Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στήνεται καλά το «μειονοτικό» στη Ρόδο!


     Νέα εκδήλωση από τα όργανα της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, που κλιμακώνουν τις δράσεις τους για την εμπέδωση τουρκικής συνείδησης στους μουσουλμάνους της περιοχής…
     Σας έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές από το ιστολόγιο «Προξενείο-Στοπ» για την απόπειρα της Τουρκίας να στήσει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησα, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να εμφανίσει και να «τεκμηριώσει» την ύπαρξη πολυπληθών τουρκικών πληθυσμών (και δη καταπιεζόμενων) όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο, τους οποίους φυσικά στη συνέχεια θα εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος. Η συγκεκριμένη απόπειρα στη Ρόδο περνάει ως επί το πλείστον μέσα από τον λεγόμενο «Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδελφοσύνη», έναν τουρκοσύλλογο που διακινεί τουρκικό χρήμα και βρίσκεται σε άμεση σύνδεση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς τουρκόφρονες κύκλους της Θράκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά. Και επ’ αυτού βέβαια θυμίζουμε και τις εκατέρωθεν εκδρομές, αλλά κυρίως την αποστολή στη Ρόδο του πρακτορίσκου Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη του ψευδομουφτή ΞάνθηςΑχμέτ Μέτε, για να “οργανώσει” τους εκεί μουσουλμάνους (στην 1η φωτογραφία βλέπετε το ΔΣ του συγκεκριμένου συλλόγου και στο βάθος – με το άσπρο πουκάμισο – τον Μέτσο, δίπλα στον πρόεδρο Μεχμέτ Ζαμανάκη).
     Προ ολίγων ημερών λοιπόν, ο εν λόγω σύλλογος, που κινείται ξεκάθαρα για τη διάδοση των…ιδεωδών του τουρκισμού, διοργάνωσε μία ακόμη πολύ χαρακτηριστική – για τα ενδιαφέροντα και τις στοχοπροσηλώσεις του – εκδήλωση, στο εντευκτήριό του (που θυμίζουμε ότι εγκαινιάστηκε πρόσφατα, παρουσία του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, πολλών ακόμη Τούρκων αξιωματούχων, δυστυχώς όμως και…ελληνοφώνων βουλευτών). Σκοπός ήταν να τιμηθεί η…«Ημέρα της Μητρικής Γλώσσας»! Όπως μας ενημερώνει η προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ» (η συχνή αναφορά των τουρκοδράσεων στα Δωδεκάνησα από τον μειονοτικό τύπο της Θράκης είναι μία ακόμη πτυχή της στενής συνεργασίας που προαναφέραμε), η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους «Τούρκους της Ρόδου» στις 7 Οκτωβρίου και σε αυτήν παρουσιάστηκαν επιδείξεις από τους μαθητές των δασκάλων Τζαχίτ και Γκιουλτέν Αλιοσμάν.
    Αφού προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου Μεχμέτ Ζαμανάκη, πήρε τον λόγο ο Τζαχίτ Αλιοσμάν ο οποίος μίλησε σχετικά με την μητρική γλώσσα, τονίζοντας πως «τρέφει ελπίδες για τους Ροδίτες αδερφούς του που εδώ και 40 χρόνια στερημένοι της τουρκικής εκπαίδευσης αγωνίζονται να συντηρήσουν την μητρική τους γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, και αυτό γίνεται αντιληπτό από την λάμψη στα μάτια τους. Ο Τζαχίτ Αλιοσμάν ανέφερε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την εκδήλωση».
     Πολύ χαρακτηριστικό όμως και το πρόγραμμα της εκδήλωσης (στιγμιότυπο βλέπετε στη 2η φωτογραφία), στην οποία «αρχικά τα μικρά παιδιά (3-5 ετών) ανέγνωσαν ποιήματα και παραδοσιακά τραγούδια στα τουρκικά. Αργότερα η ηλικιακή ομάδα 6-12 ετών έπαιξαν πάλι σκετς στα τουρκικά, ανέγνωσαν ποιήματα σχετικά με τη μητρική γλώσσα, και είπαν ανέκδοτα. Η δε μεγάλη ηλικιακή ομάδα (12-18 ετών) διάβασαν τα ποιήματα ¨Πρόβατα με χένα¨ και ¨Το νερό της κότας¨. Μεταξύ των μαθητών έγινε γενικός πολιτιστικός διαγωνισμός και δόθηκαν διάφορα βραβεία στους τρεις πρώτους. Οι μαθητές που μετείχαν χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παριστάμενους, ενώ στο τέλος του προγράμματος όλοι μαζί τραγούδησαν τούρκικα παραδοσιακά τραγούδια».
     Η Ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν (έστω και αν προς το παρόν δείχνει ίσως να επαναλαμβάνεται ως…φάρσα).Τα ίδια πάντως που βλέπουμε τόσα χρόνια στη Θράκη (το ίδιο ξεφύτρωμα «πολιτιστικών» συλλόγων με άφθονο τούρκικο μαύρο χρήμα, τις ίδιες εκδηλώσεις υπέρ της τουρκικής γλώσσας και πολιτιστικής παράδοσης –  και μαζί και τις ίδιες θρασύτατες κορώνες περί μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και στερούνται των δικαιωμάτων τους), τα ίδια αρχίζουμε σιγά-σιγά να τα βλέπουμε πια και σε μία άλλη γωνιά της χώρας μας, όπου η Τουρκία έχει επίσης πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα συμφέροντα. Θα φιλοτιμηθούν άραγε κάποιοι «υπεύθυνοι» (τώρα που η ιστορία αυτή είναι ακόμη στα σπάργανα) ή θα ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και θα έχουμε έναν ακόμη τερατώδη υπονομευτικό για την εθνική μας κυριαρχία μηχανισμό και στην άλλη άκρη του Αιγαίου;

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: