Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εγχειρίδιο για Σκοπιανούς που δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα!


Σκόπια.

«Συνήθως πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, δημοσιεύονται οδηγίες για το πώς πρέπει να προστατεύσουν  οι ταξιδιώτες  τον εαυτό τους από τις ανεπιθύμητες ασθένειες.
Ωστόσο, πρόσφατα,  σε Σλάβους που έχουν διαβατήρια από τον Καναδά, τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία, έχει αποσταλεί ένα εγχειρίδιο- πως πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την άρνηση εισόδου στην Ελλάδα από τις συνοριακές αρχές», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:
Έτσι, εν αναμονή των θερινών διακοπών, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Σλάβων, η Ελληνική  Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Αθήνα), έχουν αποστείλει οδηγίες σε όλους τους σλαβικής καταγωγής πολίτες της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας που έχουν διαβατήρια των χωρών που διαμένουν, τι πρέπει να κάνουν όταν οι ελληνικές διασυνοριακές υπηρεσίες δεν τους επιτρέψουν την είσοδο στην Ελλάδα.
Το εγχειρίδιο λέει ότι σε περίπτωση που οι ελληνικές αστυνομικές αρχές αρνηθούν, πρέπει να εκδώσουν πιστοποιητικό της «άρνησης εισόδου στα σύνορα».
 Αυτό είναι ένα επίσημο έγγραφο στο οποίο θα γραφεί γιατί απαγορεύεται να εισέλθει ο πολίτης του Καναδά- για παράδειγμα. Το έγγραφο πρέπει να είναι γραμμένο στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και να είναι υπογεγραμμένο.
Η απόκτηση αυτού του εγγράφου είναι πολύ σημαντική, διότι αποτελεί απόδειξη ότι η είσοδος είναι παράνομη στην Ελλάδα και είναι στοιχείο με το οποίο μπορεί ο κάτοχος να προσβάλει την απόφαση αυτή. 
Στη συνέχεια- σύμφωνα με το εγχειρίδιο, θα πρέπει να επικοινωνήσει ο Σλάβος πολίτης,  άμεσα με έναν από τους οργανισμούς που παρακολουθούν αυτό το πρόβλημα, όπως είναι «Σλαβοσκοπιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας», η «Ελληνική Επιτροπή του Ελσίνκι και το «Διεθνές Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Σλάβων των Σκοπίων».
Αυτοί οι οργανισμοί είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφύγουν κατά των αποφάσεων των ελληνικών αρχών. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι οργανώσεις αυτές, έχουν λάβει θετικές απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την προσφυγή.
«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει αυτήν την πρακτική των διακρίσεων», γράφει χαρακτηριστικά ο Οδηγός.
Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των περιπτώσεων των πολιτών της Αυστραλίας, του Καναδά ή των ΗΠΑ, που βρίσκουν κωλύματα κατάγονται από την «Μακεδονία του Αιγαίου», όπου βρίσκονται τα πατρικά χωριά τους και στα διαβατήριά τους είναι γραμμένα αυτά με σλαβικά τοπωνύμια και όχι με ελληνικές ονομασίες. 
Για παράδειγμα γράφει «Λερίν» και όχι Φλώρινα.
Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου  η αιτιολογία για την απαγόρευση εισόδου είναι η «απειλή για την ασφάλεια» ή ότι είναι σε μαύρη λίστα. 
Ο λόγος για τον οποίο το πρόσωπο αυτό είναι στη μαύρη λίστα, κανείς δεν το αναφέρει και συχνά τέτοια είναι τα άτομα, ακτιβιστές, που πασκίζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα του MKD.


http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: