότητα, παρά μερικές κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν άλλαξαν, όμως, την κατάσταση της προς το καλύτερο.
Επειδή η αποχή από αυτές τις ευρωεκλογές είναι η χειρότερη λύση για εμάς και επειδή το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συμμετέχει, για πρώτη φορά από την ίδρυση του, στις επόμενες ευρωεκλογές, οι γηγενείς Μακεδόνες έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε αυτό το κόμμα το οποίο αγωνίζεται εδώ και μερικά χρόνια, με σημαντικές επιτυχίες σε πολιτικό επίπεδο.

Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα ως Μακεδόνες είναι σχεδόν τα ίδια που αντιμετωπίζουν και οι συμπολίτες μας Τούρκοι της Δ. Θράκης, και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να ενώσουμε την φωνή μας με την δική τους για να μας ακούσουν επιτέλους όλους, προτείνουμε σε αυτές τις ευρωεκλογές να ψηφίσουμε όλοι οι γηγενείς Μακεδόνες το κόμμα ΚΙΕΦ/DEB, το οποίο έχει κάνει και αίτηση να ενταχθεί στην ομάδα της ΕΕΣ/EFA όπου, όπως γνωρίζετε, το Ουράνιο Τόξο είναι μέλος.

Για να ακουστεί η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινή γνώμη τα προβλήματα και την φωνή μας για την ισότητα, για την φιλία, για την ειρήνη ψηφίζουμε ΚΙΕΦ/Deb στις ευρωεκλογές του 2014…
Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί μια φωνή!…».

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: