Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το Αλβανικό κράτος κατά των Ελλήνων εθνικιστών


avramopoulos-panaritiΕπίθεση κατά των Ελλήνων πατριωτών, που συμμετείχαν στις εορτές της 28η Οκτωρίου, έκανε ο ΥΠ.Εξ της Αλβανίας, λέγοντας: "Τέτοιες φασιστικές πορείες δεν θα επιτραπούν στην Αλβανία . Επίσης τέτοιες τελετές μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γίνονται επιδρομές μέσα στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση από τις αρχές της γειτονικής χώρας και αυτό είναι μια ασέβεια». Δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα στην Ελλάδα, έιχα δηλώσει ξεκάθαρα και με έμφαση στον έλληνα ΥΠΕΞ κ. Αβραμόπουλο , και συμφώνησε και ο ίδιος ότι τόσο η αλβανική κυβέρνηση όσο και η ελληνική θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγχονται αυτοί οι σχηματισμοί, με ακραίους, φασιστικούς και εθνικιστικούς προσανατολισμούς που σκοπό έχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μας.
«Θεωρώ απολύτως αδικαιολόγητες την ανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων που υπενθυμίζουν άλλες εποχές παρόμοιες με εκείνες των χρόνων του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου όπως « Η Μεγάλη φασιστική πορεία προς τη Ρώμη» ( του Ντούτσε)κλπ. Επειδή κατά κανόνα είναι περιττές. Τέτοια γεγονότα είναι φυσικό και αρκετά λογικό να προκαλούν αντιδράσεις "συνέχισε ο Παναρίτι
«Κάνω έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να προβαίνει σε μεγαλύτερο και πιό λεπτομερή έλεγχο των εξτρεμιστικών ομάδων και κάθε κίνηση τους πρέπει να κοινοποιείται στο υπουργείο εΕξωτερικών της Αλβανίας. Τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης», δήλωσε ο υπουργός Έντμοντ Παναρίτι.
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: