Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Όταν οι τουρκοπράκτορες υποδύονται τους δασκάλους…


     Το παραλήρημα του Σαμή Αλή Τοραμάν, προέδρου του (παράνομου) «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», για την εκπαιδευτική καταπίεση που υφίστανται από το ελληνικό κράτος οι…Τούρκοι της Θράκης!
     Γνωστή η περίπτωση βεβαίως του αξιότιμου Σαμή Αλή Τοραμάν, που δεν χάνει ευκαιρία να επιδείξει τα αισθήματα λατρείας προς τη…Μητέρα Πατρίδα του και τα αντίστοιχα αποστροφής του προς τη χώρα που τον φιλοξενεί (ως υπήκοο) – και πάντως όχι ευγνωμοσύνης που δεν τον έχει πετάξει ακόμη κλωτσηδόν πέρα από το ποτάμι. Διαβάστε τώρα εσείς το νέο παραλήρημα του πρακτορίσκου(στην πρώτη φωτογραφία τον βλέπετε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, να ποζάρει πανευτυχής μπροστά στο άγαλμα του Κεμάλ), σχετικά με την εκπαιδευτική καταπίεση που υφίστανται οι…ταλαίπωροι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης από την αυταρχική Ελλάδα, όπως το μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr από την επίσημη ιστοσελίδα της αλυτρωτικής τουρκικής οργάνωσης Yunturk (στις 14/10/2012):
      «Ο Τοραμάν μετέχοντας σε εκδήλωση στο Λουλεμπουργκάζ με τίτλο ¨Η Λοζάνη στις μέρες μας και η Εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨, είπε πως ¨Πάντοτε ήμασταν υπό καταπίεση. Αλλά δεν υποκύψαμε καθόλου. Ο άνθρωπος της Δυτικής Θράκης δεν θα υποκύψει έναντι των πιέσεων. Λένε πως η μειονοτική εκπαίδευση αιμορραγεί. Η μειονοτική εκπαίδευση δεν αιμορραγεί, έπαθε γάγγραινα πια¨.
     Ο Τοραμάν μιλώντας στην εκδήλωση που οργανώθηκε στην αίθουσα Aşkiye-Neşet Çal είπε πως τα τουρκικά σχολεία στην Ελλάδα μέρα με την μέρα μειώνονται και ότι σε αυτό συμβάλλει η μείωση των γεννήσεων, η μετανάστευση των ανθρώπων στις μεγάλες πόλεις, η εκ μέρους του κράτους κατεύθυνση και το γεγονός πως οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε κρατικά σχολεία.
    Ο Τοραμάν ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Κομοτηνή 2.888 μαθητές, 440 δάσκαλοι και 100 σχολεία, στην Αλεξανδρούπολη 428 μαθητές, 40 δάσκαλοι και 16 σχολεία, στην Ξάνθη 2.841 μαθητές, 180 δάσκαλοι και 58 τουρκικά σχολεία και 2 τουρκικά λύκεια, και είπε : ¨Ένα άλλο θέμα είναι το σύστημα της μεταφερόμενης εκπαίδευσης. Μαθητές των σχολείων μας που μειώνονται, μεταφέρονται σε ακατάλληλα προκατασκευασμένα σχολεία. Δεν είμαστε ενάντιοι στην μεταφερόμενη εκπαίδευση. Εμείς οι σύγχρονοι δάσκαλοι είμαστε ενάντιοι στην μεταφορά των μαθητών μας σε προκατασκευασμένα σχολεία, χωρίς να μας ρωτούν.¨
     Ο Τοραμάν είπε ακόμη πως συγκινήθηκε όταν άκουσε τα παραδοσιακά τραγούδια ¨Κοιλάδα του Βαρδάρη¨ και ¨Γέφυρα Αδριανούπολης¨ και ανέφερε τα εξής: ¨Εμείς είμαστε όλοι Τούρκοι και αγαπάμε τον τουρκικό πολιτισμό. Εμείς μέχρι την τελευταία μέρα θα αναζητούμε δρόμους επωφελείς για την εκπαίδευση και τη μειονότητα. Η μειονότητα δεν προσδιορίζεται. Μόνο αυτοί που την ζούνε το γνωρίζουν. Είναι αβάσταχτο στα εδάφη που νομίζεις δικά σου, να γίνεσαι κάτι άλλο. Όλοι μας συγκινούμαστε όταν λέγονται η ¨Κοιλάδα του Βαρδάρη¨ και η ¨Γέφυρα Αδριανούπολης¨. Επιδιώκουν να αποκόψουν αυτούς τους δεσμούς μας, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Εγώ αισθάνομαι τιμή και υπερηφάνεια ως δάσκαλος και ως συμπολίτης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Εμείς είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τη γλώσσα μας και τον τουρκισμό μας και αυτή η αγάπη θα συνεχιστεί. Εμείς ζητάμε ένα κράτος, που στέκεται ισχυρό πίσω μας. Ευτυχώς που έχουμε την Τουρκία για μητέρα πατρίδα μας. Η Τουρκία πάντα μας υποστηρίζει. Πρέπει να συμβάλουμε στην ενότητα και ομοψυχία της Τουρκίας και όχι στην διαίρεση της. Τρομάζουν από τους ανθρώπους που έχουν πάρει τουρκικό πολιτισμό. Πιστεύουμε πως οι πολιτισμοί έχουν πολλά να πάρουν ο ένας από τον άλλο. Για αυτό να μην φοβούνται από τον πολιτισμό».
     Ε, εμείς – αντί άλλου σχολίου – σκεφτήκαμε απλώς να σας δείξουμε μια ακόμη φωτογραφία από πρόσφατη εκδήλωση, στην οποία μετείχε ο αξιότιμος κύριος Τοραμάν. Κάτω από τηγνωστή σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Είπαμε όμως: αν υπήρχε κράτος, όλο αυτό το ασύδοτο πρακτοροσκυλολόι θα είχε εδώ και χρόνια εκδιωχθεί με τις κλωτσιές από τη χώρα μας. Τώρα που υπάρχει μόνο παρωδία κράτους…

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: