Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η CIA είχε οργανώσει ομάδα Κοσοβάρων στην Ελλάδα με σκοπό την αποσταθεροποίηση

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή ο ανακριτής, στο γραφείο του οποίου φθάνουν πολλές πληροφορίες και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με συνέντευξη του δημοσιογράφου και ερευνητή - αναλυτή κ. Τιερί Μεϊσάν σε τηλεοπτικό σταθμό του εξωτερικού, πληροφορία που προέρχεται από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ αναφέρει ότι το 2008 η CIA είχε οργανώσει στη χώρα μας ομάδα Κοσοβάρων, οι οποίες προκαλούσαν βανδαλισμούς σε ελληνικές πόλεις.
Τώρα οι αρμόδιοι δικαστές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν, στα πλαίσια της κάθαρσης και αυτής της Υπηρεσίας, έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τον ταραγμένο Δεκέμβριο του 2008 και επεισόδια και βανδαλισμοί αρκετό χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο αμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαζ., ο οποίος εντοπίστηκε στην ανάκριση ως ο κύριος εμπλεκόμενος στο μεγάλο δίχτυ υποκλοπών τηλεφωνημάτων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών ήρθε και πρόσφατα στην Ελλάδα, υπηρετώντας βέβαια άλλον ρόλο σε σχέση με την παγίδευση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το 2004-2005.
Ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου για ΤΟ ΒΗΜΑ




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: