Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πολιτική - εξουσία - συνεργασίες

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για το αδύνατο των κομματικών συνεργασιών στο σάπιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, παραθέτω μερικές σκέψεις-κλειδιά για το θέμα
Παρακάμπτοντας τις ουτοπικές πλέον απόψεις του Πλάτωνος και του Αριστοτέλους που έδιναν υψηλό ηθικό περιεχόμενο στην πολιτική στην οποία οι πολιτικοί ασκούνται στην αρετή και τη διδάσκουν, έρχομαι σε αυτά που ισχύουν και εφαρμόζονται στην πράξη:
Μας είπε ο προπαγανδιστής του Γ΄ Ράιχ Γ. Γκαίμπελς: "Πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και όσα φαίνονται αδύνατα".
Ν. Μακιαβέλλι: "Αν θέλεις πάντα η τύχη να σου πηγαίνει δεξιά, πρέπει να πορεύεσαι ανάλογα με τον καιρό".
Καρντέλι: "Από την εξουσία σε παίρνουν μόνο με το φέρετρο".
Ν. Χρουτσώφ: "Η εξουσία είναι η απόλαυση των απολαύσεων".
Πλάτων: "Υπάρχουν εραστές της εξουσίας".
Κ. Μαρξ: "Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τους αλλά αντίθετα το κοινωνικό τους είναι καθορίζει τη συνείδησή τους" (ανάλυση αυτής της θεμελιώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς βλ. στο έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτοπία", εκδ. β' "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2013, σελ. 45 επ.).
Αυτές οι απόψεις που είναι καταστάλαγμα γνώσης και εμπειρίας απεικονίζουν την πολιτική δραστηριότητα ως ένα κοινωνικό πεδίο, πάνω στο οποίο τα πολιτικά όντα επενδύουν την προώθηση των ατομικών τους συμφερόντων, την καριέρα τους και τις φιλοδοξίες τους.
Αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθυμα να πράξουν ή να παραλείψουν τα πάντα προκειμένου να τα πετύχουν.
Αυτά σε διαχρονικό και παγκόσμιο πλαίσιο.
Συνεπώς: Οι διακηρύξεις τους και οι υποσχέσεις τους για την εξυπηρέτηση του γενικού  συμφέροντος, είναι πολιτική φενάκη.
Αν αυτή την παγκόσμια και διαχρονική λειτουργία της πολιτικής και των δρώντων πολιτικών όντων την προσγειώσουμε στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι αυτή η αμοραλιστική λειτουργία τους δρα πολλαπλασίως.
Αυτό το κοινωνικό-πολιτικό γεγονός προκύπτει, κατά τρόπο προφανέστατο, από το ότι η πολιτική στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σ' ένα πεδίο ληστών και πλουτισμού στο οποίο όλα επιτρέπονται.
Των πραγμάτων ούτως εχόντων καταλήγω στην άποψη-διαπίστωση ότι τα όσα άθλια θα δούμε στο θέμα των κομματικών και ατομικών συνεργασιών, στην Ελλάδα των αθλίων, απορρέουν από τις πιο πάνω αλήθειες.
Τα περί του αντιθέτου λεγόμενα περί πατρίδος είναι απάτη μεγάλης ολκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: