Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σχέδιο διαμελισμού της Χώρας!

Γράφει ο Δαμωνίδης

«Σιωπή ασυρμάτου» επιβλήθηκε από την «Τρόικα Εσωτερικού», όταν μέλος της «Τρόικας Εξωτερικού» έθεσε θέμα εκκένωσης νήσων με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων, κυρίως νησιών του Αιγαίου και δη εκείνων (π.χ. Γαύδου, Φούρνων, Μεγίστης κ.λπ.) από τις οποίες προσδιορίζεται το εύρος της ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)!

Το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει ότι νησιά ακατοίκητα δεν αποτελούν «στίγμα» με τη γεωγραφική έννοια, προκειμένου να καθορισθούν τα όρια της ΑΟΖ.

Μάλιστα, η «Τρόικα Εσωτερικού» επιτίμησε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος απεκάλυψε τη θρασύτατη απαίτηση του Τροϊκανού κατώτατου υπαλλήλου, αντί να τον κηρύξει persona non grata και να τον απελάσει αυθωρεί από την Ελληνική Επικράτεια…

Ω, του μεγέθους της δουλοφροσύνης! Και δη, όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα εξάρτησης και τον άμεσο κίνδυνο ιστορικής έκλειψης.

Αντ' αυτών, η «Τρόικα Εσωτερικού», διά στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, διείδε στις χαμηλού τόνου, δυστυχώς, επί του θέματος, αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τουλάχιστον… αντιπατριωτική στάση!

Πατριώτες και «μαχαλόμαγκες»…

Ω, της «πατριωτικής» μεγαλοφροσύνης της «κυβερνώσας Ελίτ», η οποία διά των χειλέων του Προέδρου της Βουλής («τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», ανιστορεί ο θυμόσοφος Λαός μας), διακρινομένου για το ύφος της «μαχαλομαγκιάς», την ίδια στιγμή των θρασύτατων απαιτήσεων του κατώτατου υπαλλήλου της «τρόικας», παραχωρούσε το μισό Αιγαίο στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών!

Αλλά «γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει»! Και οποία ματαιοπονία από Ανεπάγγελτους Επαγγελματίες της Πολιτικής, οι οποίοι εμπράκτως έχουν δαιμονοποιήσει τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό και λοιδορούν την έννοια της Εθνικής Ανεξαρτησίας;

Και οποία απαίτηση από τους ιδεολογικούς επιγόνους της «Μικράς και εντίμου Ελλάδος»;

Έχουν άραγε το «ιστορικό προνόμιο» να απονέμουν τίτλους Δημοκρατικού Πατριωτισμού οι επίγονοι των ιδρυτών των Ταγμάτων Ασφαλείας στη διάρκεια της πρώτης Γερμανικής Κατοχής, των Δωσιλόγων και Μαυραγοριτών της ίδιας περιόδου, που εγγράφουν στο ενεργητικό τους τον εκ λιμοκτονίας θάνατο 600.000 και άνω Ελλήνων της ίδιας περιόδου;

Είναι κατάδικοι στην Ιστορική Συνείδηση του Έθνους.

Το Χθες είναι πλέον στην κρίση της Ιστορίας, που αμετακλήτως έχει εκδώσει το πόρισμά της. Όμως, υπάρχει και το εν «κρυφώ και παραβύστω» σχεδιαζόμενο Σήμερα, όπως το εκπονούμενο σχέδιο για την καθιέρωση

Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στη Θράκη, Γερμανικής κι αυτό έμπνευσης, που καθιστά την ευαίσθητη αυτή περιοχή αποικία εντός της Ελληνικής Επικράτειας των Γερμανικών και άλλων ανθελληνικών οικονομικών συμφερόντων, προοιωνίζουσα τη σχεδιαζόμενη, οιωνεί μελλοντική απόσπαση της περιοχής από τον κορμό της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Και στο σημείο αυτό προβάλλει το επιτακτικό καθήκον των Δημοκρατικών Δυνάμεων, της Καθόλου Αριστεράς, να εκφράσουν, όπως και στη διάρκεια της πρώτης Γερμανικής Κατοχής, τα Πατριωτικά Αισθήματα του Ελληνικού Λαού και να ηγηθούν του Αγώνα για τη ματαίωση των υποχθονίων σχεδίων του διαφαινόμενου διαμελισμού της Χώρας.

Δημοκρατικό πρόσημο…

Έχει λεχθεί, και αποτελεί πιστοποιημένο, αναντίλεκτο, Ιστορικό γεγονός: «Στην Ελλάδα το Πατριωτικό και Απελευθερωτικό Κίνημα είχε πάντα δημοκρατικό πρόσημο. Ρήγας Φεραίος, Φιλική Εταιρεία, Επανάσταση του 1821, Κίνημα του 1909 και Βενιζέλος, Αντίσταση στην Κατοχή, Αντιδικτατορική Αντίσταση, Λαϊκοί Αγώνες στη Μεταπολιτευτική διαδρομή.

Επίσης, πιστοποιημένο και αναντίλεκτο ιστορικό γεγονός είναι ότι σημαντικό τμήμα των «κυβερνωσών Ελίτ» (Μεταπρατικό Κεφάλαιο, Ανεπάγγελτοι Επαγγελματίες της Πολιτικής, Πολιτικές και Οικονομικές «Φαμίλιες») κατέφευγαν και καταφεύγουν στην Ξένη Προστασία, προκειμένου να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη νομή και απομύζηση του μόχθου του Ελληνικού Λαού και τη λεηλασία του Εθνικού Πλούτου της Χώρας.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα και ο Λαός της δεν χωρεί το δίλημμα του Ηρακλή: «Ποτέραν των οδών τράπωμαι». Μία είναι η οδός: Η Ευθεία της Αντίστασης στους Ξένους επικυρίαρχους και τα ντόπια κοπέλια τους…

Αποτελεί Εθνικό Έγκλημα η εκποίηση, και δη «μπιρ παρά», των στρατηγικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού της Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.

Το Εκδοτικό-Επιχειρηματικό «Σύμπλεγμα», ήδη, υποδυόμενο τον ρόλο της «αστυνομίας της σκέψης», επιδίδεται σε μία επιδέξια διαμόρφωση των συνειδήσεων της Κοινής Γνώμης και θεωρεί την πληροφορία, πάνω απ' όλα, ως εμπόρευμα. Αυτή δε η τακτική επισκιάζει τη θεμελιακή αποστολή των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, που είναι ο διαφωτισμός και ο εμπλουτισμός της δημοκρατικής συζήτησης.

Οι διαφημιστές της Χρυσής Αυγής… 

Ενδεικτικό παράδειγμα των ημερών η ακατάσχετη προβολή, αναντίστοιχη προς την κοινωνική απήχηση, της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των δραστηριοτήτων της. Γάμοι «διακεκριμένων» μελών της, π.χ. Ηλία Παναγιώταρου, σεξισμός του περιβόητου Ηλία Κασιδιάρη και άλλα συναφή. Απώτερος στόχος να εξωραϊσθεί η φασιστική τακτική του «Κινήματος», να το καταστήσει το «Σύμπλεγμα» συμπαθητικό στην Κοινή Γνώμη, ώστε να το επισείει, και ενδεχομένως να το χρησιμοποιήσει ως ανάχωμα στους δημοκρατικούς αγώνες του Λαού.

Η εικόνα είναι το παν. Και μάλιστα όταν τα γεγονότα παράγουν «δυνατές» εικόνες - βιαιοπραγίες, βωμολοχίες παίρνουν το προβάδισμα στην ενημέρωση των άλλων γεγονότων, ακόμα κι αν σε γενικές γραμμές είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Μάλιστα, αυτός ο θεμελιακός νόμος της τηλεοπτικής ενημέρωσης δεν είναι άγνωστος στην Πολιτική Εξουσία και, βεβαίως, στο Εκδοτικο-επιχειρηματικό «Σύμπλεγμα», που τον χρησιμοποιεί προς όφελός του και στην εξυπηρέτηση των αλλότριων σκοπών του.

Το τελευταίο, ειδικά στην Ελλάδα, και δη στα ιδιωτικά τηλεοπτικά Μέσα, μετέρχεται διττή τακτική, αναλόγως σε ποιο βαθμό εξυπηρετούνται οι στόχοι τους: «Όλα εικόνα» ή «Καμία εικόνα».

Στην πρώτη περίπτωση, η ανάγκη για πληροφορίες οδηγεί στη δημιουργία πλαστών εικόνων. Στη δεύτερη, «Καμία εικόνα», μοιραίως η κατάσταση οδηγείται στη λογοκρισία.

Καταληκτικό συμπέρασμα: Τα ΜΜΕ, και ειδικότερα τα ιδιωτικά, αποτελούν την προωθητική δύναμη, τους διαφημιστές της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Το «Σύστημα» την έχει ανάγκη. 


www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: