Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ανάπτυξη ενάντια στην καταστροφή

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Για να προσπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες της πατρίδας πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. Είναι μια αναγκαία πράξη για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα. Αυτή η ανάπτυξη όμως δεν πρέπει να γίνει εις βάρος του λαού και της γης μας. 

Κατά συνέπεια πρέπει να είμαστε και προσεχτικοί διότι μερικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση προτείνοντας λύσεις που καταστρέφουν οριστικά το περιβάλλον όπως γίνεται με την χημική εξόρυξη του χρυσού. 

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει ν’ αντισταθούμε στη Μακεδονία και τη Θράκη. Όσον αφορά στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και που θα δημιουργήσουν τοπικές διαφορές προς όφελος ξένων συμφερόντων πρέπει να μην πέσουμε στην παγίδα τους. 

Τώρα στον τομέα των εναλλακτικών μορφών ενέργειας με τη χρήση των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών, είμαστε βέβαια θετικοί αλλά όχι όταν αυτό γίνεται με εξαντλητικό τρόπο για το έδαφος, αλλιώς θα δημιουργήσουμε προβλήματα και στον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας. Άλλο χρήση με νοημοσύνη κι άλλο βάρβαρη εκμετάλλευση. 

Πρέπει λοιπόν να κάνουμε στρατηγικές επιλογές που προσφέρουν αποτελεσματικές και πρακτικές λύσεις. 

Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να καταπατήσουμε και τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου και προτείνουμε να γίνει η αξιοποίηση της Ελληνικής ΑΟΖ σε πολύ μακρινές περιοχές στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης όπου βρίσκονται τα μεγάλα κοιτάσματα της πατρίδας μας, έτσι ώστε να γίνει μια στρατηγική επένδυση για το λαό μας και για το μέλλον του με αληθινές θέσεις εργασίας. 


  

http://www.lygeros.org/articles?n=10447&l=gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: