Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ίβανοφ σε Φούλε: Το ‘status quo’ απογοητεύει τα Σκόπια



Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, ότι η κατάσταση ‘status quo’ για την ένταξη των Σκοπίων είναι απογοητευτική.

Αυτό είπε στη συνάντηση που είχε με στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

«Η κατάσταση του καθεστώτος ‘status quo’δημιουργεί απογοήτευση στην κοινωνία μας. Αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για την αξιοπιστία της διαδικασίας της διεύρυνσης. Η πΓΔΜ ζητά η επόμενη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στη συνέχει, παράλληλα με την εντατικοποίηση της διαδικασίας μιλάμε και για την επίλυση της ονομασίας», είπε ο Ίβανοφ.

Μετά από αυτήν τη συνάντηση δεν έγιναν κοινές δηλώσεις, παρά μόνο έγιναν γνωστές οι θέσεις του προέδρου των Σκοπίων.

Στη συνάντηση, σημειώνει το δημοσίευμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ, οι εξελίξεις στη χώρα μετά τις εκλογές καθώς και η διαδικασία επίλυσης της διαφωνίας με την Ελλάδα.

Το απόγευμα ο Ίβανοφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων (φώτο άνω).

Ωστόσο, η εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’(φωτό κάτω) αναφερόμενη στη συνάντηση, σημειώνει ότι ο Στέφαν Φούλε του ζήτησε  να εξηγήσει τις αιτιάσεις του ΟΑΣΕ σχετικά με τις εκλογική διαδικασία στα Σκόπια και τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν.


http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: