Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αφιερώνεται στους... αντιρατσιστές. Δημοσθένης (384-322 π.Χ.)

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


"Στα μάτια όλων παραμένει  ο μεγαλύτερος ρήτωρ όλων των εποχών… Ο πρώτος μεγάλος θεωρητικός του Κράτους Δικαίου, προχωρώντας μάλιστα πολύ πιο πέρα από όσα εδίδαξαν οι νεώτεροι θεωρητικοί του Κράτους Δικαίου".
Είναι τόσο εκτεταμένο το πεδίο του πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού και τόσο πρωτοπόρες  οι ιδέες του και οι προτάσεις, ώστε όχι μόνο να διδάσκεται στα ξένα πανεπιστήμια αλλά και ν' αποτελεί το δάσκαλο συγχρόνων στοχαστών.
Ο Γ. Βλάχος, ο αείμνηστος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής της πολιτικής επιστήμης στη Γαλλία και την Ελλάδα, στον οποίο ανήκει το πιο πάνω παράθεμα, προσθέτει: "Ο Αθηναίος πολιτικός προβαίνει σε διαπιστώσεις και εξαγγέλλει αρχές που θα επαναλάβει…. Ο Immanuel Kant, κατά τους χρόνους της Γαλλικής Επαναστάσεως, δηλαδή έπειτα από δύο χιλιάδες εκατό ολόκληρο χρόνια" (βλ. το έργο του: "Η ιδέα του ελεύθερου ανθρώπου στη δημοκρατία των Αθηναίων. Η μαρτυρία του Δημοσθένους", εκδ. "Σάκκουλα", Αθήνα, 1992, σελ. 132. Πρόκειται για ένα ντοκουμενταρισμένο έργο με πλούσια βιβλιογραφία και γνώμες έγκυρες ξένων επιστημόνων).
Αυτός είναι, λοιπόν, ο "μεγαλύτερος ρήτωρ όλων των εποχών", που δεν υπάρχει ούτε στη σημερινή Αθήνα ούτε και σε άλλη πρωτεύουσα της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Γιατί να το κρύψουμε και γιατί να πούμε ότι ο Δημοσθένης είναι το ίδιο  -στο μυαλό- με έναν θιασώτη των λαθρομεταναστών.
Γιατί η Ιστορία δεν γράφει για τους προστάτες των λαθρομεταναστών αυτά που γράφει για το Δημοσθένη;
Τι γράφει η Βρετανική Ιστορία; Να, ο φυλετικός ρατσισμός: "Ο διασημότερος ρήτορας της αρχαίας Ελλάδας" (βλ. "Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδος, του παν/μίου του Καίμπριτζ, Λονδίνο 1988, επανέκδοση από την εφ. "Τα Νέα", 2006, τόμ. Ζ΄ (7ος), σελ. 173)/
Είναι, λοιπόν, ρατσισμός να γράφονται και να λέγονται αυτά και να μην νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες. Πρέπει να  "είμαστε όλοι στα σκατά", όπως μας κατάντησαν οι… αντιρατσιστές κυβερνώντες αυτών των χρόνων;
Σοβαρευτείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: