Σλαβική Διασπορά: Οι γείτονες πρέπει να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα κατά των «Μακεδόνων»
Στην Ουάσιγκτον, στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία και στο Τορόντο του Καναδά, σήμερα η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά και όλοι οι Σλάβοι από τη Μακεδονία σε όλον τον κόσμο, έκαναν εκδηλώσεις για την 100η επέτειο από την έναρξη του Α΄Βαλκανικού Πολέμου, στις 8 Οκτωβρίου του 1912.
«Ο πόλεμος ήταν η αρχή της μαζικής εθνοκάθαρσης των «Μακεδόνων» (Βουλγαρο-Σλάβων). Οδήγησε σε μια άδικη διαίρεση της εθνικής και της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ο πόλεμος προκάλεσε τεράστια δεινά στους «Μακεδόνες» (Βουλγαρο-σλάβους), και πολλοί υποχρεώθηκαν σε εξορία σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων και στον κόσμο.
Η Παγκόσμια Σλαβική Διασπορά εμπρός στα θύματα του Πρώτου Πολέμου καλεί όλους τους «Μακεδόνες» (Σλαβο-Βούλγαρους) να αγωνιστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομογενών σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στους «Μακεδόνες» (Σλαβοβούλγαρους) της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, για μια ισότητα των πολιτών και εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους», δήλωσε η Παγκόσμια Σλάβικη Διασπορά, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Σκόπια: «Οι Έλληνες απαντούν στον Τάτσι»
Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια αντέδρασε σήμερα στην επιστολή διαμαρτυρίας του ηγέτη του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων –DPA, Μεντούχ Τάτσι την οποία απέστειλε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Ο κ. Τάτσι πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται. Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, μπορεί να βρεί απάντηση στις εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που εργάζονται και ευημερούν στην Ελλάδα», λέει η απάντηση, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.
Το περιστατικό στα σύνορα και η επιστολή Τάτσι σε Σαμαρά
Η συμμετοχή του ηγέτη του DPA στο συνέδριο του κόμματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να εξόργισε τους Έλληνες.
Ως εκδίκηση, για ασήμαντους λόγους, κατά την επιστροφή στην πατρίδα του, τον σταμάτησαν οι ελληνικές αρχές των συνόρων.
Το περιστατικό αυτό ανάγκασε τον ηγέτη του Δημοκρατικού Αλβανικού Κόμματος να απευθύνει επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η επιστολή αναφέρει ότι «παρά την καλή θέληση και την επιθυμία μου να λάβω διευκρινίσεις σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στα σύνορα της χώρας σας, από τους εκπροσώπους της πρεσβείας σας στα Σκόπια, δυστυχώς δεν έγινε.
«Κατά την επιστροφή μου από ένα επίσημο ταξίδι στην Άγκυρα, όπου είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος στο συνέδριο του κόμματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρατικοί αξιωματούχοι σας στη διάβαση των συνόρων, αρνήθηκαν το δικαίωμα να εισέλθω στην Ελλάδα με το πρόσχημα ότι ο οδηγός μου δεν είχει ‘διεθνές δίπλωμα οδήγησης’», γράφει ο ηγέτης του DPA στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο Τάτσι επισημαίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι πρόεδρος του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος των Αλβανών στην αντιπολίτευση στα Σκόπια και συγχρόνως είναι μέλος του Κοινοβουλίου.
«Θα μπορούσα να έχω κατανόηση για τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που διέρχεται η κυβέρνησή σας από την κρίση που σας έχει πλήξει, αλλά τέτοια περιστατικά δεν συμβάλλουν στην εικόνα της χώρας σας», δήλωσε ο Τάτσι στην επιστολή του.
Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες προκλήσεις από τις ελληνικές αρχές προς τους Τσάμηδες Αλβανούς που δεν έχουν δυνατότητα να επισκεφθούν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα, μάλιστα με τον Τάτσι, είναι αντίθετη η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης προς τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας και χαρακτηρίζει ως εχθρική την αντιμετώπιση γενικά των Αλβανών.
Πρόεδρος Σκοπίων : Ο Ρώσος Γκορμπατσόφ είναι «Μακεντόνετς» από τη «Μακεδονία του Πιρίν»…
Ο τελευταίος κομμουνιστής ηγέτης της πάλαι ποτε Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ήταν «Μακεδόνας» από τη «Μακεδονία του Πιρίν», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ.
Σύμφωνα με τη σλαβική εφημερίδα «Focus», όπου φιλοξενεί μια συνέντευξη του δημάρχου του Κάρπος, Στέβτσο Γιακιμόφσκι, ο Γκιόργκι Ίβανοφ είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο Ρώσος ηγέτης της Περεστρόϊκα, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ήταν «Μακεντόνετς»- Σλάβος της Μακεδονίας δηλαδή- από τη λεγόμενη «Μακεδονία του Πιρίν», μια εδαφική έκταση που ανήκει στη Βουλγαρία.
Έκθεση στα Σκόπια: «Οι χάρτες δείχνουν τη βία κατά του ‘μακεδονικού’ λαού και του εθνικού του χώρου»
«Ένας χάρτης αντιστοιχεί με χίλιες λέξεις και αυτοί οι χάρτες ξεφυλλίζοντάς τους μαρτυρούν τη βία κατά του εδάφους της Μακεδονίας, του μακεδονικού λαού και του εθνικού τους χώρου, όπου λειτουργούσαν μέσω των αιώνων», γράφει η σλαβική εφημερίδα Βέτσερ για την έκθεση χαρτών της Μακεδονίας από τον 15ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα προπαγανδίζοντας σε δύο σημεία.
Πρώτο ότι οι Σλάβοι που αυτοαποκαλούνται ‘Μακεδόνες’ είναι οι κληρονόμοι της αρχαίας Μακεδονίας και δεύτερο ότι το σλαβικό κρατίδιό τους είναι ένα κομμάτι της Μεγάλης Μακεδονίας που μοιράστηκε σε γειτονικές χώρες.
Χαρακτηριστικό των χαρτών αυτών είναι ότι η πόλη Σκόπια δεν βρίσκεται στα όρια της γεωγραφικής Μακεδονίας αλλά στην Δαρδανία.
Γράφει το δημοσίευμα:
«Όλοι οι χάρτες από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια παρουσιάζουν τον ιστορικό και γεωγραφικό εθνικό χώρο της Μακεδονίας με τοπωνύμια που είναι αναγνωρίσιμα σε εμάς καθώς πηγάζουν από τους Μακεδόνες και τους Σλάβους…», είπε ο Αλντο Κλίμαν πρόεδρος του σλαβικού πολιτιστικού φόρουμ ‘Πούλα’ της Κροατίας που είναι και ο παρουσιαστής της έκθεσης.
(Αναφέρεται προφανώς σε βουλγαρικούς χάρτες του τέλους του 19ου αιώνα και αρχών του 20ου που τότε η Βουλγαρία διεκδικούσε τη Μακεδονία)
Παρουσιάζονται σήμερα στις επτά στο Εθνικό Μουσείο των Σκοπίων και η έκθεση αποτελείται από 75 χάρτες με πρώτο του Hartmann Shedel του 1497, του Sebastian Münster του 1550, του Gerard Mercator του 1607 κλπ.
Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης του Barbelini, γράφει το δημοσίευμα, που διαφοροποιεί τα εδάφη της Μακεδονίας από αυτά της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και παρουσιάζει σε αυτόν τον μακεδονικό αρχαιολογικό χώρο, τους Στόβους.
«Μερικά από τα τοπωνύμια των μακεδονικών χαρτών έχουν μικρές αλλαγές ανάλογα με το που έχουν τυπωθεί, στη Γερμανία ή την Ολλανδία και από ποιες πηγές παρουσιάζονται, αλλά είναι ‘μακεδονικά’ αναγνωρίσιμες», σημειώνει ο παρουσιαστής, ο οποίος γεννήθηκε στο Μοναστήρι, σπούδασε στα Σκόπια και είναι συλλέκτης παλαιών χαρτών.
www.echedoros-a.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου