Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Νικήτας Κακλαμάνης -υποψήφιος δήμαρχος: "Στο συνδυασμό μου έχω ανθρώπους από όλα τα κόμματα" (Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Α9.84 της 1ης Απριλίου)

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει την παντελή ασχετοσύνη του… ανεξάρτητου υποψήφιου για το τι είναι η αυτοδιοίκηση.
Έχει πολιτικό χαρακτήρα αλλά δεν λειτουργεί ως υποπόδιο των κομμάτων.
Αν ο εν λόγω υποψήφιος και όλοι οι άλλοι, μελετούσαν λίγο τον υποφαινόμενο, δεν θα δημιουργούσαν τέτοια θολούρα στο θεσμό (για το θέμα αυτό βλ. το άρθρο μου: "Τα όρια ανάμεσα στο πολιτικό και κομματικό στοιχείο στην τοπική αυτοδιοίκηση" στο περιοδικό "Τοπική Αυτοδιοίκηση", τεύχ. 2/1979 και το έργο μου: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του Συντάγματος του 1975", εκδ. "ΚΕΔΚΕ", Αθήνα 1995, σελ. 99-124).
Μεσάνυχτα καλύπτουν, από πλευράς γνώσεως, την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων όλων των συνδυασμών (καλό θα ήταν, για να ξέρουν τι λένε, να μελετήσουν το τελευταίο μου συνοπτικόέργο: "Η άγνωστη τοπική αυτοδιοίκηση", εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας, Αθήνα 2014).
Υποψήφιοι "σωτήρες" της αυτοδιοίκησης: Με πορδές δεν βάφονται αυγά. Λίγη γνώση δεν βλάπτει.
Καταλήγοντας κάνω τούτη την πρόβλεψη - διαπίστωση: Οι εκλογές αυτές και οι δημοτικοί συνδυασμοί προμηνύουν αλλαγή, ανατροπή του έως σήμερα πολιτικού χαρακτήρα του θεσμού της αυτοδιοίκησης, ως απότοκο του ΤΕΛΟΥΣ της πολιτικής στην Ελλάδα, όπως τη γνωρίσαμε ως σήμερα. Αυτό όμως συνιστά αποδοχής της θεωρίας του FFukuyama: "Το τέλος της Ιστορίας και ο τελευταίος άνθρωπος".
Είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητούμε  κάτι σοβαρό στην Ελλάδα της μπουρδολογίας, η οποία ενδέχεται να επιλεγεί ως πειραματόζωο και γι' αυτή την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: